Jump to content

Florin Melinte, expulzat din rândul Cavalerilor de Malta!


dcp100168

Recommended Posts

Florin Melinte, expulzat din rândul Cavalerilor de Malta!

Florin Melinte, împreună cu alți nouă confrați, au fost dați afară (au fost expulzați cu dezonoare, conform www.ordinemilitense.org) din Ordinul Suveran Sfîntul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, pentru comportament imoral şi dăunător. Lui Melinte i s-au retras toate funcțiile pe care le deținea şi nu-i va mai fi permisă readerarea la Ordin sau în orice altă ramură a OSJ, nici lui, dar nici odraslelor sale, pe linie directă şi indirectă, pînă la a treia generaţie.

Iată și lista celor care au fost expulzaţi: Nela Păvăloiu, Mihai Lupu, Gheorghe Teşeleanu, Mircea Istrate, Teodor Vasile, Mihai Bugaru, Florin Melinte, Niculae Văleanu, Tiberiu Coliban, Iulian Moisescu. Aceștia au fost dezonorați pentru ca au escrocat intenţionat aspiranţii la rangul de Cavaleri şi Doamne, în cadrul unor ceremonii de învestitură neautorizate și s-au folosit de funcțiile pe care le ocupau pentru persecutarea subalternilor.

http://www.antidotul.ro/6593/melite-dat-afar%C4%83-de-francnasoli.html

De menţionat că Iulian Moisescu era "şeful" pentru România.

Pentru curioşi, actele originale se găsesc pe www.ordinemilitense.org

post-2782-063216500 1283287815_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Români acuzaţi că au escrocat Ordinul Cavalerilor de Malta!

Românii sunt inventivi. Foarte inventivi. Mai ales când e vorba de „a se descurca”. Un pic de şpagă, una-două linguşiri bine plasate, un mic trafic de influenţă şi – gata! – se rezolvă. Zece români, printre care se numără şi Florin Melinte, directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, au fost excluşi din organizaţie de inspiraţie masonă „Ordinul Suveran Sfîntul Ioan de Ierusalim - Cavaleri de Malta”.

Printr-un decret semnat de marele Maestru Louis Scerri Montaldo se afirmă că excluşii „au dat dovadă de comportament imoral şi dăunător”. Printre expulzaţi se numără şi Iulian Moisescu, nimeni altul decât Marele Prior General pentru România. Expulzaţilor li s-au retras toate funcțiile pe care le dețineau şi nu le va mai fi permisă readerarea la Ordin, nici lor, dar nici urmaşilor lor, pe linie directă şi indirectă, pînă la a treia generaţie.

Din câte am aflat, românilor li se reproşează faptul că ar fi organizat primirea de noi membri în ordin pe bază de trafic de influenţă şi fără de a ţine cont de regulile organizaţiei.

Interesant este că, pe de altă parte, românii s-au declarat autonomi şi au i-au declarat „non-grata” pe expulzatori. „Bătălia” continuă.

Iată și lista celor care au fost expulzaţi din Ordinul Cavalerilor de Malta: Nela Păvăloiu, Mihai Lupu, Gheorghe Teşeleanu, Mircea Istrate, Teodor Vasile, Mihai Bugaru, Florin Melinte, Niculae Văleanu, Tiberiu Coliban şi Iulian Moisescu.

Potrivit actului oficial de excludere, ei au fost dezonorați pentru că „au escrocat intenţionat aspiranţii la rangul de Cavaleri şi Doamne, în cadrul unor ceremonii de învestitură neautorizate și s-au folosit de funcțiile pe care le ocupau pentru persecutarea subalternilor”.

Iulian Moisescu, Marele Prior General pentru România, nu recunoaşte însă niciuna dintre acuzaţiile aduse şi acuză „aripa italiană” a ordinul de manevre oculte. „Fondatorul organizaţiei piramidale Melitense, împreună cu grupul pe care îl conduce, a folosit toate metodele calabreze consacrate, inclusiv ameninţarea, pentru a distruge buna reputaţie a Cavalerilor de Malta români şi a dreptului acestora de exprimare, manifestare şi asociere”, afirmă Moisescu într-un comunicat posta pe site-ul Prioratului român. Mai mult, el anunţă şi „marea schismă”: „Pentru a salva buna credinţă, acţiunile umanitare realizate, acţiunile de caritate şi imaginea publică atât a Ordinului cât şi a membrilor săi, s-a legalizat Marele Priorat Autonom Ospitalier, Spiritual şi Militar al Sovereign Order of Saint John of Jerusalem – Knights of Malta”.

Onoare pe bani publici?!

Cât de multă onoare este la mijloc, este greu de spus. Însă există şi o serie de informaţii referitoare la intersectarea banilor publici din România cu Ordinul Cavalerilor de Malta.

Potrivit unor surse din interiorul Teatrului Muzical din Galaţi, proaspăt expulzatul Florin Melinte, a obligat croitorii şi recuziterii să facă peste 100 de pelerine specifice Ordinului Cavalerilor de Malta, care au fost folosite la diferite ceremonii. Cheltuiala, evaluată la circa 10.000 de lei, a fost decontată din bugetul teatrului. Adică din cel al Primăriei, care asigură cea mai mare parte a bugetului Muzicalului.

Trebuie să mai spunem că directorul Teatrului Muzical are la Parchet un dosar penal gros de un metru în legătură cu gestionarea frauduloasă a banilor publici. Nu ni s-a confirmat dacă şi incidentul pelerinelor este în vederea procurorilor.

Florin Melinte a refuzat să comenteze incidentul.

Iată ca ar fi „şefii zonali”

Noul Mare Priorat Autonom Ospitalier, Spiritual şi Militar al Sovereign Order of Saint John of Jerusalem – Knights of Malta are o structură regională (chiar transnaţională!) bine organizată. Astfel, Visarion Alexa este Vice Mare Prior al României şi i s-a încredinţat Prioratul Ţării Româneşti şi al Bucureşti-ului. Frăsilă Petru care a fost numit Prior al Moldovei şi al Iaşi-ului. Bujor Neculai (care în timpul învestiturii din ianuarie 2010 a fost ridicat la rangul nobiliar de Conte cu predicatul de Rossell) este Prior de Dobrogea, iar Tompea Doru este Mare Prior al Ucrainei.

Trebuie să mai spunem, la final, că organizaţia nu este recunoscută de statul român, care, potrivit Constituţiei, interzice organizaţiile secrete de genul ordinului amintit.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Romani_inventivi-_Acuzati_ca_au_escrocat_Ordinul_Cavalerilor_de_Malta_0_330567005.html

Link to comment
Share on other sites

Se jură că nu-s masoni

Liderul organizaţiei româneşti a „Ordinului Suveran Sfîntul Ioan de Ierusalim”, Iulian Moisescu, a chemat marţi jurnaliştii gălăţeni, ca urmare a unor articole apărute în media locală, unde colegi din presa scrisă şi online atrăgeau atenţia că 10 români, dintre care fac parte şi persoane care deţin funcţii importante în administraţia gălăţeană, au fost expulzaţi „cu dezonoare” din Ordinul Suveran Sfîntul Ioan de Ierusalim - Cavalerii de Malta pentru „comportament imoral şi dăunător”. Această grupare este cunoscută ca fiind una de tip francmasonic şi îi acuza pe cei zece români expulzaţi că au organizat contracost recrutarea în ordin. Iulian Moisescu a confirmat că au făcut parte din acel ordin, li se promiseseră paşapoarte diplomatice, au avut o contribuţie financiară la intrarea în gruparea respectivă, pentru care au primit titluri nobiliare. Omologii lor străini i-ar fi asigurat că ordinul este unul recunoscut de stat, iar paşapoartele diplomatice vor fi primite în urma diligenţelor care se vor desfăşura între ministerele de externe ale Maltei şi României. După un an de zile de la intrarea în organizaţie, românii au constatat că omologii lor nu şi-au respectat promisiunile, drept pentru care au decis înregistrarea ordinului pe teritoriul românesc. Scandalul a continuat pentru că străinii le-ar fi cerut să nu se înregistreze oficial în România. Şi pentru că românii au continuat să existe după modelul din Malta şi Italia, înscriind noi membri, străinii i-au expulzat din ordin.

Italienii şi maltezii îi acuză pe români, aşa cum precizam anterior, iar românii apreciază că foştii colegi de ordin ar fi preocupaţi de activităţi dubioase, ilegale, impostură şi, din aceste considerente, au rupt legăturile cu organizaţia malteză (înfiinţată în 2003) şi cu cea italiană (înfiinţată în 2009) înainte ca acestea să decidă expulzarea românilor.

Gălăţenii noştri care ocupă fotolii importante, a căror apartenenţă a fost confirmată de liderul organizaţiei româneşti, sunt prefectul Cosmin Păun şi directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, Florin Melinte. Iulian Moisescu, fost militar de carieră, intrat în rezervă, se recomandă ca fiind „conte de Arbus”, titlu primit contracost la intrarea în ordin. Ordinul numără circa 300 de membri în România, circa 20 la Galaţi şi, conform liderului acestuia, nu ar aparţine masoneriei ori francmasoneriei, ci pur şi simplu organizează acţiuni caritabile, primeşte membri cărora le acordă titluri nobiliare şi simboluri heraldice. Moisescu a precizat că acţiunile caritabile reprezintă pentru membrii ordinului un hobby, aşa cum alţii preferă să joace sport ori să se reunească în diverse cluburi. Întrebat de ce nu au optat pentru înfiinţarea unui ONG prin care să desfăşoare acţiuni caritabile şi ce i-a dîmpins spre această opţiune - poate din dorinţa de a face parte dintr-un club exclusivist?! - Moisescu a fost evaziv, ca pe întreg parcursul întâlnirii cu jurnaliştii, care a durat circa două ore.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/se-jura-ca-nu-s-masoni.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.