Jump to content

Cum se obţine un job în Canada

Recommended Posts

Posted

Salutare,

Revin cu un topic de interes,sper,pentru cei care se gandesc sa emigreze in Canada....

In primul rand,sa stiti ca nu exista aproape nici o legatura intre ce vi se spune la ambasada cand dati interviu si viata reala de aici,in ce priveste abilitatea voastra de a va gasi un job in domeniul in care sunteti pregatiti.....

Acolo e un test pur teoretic ,aici trebuie sa va cam descurcati singuri...nimeni nu va garanteaza nimic si puteti fi usor frustrati cand va dati seama ca trebuie s-o luati de la capat cu multe..limba,poate..echvalari sau completari de studii sau chiar reorientare profesionala...

Nu vreu sa generalizez si am sa ma raportez la experienta mea...

In Romania aveam o diploma de inginer de nave de la Galati si un Masterat in Restaurare de obiecte muzeale...lucrasem 10 ani in muzeee si galerii de arta in Romania,organizasem expozitii in tara si pe afara...

Am ajuns in Canada in 2004 si ,bineinteles,m-am gandit ca am sa fac si aici acelasi lucru,restaurare sau muzeografie...

Cateva luni,cred ca vreo trei,am tot trimis resume-e peste tot,la toata lista de muzeee canadiene...atunci am fost surprins,acum nu,ca nu am primit absolut nici un raspuns ...UN RESUME BUN FACE O MARE DIFERENTA SI PANA AM AJUNS SA REALIZEZ ASTA A TRECUT CEVA TIMP...

Dupa trei luni de asteptare,a trebuit sa caut un job de supravietuire,trebuiau platite chiria si facturile...am gasit pe cineva care avea nevoie de un ajutor la pus gresie si faianta si asta am facut,in cele din urma,aproape doi ani...se castiga bani buni,dar munca e istovitoare si orele sunt tare lungi...munceam cam 12-14 ore pe zi ,inclusiv sambata ...

La un moment dat m-am hotarat sa renunt si mi-am gasit un job de dupa-amiaza la un call-center si un job de noapte la curatenie in restaurante...acum ,cel putin aveam diminetile libere si sansa de a intalni oameni si a realiza contacte...

Foarte important este sa faci parte dintr-o organizatie profesionala in domeniul tau de activitate...eu m-am inscris intr-o asociatie a oamenilor de arta din orasul meu si astfel,contra a 20 de dolari pe an ,am inceput sa am contacte in domeniu...am fost sfatuit sa merg la directorul celui mai mare muzeu si sa ii spun ce stiu sa fac...omul m-a ascultat cu interes,mi-a facut turul cladirii si in final ,am semnat sa voluntariez acolo ,in labotatorul de restaurare...

Dupa doua luni s-a ivit o pozitie de contract ca si fotograf,job care mi s-a oferit mie...ma conosteau si aveau incredere in mine...acum lucrez ca si Curator int-o galerie de arta,e un post echivalent cu cel de muzeograf in Romania,dar cu raspundere mai mare si putere de decizie.....

Sfatul meu ....

Cand veniti,nu va descurajati ca nu gasiti nimic in domeniul vostru....pregatiti-va un resume bun,inscrieti-va in asociatii profesioanale si faceti voluntariat....nu incercati sa schimbati Canada dupa chipul si asemanarea voastra,asta e imposibil,adaptati-va la sistem si sistemul va va accepta...fiti pozitivi si ganditi-va ca nu exista cale de intoarcere in Romania,cel putin nici una onorabila pentru voi...

Zambiti si fiti optimisti,Canada e oa tara minunata daca stiti sa o acceptati!

Toate bune si bafta celor care se gandesc sa vina aici!

Posted
Salutare,

Zambiti si fiti optimisti,Canada e oa tara minunata daca stiti sa o acceptati!

Toate bune si bafta celor care se gandesc sa vina aici!

OK , dar pt. cei care sunt deja , nu le urezi nimic ?!

Posted

Hehehehe...celor deja in Canada....continuati sa zambiti, daca puteti ( cu dintii inclestati )...si dati inainte la jug ...

Numa bine.

Posted
Hehehehe...celor deja in Canada....continuati sa zambiti, daca puteti ( cu dintii inclestati )...si dati inainte la jug ...

Numa bine.

aici mi-ai placut , sincer !

Posted

Cred ca forumul se adreseaza celor care au ceva de spus...daca mai continuam cu intrebari infantile de genul...da daca... nu vad nici o utilitate pentru cei cu adevarat interesati de subiect...

Toate bune...