Jump to content

Sindicaliştii din Combinat se pregătesc de noi proteste


dcp100168

Recommended Posts

Sindicaliştii din Combinat se pregătesc de noi proteste

Sindicaliştii de la FSS Metarom Galaţi vor demara o serie de acţiuni de protest pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de prevederile proiectului Legii Sistemului Unitar de Pensii. Potrivit viceliderului Sindicatului Democratic Metalurgistul de la ArcelorMittal Galaţi, Nelu Macovei, pe data de 9 septembrie va fi organizată o acţiune de pichetare a Prefecturii Galaţi, acţiune la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor din Combinat afiliate la federaţie, precum şi reprezentanţi ai altor sindicate afiliate la FSS Metarom. Potrivit aceleiaşi surse, acţiunea de pichetare va avea loc concomitent în toate municipiile sau oraşele unde există sindicate afiliate la federaţie, scopul fiind exprimarea nemulţumirii faţă de proiectul legii unitare a pensiilor, care cuprinde prevederi dezavantajoase pentru angajaţii din metalurgie.

În comunicatul de presă semnat de Consiliul de Coordonare al FSS Metarom se arată că proiectul de modificare a legii sistemului unitar de pensii prevede clauze dezastruoase şi de neacceptat pentru salariaţii din siderurgie, metalurgie şi construcţii de maşini, cel puţin cu privire la creşterea bruscă a vârstei de pensionare a salariaţilor încadraţi în condiţii speciale de muncă, cu 5 ani, respectiv de la 50 de ani la 55 de ani. Potrivit sindicaliştilor de la FSS Metarom, proiectul mai prevede clauze dezastruoase şi în ceea ce priveşte încadrarea abuzivă în condiţii deosebite de muncă (grupa a 2-a) a salariaţilor care au desfăşurat activităţi în grupa întâi de muncă până la data de 1 aprilie 2001 şi care după această dată nu au fost încadraţi în condiţii speciale de muncă. În comunicatul de presă se mai arată că există pericolul ca în viitor locurile de muncă încadrate în condiţii deosebite să fie transformate în condiţii normale. „Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor METAROM cheamă toţi angajaţii să susţină şi să participe la acţiunile sindicale care se vor organiza în viitorul apropiat. Modificarea Legii Sistemului Unitar de Pensii este o catastrofă pentru angajaţii din siderurgie, metalurgie şi construcţii de maşini, deoarece din ce în ce mai puţini dintre aceştia vor mai ajunge pensionari. Cerem imperativ atât factorilor guvernamentali cât şi parlamentarilor să intervină în mod activ şi direct pentru soluţionarea cererilor noastre. Modificarea Legii Sistemului Unitar de Pensii poate declanşa un veritabil genocid social! Tocmai de aceea, trebuie stopată cu orice preţ!”, se arată în comunicatul de presă al FSS Metarom. Sindicaliştii de la FSS Metarom vor încerca din nou să discute cu parlamentarii pe marginea doleanţelor lor şi sunt hotărâţi să organizeze mitinguri în Bucureşti şi în principalele centre industriale ale ţării. Reamintim că sindicaliştii de la FSS Metarom au elaborat o serie de amendamente la proiectul legii pensiilor pe care le-au trasmis reprezentanţilor Guvernului, principala cerere a sindicaliştilor fiind aceea de menţinere a condiţiilor de ieşire din câmpul muncii a celor care au muncit în condiţii speciale.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/sindicalistii-din-combinat-ies-in-strada.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.