Jump to content

O garsonieră din Ţiglina I a ars ca o torţă


dcp100168

Recommended Posts

O garsonieră din Ţiglina I a ars ca o torţă

Panică şi ţipete printre vecinii unui bloc din cartierul Ţiglina I, în urmă cu aproximativ jumătate de oră, când garsoniera unui vecin, care era plecat de câteva zile, s-a făcut scrum.

Fum, flăcări, sirene de pompieri şi SMURD. Aşa poate fi descrisă atmosfera de la blocul I5, din Ţiglina I, după pompierii au fost alertaţi că o garsonieră a luat foc.

Vecinii îngroziţi au ieşit în faţa blocului de teama unei explozii, mai ales că în locuinţa arsă se afla o butelie de gaz. Mai mult de atât, aceştia erau speriaţi din cauza faptului că majoritatea locatarilor are în apartamente butelii cu gaz, iar pericolul era unul şi mai mare.

„Stau la acelaşi etaj. Am simţit miros de ars şi am văzut fum pe scara blocului. Am chemat imediat pompierii pentru că ieşea un fum gros din garsoniera vecinului. El este plecat de acasă. Nu ştiu de la a pornit incendiul. Probabil a lăsat ceva în priză”, spune una dintre vecine.

Echipele de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările. În ciuda eforturilor, o mare parte din garsonieră a ars, iar mobilierul s-a făcut scrum.

În momentul de faţă, reprezentanţii ISU fac cercetări pentru stabili cu exactitate cauzele incendiului.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Incendiu-O_garsoniera_din_Tiglina_I_a_ars_ca_o_torta_in_numai_cateva_minute_0_329367391.html

Link to comment
Share on other sites

Incendiu în blocul cu 450 de butelii

Zece etaje, fiecare a câte 40 de apartamente pe palier. În total 440 de apartamente (cu tot cu parter) şi peste 800 de locatari. Toţi – convieţuind în blocul I5, fără gaze, dar având CEL PUŢIN o butelie în fiecare garsonieră. Îşi poate, aşadar, imagina cineva coşmarul prin care au trecut proprietarii şi chiriaşii de la etajul întâi din I5, când sâmbătă după-amiaza s-au trezit evacuaţi din case din pompieri?

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „Sâmbătă, la ora 15,15, ISU a fost sesizat prin 112, de către un locatar al blocului I5, din Ţiglina I, de pe strada Saturn, că din apartamentul lui Ion Târâlă, situat la etajul întâi al blocului, iese fum”. Ajunşi la faţa locului, cei 20 de pompieri au intervenit timp de două ore cu trei autospeciale, ambulanţa SMURD nefiind, din fericire, folosită. „Incendiul a fost provocat de o ţigară aprinsă, focul extinzându-se la mobilier, care a ars în totalitate, ca şi pereţii casei. Apartamentul este degradat în proporţie de 70 la sută, pompierii intervenind şi de pe scara de incendiu pentru oprirea propagării focului”, încheie căpitanul Chiriţă.

Încă speriaţi de pericolul prin care trecuseră, locatarii au răsuflat uşuraţi la ora 17,15, când li s-a permis accesul în propriile locuinţe. „Este un dezastru ce s-a întâmplat aici, şi încă putea fi mult mai rău. Toţi avem butelii, şi doar de o explozie era nevoie ca să sară în aer tot blocul”, lăcrima cu un ochi şi zâmbea cu celălalt o bătrânică, în timp ce urca scările împreună cu şoricarul.

http://www.viata-libera.ro/articol-Blocul_cu_butelii_%E2%80%93_la_un_pas_de_a_deveni_racheta_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.