Jump to content

Bordelul din Gh. Doja


dcp100168

Recommended Posts

Trei gălăţeni reţinuţi pentru trafic de minore

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat, în dimineaţa zilei de ieri, 24 iunie, trei percheziţii domiciliare, la locuinţele a patru tineri din Judeţul Galaţi, suspecţi de trafic de minori. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T.. Acţiunea poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate, desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, a avut drept scop destructurarea unui grup infracţional, format din M. Florin, de 22 de ani, M. Vasile, de 38 de ani, M. Marian, de 22 de ani şi C. Cristian, de 31 de ani. Aceştia, din 2009 şi până în prezent, sunt suspectaţi că au racolat, cazat şi obligat, prin presiuni fizice şi psihice, la practicarea prostituţiei peste 10 tinere (dintre care opt minore). Clienţii erau racolaţi prin telefon, din rândul cunoscuţilor membrilor grupului şi taximetriştilor. Procurorii D.I.I.C.O.T. au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, iar în cursul zilei de ieri, pe numele lui M. Florin, M. Vasile şi M. Marian au fost emise mandate de arestare preventivă, C. Cristian fiind cercetat în stare de libertate. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

http://www.amosnews.ro/Descinderi_la_locuinsele_unor_traficanti_de_minore-29-44999

Link to comment
Share on other sites

Mandate de arestare preventivă

În cursul zilei de joi, pe numele lui Florin Munteanu, de 22 de ani, Vasile Munteanu, de 38 de ani, Marian Munteanu, de 22 de ani, au fost emise mandate de arestare preventivă. Procurorii au decis că Cristian C. poate fi cercetat în stare de libertate. Cei trei bărbaţi arestaţi au declarat recurs împotriva măsurii luate de judecătorii gălăţeni, dosarul lor urmând să ajungă la Curtea de Apel Galaţi la începutul săptămânii viitoare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Traficanti_de_minore_-_in_arest_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Bordelul din Gh. Doja

„Nirix”, „Magelan”, „Contesa”, „Coaie” – ce careu exotic de porecle, nu-i aşa? - au pus de-o afacere ce le-a mers strună cam de prin aprilie până în septembrie anul trecut, dar şi în 2010. Treabă „serioasă”, dar mai ales bănoasă.

Munteanu Florin, zis „Magelan”, zis „Coilă”, a fost iniţiatorul aventurii, explorând piaţa gălăţeană a traficului cu minore. Apoi, în horă au intrat Munteanu Vasile, zis „Coaie”, Munteanu Marian – „Nirix” şi Costea Roxana - „Contesa”. În mare parte, afacerea a fost una de familie, întrucât Munteanu Vasile este tatăl celorlalţi doi cu acelaşi nume.

Aşa cum reiese din rechizitoriul procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, aceştia au recrutat şi exploatat sexual mai multe minore pentru bani. „Magelan” a şi găzduit minorele racolate într-un apartament din I.C. Frimu. Fetele? Corina, Loredana, Nicoleta, Valentina, Elena, Cosmina aveau 15, 16, 17 ani...

Elena – 18 bărbaţi într-o noapte

Una dintre fetele minore, Elena, avea 16 ani când, în anume împrejurări, s-a împrumutat de 400 de euro de la Munteanu Vasile. Şi, când a venit scadenţa, cel care o împrumutase i-a explicat că va trebui să muncească, să-şi poată plăti astfel datoria. A fost cazată în I.C.Frimu, acolo unde Munteanu Vasile i-a făcut safteaua pe saltea, după care l-a invitat şi pe unul dintre feciorii săi. Fata fusese deja lansată în lumea întunecată a prostituţiei. În aceeaşi noapte, a întreţinut relaţii sexuale cu 18 bărbaţi de la care „Magelan” şi „Coaie” s-au ales cu 1.000 de lei. Era un debut fulminant, cât se poate de profitabil. De aceea, minora care producea profit a fost supravegheată şi păzită cât se poate de bine. Ea, a spus ulterior că reuşea să facă zilnic 350 de lei pe care i-i luau în totalitate şefii. În total, ar fi făcut 40.000 de lei. I-au dat o permisie acasă doar la sfârşitul lui august 2009. În octombrie 2009 a revenit în Galaţi şi a vieţuit o vreme într-o casă din Movileni, împreună cu concubinul său. Evident, în această perioadă, a tot fost ameninţată de cei pentru care lucrase şi care vroiau să presteze în continuare pentru ei. Între timp, în septembrie 2009, Munteanu Florin (”Magelan”) a căzut în mâinile poliţiştilor. Necăjit, Munteanu Vasile a implorat-o pe minora Elena să-l ajute, să mai facă bani din prostituţie cu care să-şi salveze feciorul.

Profit de 27.000 lei în două luni!

Cosmina avea 17 ani când a fugit de acasă, apucându-se apoi de prostituţie pe „Centura” Galaţiului. L-a cunoscut pe „Nirix”, s-a împrietenit cu el, a făcut două luni de prostituţie în folosul grupului de care vorbim. 27.000 de lei a câştigat în acest răstimp relativ scurt. Alde „Nirix” & Co le aduceau fetelor lenjerie intimă, ceva îmbrăcăminte, dar atât. Ba, dacă acestea nu producea cât pretindeau „patronii” erau bătute, arse cu ţigara şi cu fierul de călcat. Cosmina a reuşit să fugă în septembrie 2009 din apartamentul 59, blocul 7A, din Gheorghe Doja.

Arsă cu... bâta şi cu fierul de călcat

Valentina a fost abordată prima dată de „Nirix” şi de „Contesa”. Pentru o oră de sex, ea percepea 150 de lei şi 1.200 de lei pentru o noapte; teatrul de operaţiuni era constituit de hotelurile „Arena de box” şi „Sport” sau locuinţele unor clienţi. A fost nu doar exploatată sexual, ci şi lovită cu o bâtă şi arsă cu fierul de călcat.

Nu mai pomenim despre drama celorlalte minore, exemplele de mai sus sugerează totul. Pe „Magelan”, „Nirix” şi ceilalţi îi aşteaptă judecata pentru trafic de minore în formă continuată.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bordelul_din_Gh_Doja_2.html

Link to comment
Share on other sites

Daca inteleg eu bine, acea Elena s-a culcat cu 20 intr-o noapte ? :|

Vaaaaai de steaua ei............ 8-|

Daca s-ar putea inventa o pedeapsa pe masura a ce-au facut ei..as pune pe cineva sa-i "arda" pe "usa din dos" cateva luni bune si daca nu stau cuminti, sa-i arda cu fierul de calcat sau ceva gen....

E foarte adevarat ca in mare parte, fetele care se prostitueaza... aleg sa faca asta din proprie initiativa, iar pe alea chiar nu le inteleg.

Edited by Desire
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Traficanții de minore din clanul interlop „Munteanu” rămân în arest

Membrii clanului au fost arestați în octombrie 2009 sub acuzațiile de trafic de minore, proxenetism și vătămare corporală. Judecătorii le-au prelungit din nou mandatele de arestare, dar procesul încă este departe de a fi gata.

Gălățenii Florin, Vasile și Marian Munteanu au intrat în atenția opiniei publice în octombrie 2009, atunci când au fost arestați în urma unei spectaculoase acțiuni a Brigadei de Combatere a Crimei Organizate.

Primul a fost reținut Florin Munteanu (20 ani), carea fost prins în flagrant în timp ce oferea serviciile sexuale ale unei minore de 15 ani, pentru care solicita suma de 900 de lei. Rând pe rând, în arest au ajuns și complicii acestuia, Marian și Vasile Munteanu.

Ancheta procurorilor a scos la iveală o rețea înspăimântătoare de traficanți de carne vie (în special minore) și proxenetism. Victimele erau racolate din familii destrămate sau din satele județelor Galați și Brăila, sub promisiune că li se va face rost de locuri de muncă bine plătite în străinătate. Ulterior, fetele erau violate de membrii clanului și, prin bătăi și torturi, erau obligate să se prostitueze.

Potrivit anchetatorilor, mai multe dintre minore purtau pe trup urmele de arsuri de țigară și de fier de călcat, precum și ale loviturilor cu bâta de baseball, făcute în decursul lungilor „ședințe" de tortură.

Membrii clanului Munteanu au vândut rețelelor internaționale de prostituție zeci de tinere. Numai în toamna lui 2009, când au fost prinși, indivizii racolaseră opt fete cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, pentru practicarea prostituţiei. De pe urma acestora, cei doi au obţinut un „profit" de 25.000 de lei.

Multe dintre fete erau trimise în Italia, unde interlopii avea conexiuni cu o serie de infractori de origine română și albaneză, perioada petrecută în ţară fiind considerată ca „practică şi probă".

În rețeaua Munteanu acționa și o femeie, Roxana Costea, care însă nu a fost arestată, dat fiind că în momentul descinderilor era însărcinată în șase lui, iar între timp a născut.

Judecarea dosarului merge foarte greu, mulți dintre martori fiind de negăsit (fie pentru că nu sunt în țară, fie pentru că refuză să vină la proces), iar din acest motiv coroborarea probelor este greoaie. Mai mult decât atât, oamenii legii bănuiesc că membrii rețelei aflați în libertate i-au amenințat și intimidat pe unii dintre martori.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Trei gălăţeni arestaţi pentru trafic de minori

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, coordonaţi de un procuror DIICOT, au destructurat un grup infracţional implicat în trafic de minori, a anunţat astăzi, purtătoul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

Potrivit acesteia, grupul era format din trei persoane, cu vârste între 25 şi 30 ani, toţi din Galaţi. Începând din luna august 2012 şi până în prezent cei trei au racolat, cazat şi exploatat sexual, folosind ameninţări şi acte de violenţă, mai multe tinere minore, obţinând astfel aproximativ 90.000 lei.

Majoritatea victimelor provine din rândul minorilor asistaţi social, iar restul din familii dezorganizate.

Cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni.

presagalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Trei proxeneţi gălăţeni arestaţi într-un caz cu minore răpite, violate şi forţate să se prostitueze

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei persoane acuzate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni. Cei trei, Gheorghe Munteanu, Cornel Munteanu şi Florin Munteanu, reţinuţi iniţial de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, au de dat socoteală pentru că au racolat mai multe fete minore pe care le obligau să se prostitueze.
Anchetatorii susţin că, începând din luna august 2012 şi până în prezent, cei trei fraţi, cu vârste între 25 şi 30 ani, au racolat, violat, cazat şi exploatat sexual, folosind ameninţări şi acte de violenţă, mai multe tinere minore, obţinând astfel aproximativ 90.000 lei. Minorele erau racolate sau chiar răpite dintr-un centru de plasament şi erau cazate la cei trei acasă. Apoi erau duse pe Centură unde erau obligate să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi. Proxeneţii reuşeau să atragă clienţii şi prin telefon, apelând la serviciile unor taximetrişti. Una dintre victime a reuşit să fugă, aflându-se astfel de întreaga afacere a familiei Munteanu. Anchetaorii au efectuat şi percheziţii la domiciliul fraţilor Munteanu, unde au găsit încă o victimă.
Procurorii DIICOT au distrus afacerea şi le-au făcut celor trei bărbaţi dosar penal. Ancheta este în plină desfăşurare în acest caz, procurorii urmând să stabilească întreaga arie infracţională a grupului.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Fraţii Munteanu, cei care racolau fete din centre de plasament, rămân după gratii

Cei trei gălăţeni, Gheorghe Munteanu, Cornel Munteanu şi Florin Munteanu, arestaţi luna trecută sub acuzaţia de proxenetism, vor mai sta după gratii încă 30 de zile. Aşa au decis magistraţii Tribunalului Galaţi la finalul săptămânii trecute, în dosarul în care cei trei fraţi sunt anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni.

Începând din august 2012, Gheorghe, Cornel şi Florin Munteanu au racolat, violat, cazat şi exploatat sexual, folosind ameninţări şi acte de violenţă, mai multe tinere minore, obţinând astfel un venit de aproximativ 90.000 lei. Minorele erau racolate sau chiar răpite dintr-un centru de plasament din Galaţi şi erau cazate la cei trei acasă. Apoi erau duse pe Centură, unde erau obligate să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi. Una dintre victime a reuşit să fugă, aflându-se astfel de întreaga "afacere" a familiei Munteanu. Procurorii au reuşit, în urma percheziţiilor domiciliare la cei trei fraţi, să salveze o nouă victimă, care abia fusese racolată. Ancheta este în plină desfăşurare în acest caz, procurorii urmând să stabilească întreaga arie infracţională a grupului.

viata-libera.ro


 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minore orfane exploatate sexual. Proxeneţii le ademeneau cu bijuterii şi flori

* Fetele erau ameninţate şi obligate să practice prostituţia în diferite locuri din Galaţi, iar banii câştigaţi erau luaţi de fraţii Munteanu, acum trimişi în judecată

Procurorii DIICOT Galaţi au finalizat ancheta în cazul fraţilor Munteanu, acuzaţi de trafic de persoane, şi au trimis dosarul la Tribunalul Galaţi. Ancheta a început în decembrie 2012, când Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Gheorghe şi Cornel Munteanu, împreună cu fratele lor, Vasile Munteanu, au racolat, transportat şi exploatat sexual mai multe minore cazate în Centrul de Plasament „Negru Vodă”.
Ancheta procurorilor a dezvăluit faptul că din grupul infracţional făceau parte Cornel şi Gheorghe Munteanu, dar şi fratele lor Florin. Nu au fost găsite probe că şi Vasile Munteanu, cel care apărea în actul de sesizare, ar fi făcut parte de reţeaua de proxeneţi.
Gruparea a luat fiinţă la începutul anului 2011, cei trei fraţi fiind decişi să scoată bani de pe urma fetelor. „Cei trei inculpaţi şi-au ales drept „arie de selecţie” o categorie socială defavorizată şi uşor manipulabilă emoţional, anume fetele minore cazate în centre de plasament, provenite din familii destrămate”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.
După racolarea primei victime, celor trei inculpaţi le-a fost foarte uşor să atragă şi alte fete din centrul de plasament. „Recrutarea victimelor se circumscria tehnicii „Loverboy”, inculpaţii simulând faţă de victime o afecţiune rapidă şi intensă. Ei obişnuiau să le invite la diverse localuri, unde le serveau cu băuturi răcoritoare, al căror preţ îl suportau, dar şi să le ofere cadouri (bijuterii), astfel încât să le câştige în scurt timp încrederea. „Generozitatea” inculpaţilor servea nu doar ca modalitate de a le determina pe minorele pretabile a deveni victime să se ataşeze sentimental de ei, dar servea şi ca pretext pentru inculpaţi de a le îndatora pe minore şi a le cere să le restituie în scurt timp valorile respectivelor cadouri şi consumaţii, valori pe care în mod deliberat inculpaţii le pretindeau a fi mult mai mari decât erau în realitate”, mai precizează procurorii.
Fetele erau apoi ameninţate şi obligate să practice prostituţia în diferite locuri din Galaţi. Erau în permanenţă supravegheate de unul dintre fraţi, iar banii câştigaţi în urma practicării prostituţiei erau luaţi de proxeneţi. În urma audierilor părţilor vătămate, procurorii au calculat un câştig de aproximativ 93.000 de lei. Activitatea infracţională a fost oprită în decembrie 2012, când cei trei fraţi au fost arestaţi preventiv. Acum ei vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi, care vor decide ce pedepse li se cuvin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Suspecţi de proxenetism, călcaţi de mascaţi! Ei sunt acuzaţi că „ajutau” minore să se prostitueze.

Poliţişti din cadrul Biroului de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi au descins ieri la locuinţele unor suspecţi de proxenetism. Suspecţii, două femei şi un bărbat, au interdicţie de a părăsi oraşul. În urma cercetărilor efectuate cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au stabilt că două femei de 18, respectiv 35 ani şi un bărbat de 38 ani, toţi din Galaţi, au „ajutat” trei minore dintr-un centru de plasament să se prostitueze. Poliţiştii bănuiesc că proxeneţii le au în grijă pe cele trei minore de mai bine de un an de zile. „Faţă de cei trei suspecţi s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 zile. Cercetările continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al ISJ Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Traficantă de minore, condamnată la 15 ani de închisoare. Victimele erau lovite cu bâta şi arse cu fierul de călcat

  • Minorele erau racolate şi exploatate sexual într-o locuinţă din cartierul gălăţean IC Frimu, iar unele dintre ele erau şantajate să se prostitueze.

Curtea de Apel Galaţi a respins pe 20 mai o cerere de revizuire a Roxanei Costea, o gălăţeancă condamnată la 15 ani de închisoare de instanţa inferioară pentru trafic de minore. Femeia făcea parte dintr-un grup infracţional, compus din Florin Munteanu, Marian Munteanu şi Vasile Munteanu, care racolau minore de 15,16 ani şi le obligau apoi să se prostitueze.

Anchetatorii au descoperit că o minoră, Elena, a făcut greşeala să se împrumute 400 de euro de la Vasile Munteanu, iar când nu a putut plăti datoria la scadenţă, individul a forţat-o să întreţină raporturi sexuale cu alţi bărbaţi. Asta nu înainte ca el şi Florin Munteanu să o violeze pe adolescentă. De parcă nu ar fi fost de ajuns, minora a fost obligată să facă sex în aceeaşi zi cu 18 bărbaţi, ca un soi de iniţiere în branşă. Procurorii au estimat că traficanţii de carne vie au obţinut 40.000 de lei doar din exploatarea sexuală a Elenei.

Valentina este o altă minoră care a căzut în mâna grupării infracţionale, fiind abordată iniţial de Roxana Costea. Fata cerea 150 de lei pentru o oră de sex şi 1.200 de lei pentru a petrece o noapte cu clientul. Când nu erau mulţumiţi de cât încasa minora într-o zi, aceasta era lovită cu bâta şi arsă cu fierul de călcat, ”procedura” fiind aplicată şi altor fete.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Vasile Munteanu la 9 ani de închisoare, în timp ce Florin Munteanu  va executa 17 ani de închisoare, iar Marian Munteanu va petrece după gratii următorii 18 ani.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.