diavolul ingerilor Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Buna, am si eu o mica problema in legatura cu magazinul de confectii Desire (situat in micro 19 langa Parma) si cu garda financiara. Ieri am cumparat 2 perechi de pantofi de la magazinul respectiv, in valoare de 20 de lei perechea. Cand am cerut bon fiscal, vanzatoarea mi-a dat un raspuns soc. Nu se da bon fiscal pt sume atat de mici! Astazi cand am sunat la garda financiara pt a depune o plangere, cand am expus problema, doamna care mi-a raspuns la telefon, a inceput sa rada, dupa ce s-a calmat din ras, mi-a dat un raspuns superficial: "Depuneti plangere scrisa si vor fi sanctionati" . Oare era ceva comic in toata situatia asta? Sau poate era... faptul ca traim in Romania si fiecare face ce-l taie capul, dupa bunul plac si dupa buna dispozitie. Unde ar trebui sa ma adresez pt aceste probleme? Problema se pune in felul urmator: o suma atat de mica ( ???? ) daca vinzi ceva, da-mi bon fiscal... ca si acei 20 de lei, sunt munciti... nimeni nu mi-i da degeaba... nu??
riaji Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 O fi podidit-o rasul pe femeie. Sesizarea trebuie depusa in scris si insusita. Apoi ei vor fi obligati sa mearga sa efectueze controlul in urma sesizarii si sa constate ce se intampla pe-acolo.
Legumix Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 1.sesizare scrisa ..pentru a se face dovada existentei reclamatie. 2.sesizare la garda financiara....inseamna pusi pe drumuri cei care nu vor sa faca drumuri (decat atunci cand au de primit "amenzi" 3.sesizare ar trebui facuta la protectia consumatorului, caci fara acest bon fiscal, nu pot pretinde garantia in caz de deteriorare.
Desire Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 (edited) 1.sesizare scrisa ..pentru a se face dovada existentei reclamatie. 2.sesizare la garda financiara....inseamna pusi pe drumuri cei care nu vor sa faca drumuri (decat atunci cand au de primit "amenzi" 3.sesizare ar trebui facuta la protectia consumatorului, caci fara acest bon fiscal, nu pot pretinde garantia in caz de deteriorare. Eu am patit-o undeva prin Mr.19, la un magazin de la care am cumparat o cartela de reincarcare Orange. Am avut indoieli asupra sumei de bani cerute si am solicitat un bon fiscal. Vanzatoarea a spus ca nu poate face asta pentru ca inchisese deja casa de marcat. Am luat atitudine, vazand-o pe-a ei destul de obraznica. Am sunat a 2-a zi la Garda Financiara; am facut o sesizare, le-am trimis si acea hartie cu codul de reincarcare (scanata). La vreo cateva saptamani, am primit acasa o hartie cum ca au fost in control la magazinul respectiv, s-a constatat incalcarea legii si le-au articulat o amenda, pe baza unui proces-verbal. Deci, iata ca se poate face dreptate. Edited March 31, 2011 by Desire
kholaps Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 bv si cu dreptatea obtinuta te-ai hranit o saptamana.
catilina22003 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 (edited) e vorba de atitudine!bravo Desire! Edited April 3, 2011 by catilina22003
Desire Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 bv si cu dreptatea obtinuta te-ai hranit o saptamana. Nu am obtinut foloase necuvenite. Serios vorbind acum, nu m-am ales cu nimic dpdv material. Am vrut doar sa mi se faca dreptate, iar idioata aia de vanzatoare a cerut-o. Aproape ca mi-a ras in nas cand i-am pomenit de bon fiscal. Cine rade la urma...
riaji Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Tu nu, dar e foarte probabil ca aia de la GFR sa fi obtinut niscaiva foloase necuvenite, chiar daca au aplicat si vreo amenda, de ochii lumii, implicit ai tai. Cat despre vanzatoare.. e putin probabil sa fie si actionar la firma respectiva, deci.. dreptatea nu e tocmai obiectiva
depilfin Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Amendati sunt aia care nu cotizeaza, cam asta-i problema la noi. Va felicit ca ati luat atitudine!
Derago Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Cei care nu dau bonuri o fac cu acordul patronului si nu de putine ori la indicatiile acestuia! Amenzile sunt destul de mari! Minim 8.000 de ron. daca nu dai bon sau te gaseste cu bani nejustificati asupra ta sau in sertar. Orice angajat doreste sa-si multumeasca patronul pentru a-si pastra locul de munca sau poate primeste o marire de salariu...
Recommended Posts