Jump to content

Cum poate deveni Galaţiul oraş turistic?

Recommended Posts

Posted

Refacerea plajei Cocuţa ar fi o idee ... dar cine să investească în curtea vecină? Şi să nu uităm, singura noastră legătură cu malul vecin e bacul.

Posted

"Refacerea plajei Cocuţa ar fi o idee ... dar cine să investească în curtea vecină? Şi să nu uităm, singura noastră legătură cu malul vecin e bacul."

Relu,turism inseamna ca sa vina cineva din afara tarii sau cel putin a orasului si sa cheltuie bani aici....plaja Cocuta s-ar adresa strict galatenilor,deci nu e turism si,hai sa fim seriosi,nici obiectiv turistic....adica o limba de nisip si un chiosc cu bere e obiectiv turistic ?

Tu daca ai fi francez ai veni la marele obiectiv turistic Plaja Cocuta?

Sau macar timisorean?

Posted

Dacă mie mi-ar da cineva undă verde să "colonizez" turistic celălat mal, cu Cocuţa aş începe. L-aş face locul de camping şi locul de plecare pentru oricine vine din Moldova, spre munţii Măcinului ;)

Posted

Din cate stiu eu, prin anii '70 au existat niste demersuti in acest sens, insa au fost impiedicate de autoritatile tulcene. Istoria s-ar repeta cu siguranta. Cat despre Muntii Macinului nici nu poate fi vorba. Distanta e uriasa iar motivatia turistica este aproape zero.

Posted

Daca vrei cu adevarat sa faci ceva,te orientezi catre marii jucatori din economie. Ii convingi sa-si faca sediile centrale in orasul tau, apoi le creezi conditii si locuri de distractie. Dar daca vrei sa-i convingi, trebuie sa ai un minim de conditii si cateva constructii care sa se afle in avangarda arhitecturii(ceva de genul un pod peste Siret pe corzi in care stalpul central sa fie o statuie). Apoi le oferi la un pret ilegal de avantajos teren in centrul megalopolisului Braigal. Daca ai atras banii, sigur or sa se gaseasca 2-3 mafioti sa construiasca o baza de agrement la Garboavele(sa zicem paintbal), alti 2-3 care sa transforme Lacul Partidului intr-o zona cu acces limitat si vile de 4 stele, uite asa micul intreprinzator o sa-si cumpere trei elastice si-o autorizatie si o sa-si delecteze clientii cu saltuti de pe pod(bungee jumping) sau plimbari cu barca si motoparapanta. Ai nevoie in primul rand de cateva miliarde de euro si de multe interese: restul e bla-bla. O sa ma-ntrebati de unde iei primele miliarde... Intrebare logica si pertinenta. Raspunsul e simplu: Tot de la mafioti, deoarece un Braigal puternic ar face ca puterea economica si politica din Romania sa se dispute pe traseul Bucuresti-Braigal si retur. Nici un edil moldovean sau tulcean nu s-ar mai aseza-n jilt fare sa treaca de mafia galateana. EVIDENT PRIN MAFIE SA SE INTELEAGA INVESTITORI STRATEGICI CARE ATRAG FONDURI EUROPENE.

Posted

Dar cum in Romania institutiile statului isi fac datoria, probabilitatea sa vedem "investitori strategici" de sorginte mafiota e egala cu acea de-al vedea pe Isus Hristos vanzand cogeac si fistic in Micro40.

Posted

Nu stiu de unde a aparut ideea asta cu Galatiul - oras turistic. Binenteles, e campanie electorala, si se arunca tot felul de idei, "proiecte" - cum se spune mai nou. Mie-mi e foarte clar ca Galatiul nu are nicio sansa sa devina un oras turistic - nici in 4 nici in 40 de ani. La fel de bine ca Galatiul putem incerca sa vorbim si despre transformarea Mizilului in oras turistic sau Fierbinti-Targ sau altele. Marile obiective ale Galatiului: Padurea Garboavele (??), Faleza, Precista si inca vreo 2-3 biserici...

De ce nu-si pune nimeni (dintre cei care se vor alesi) problema sigurantei in oras? Sau a curateniei? Vorbim de turism intr-un oras in care cainii te musca pe strada sau unde risti sa-ti o punga de gunoi in cap, aruncata de vreun smeker de la etaj. De ce nu se incearca rezolvarea problemelor elementare? Un posibil raspuns ar fi ca acestea chiar presupun activitati concrete si, mai ales, raspundere. Nu a fost construit un amarat de debarcader pentru ambarcatiuni mici, dar toti candidatiii vorbesc de turism la Galati si nave de pasageri care sa acosteze aici... Nu s-a asfaltat un km de drum in judet, dar vorbim promovare "destinatiilor turistice"... Ati fost in ultima vreme la man. Adam? Iti rupi masina pe prea-frumosul drum Galati-Cuca-Baleni (releu). Ati incercat sa ajungeti la Buciumeni (alta "destinatie")? E bine sa fiti proprietar de service auto, va scoateti mai ieftin cu piesele... In jurul blocurilor se cresc gaini si alte oratanii, mormanele de mizerie-s cat casa, strazile nu-s asfaltate sau pietruite ca lumea, 30-40% din oras nu are canalizare, nu avem locuri de parcare nici pentru 20-30% din vehicule, Sidex-ul innegreste cerul zi de zi, in judet aproape toate scolile au budele in fundul curtii, dar vb din greu de Galati - obiectiv turistic...

Posted

Ai dreptate Mikka, dar recunoaste ca nu e rea ideea cu plaja Cocuta :) Si-asa am inceput sa construim cartiere in judetul Braila, mai amenajam o plaja la Cocuta peste tulceni, eventual de la Hanu Conachi ii tragem un pod de ala nesimtit pana peste Carpati, fara sa le spunem nimic alora din Vrancea, si daca nu mai e nimic de vandut din judetul asta, mai vindem niste teren in nord, eventual de pe raza Vasluiului :)

Posted

Am devenit cu totii atat de pragmatici.Nu mai viseaza nimeni in orasul asta? Rezumam totul la bani? Sincer ma intreb daca mai aveti trairi interioare? Daca va puteti abandona, neconditionat,imaginatiei,jocului,inimii,dragostei ptr.oras?

Ptr.Galati,voi incerca, impreuna cu voi,sa devin utopicul de serviciu.Sa incasez suturile voastre in parte posterioara,cu speranta ca din fictiunile noastre,realitatea sa aiba o sursa de inspiratie.

Astazi mi-ar place sa va propun viziunea mea pentru,ceea ce ne diferentiaza de alte locatii si anume DUNAREA cu FALEZA din dotare.

Cred ca valorificarea arhitecturii,inaltimii si panoramei obiectivului cel mai vizibil si mai ignorat din oras ar fi un start lansat.Ma refer,bineinteles,la turnul de televiziune!O restaurare profesional artistica a piciorului,folosirea farfuriei din varf ptr.a vizualiza panorama dunarii,a muntilor Macin si a orasului,o iluminare pe timp de noapte, atat de la sol cat si din interior vizibila de la zeci de kilometri,folosirea turnului ptr.sporturi extreme(bungee-jumping,parasutism-scoala),ar fi principala atractie la malul dunarii.Dupa ce adrenalina a fost destul activata, cred ca o plimbare de relaxare pe faleza...

Ce fel de faleza????? Mai continui sau va plictisesc??? Dati-mi un semnal!!!!!

P.S.Daca va intrebati cu ce bani,lasatii pe cei care-i au sa-si calculeze investitiile si profiturile!Eu nu fac, decat sa-mi pun sufletul pe masa.Multumesc ptr.intelegere!!!!!!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Galatiul, un oras cu potential turistic, dar nevalorificat

Desi are numeroase obiective pentru a atrage turisti din toate colturile tarii sau chiar straini, singurii care viziteaza orasul nostru sunt intreprinzatorii care vin in interes de serviciu. Acest lucru este dovedit atat de statisticile prezentate la nivel judetean cat si de operatorii de turism din oras.

Zone vechi cu semnificatie istorica precum castrul Roman de la Tirighina, Barbosi, sau obiective religioase cum ar fi Biserica fortareata Precista, ctitorita de Vasile Lupu, ar putea constitui puncte stategice în Galati care ar putea atrage numerosi vizitatori. Sau, de ce nu, un port de ambarcartiuni de agrement, despre care de altfel se tot vorbeste dar nu se face nimic, care ar permite navelor de croaziera sa faca opriri si in orasul nostru. Practic, pentru a transforma Galatiul intr-un oras turistic ar fi nevoie doar de mai multa promovare a ceea ce municipiul deja are, imbinata cu mai mult interes din partea autoritatilor locale si judetene. Este adevarat ca in cele din urma nu s-ar putea face din Galati un al doilea oras “Constanta”, insa cu siguranta s-ar obtine o crestere a numarului turistilor.

Insa, din pacate, in prezent situatia este cu totul alta. Numarul vizitatorilor din Galati este in continua scadere, iar cei care totusi ajung in oras o fac in interes de serviciu. Spre exemplu, Directia Judeteana de Statistica Galati a raportat pentru primul trimestru al acestui an cu 2.400 mai putini turisti decat cei inregistrati in aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, operatorii de turism sustin faptul ca interesul romanilor pentru Galati este din ce in ce mai mic iar majoritatea celor care vin in oras o fac fie pentru a incheia o noua afacere, fie pentru a participa la un training sau vreun seminar pe diferite teme. “Potentialul turistic al Galatiului este prea putin valorificat si, din punctul meu de vedere, exista mai multe modalitati de a atrage turisti. Va pot spune ca exista un ghid turistic al Galatiului, insa orasul este promovat mai mult din punct de vedere economic, iar ceea ce ar putea atrge turisti lipseste. Spre exemplu, daca am avea un port de ambarcatiuni sau targuri sau festivaluri de mai mare amploare, atunci numarul vizitatorilor ar creste. Insa, in afara de Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul de Istorie, o biserica si foarte putin competitiile sportive, turisti nu au ce face in Galati”, a explicat Camelia Busuioc, manager la agentia de turism Galtour.

Strainii, mai rar prin Galati

Daca in ceea ce-i priveste pe romanii din alte orase, acestia mai trec totusi prin Galati si mai tin in viata hotelurile, turistii straini sunt din ce in ce mai putini. Spre exemplu, in primul trimestru al acestui an, doar 2.328 de vizitatori din alte tari au venit in municipiul nostru. “Cea mai mare parte a turistilor straini inregistrati in trimestrul I al lui 2008 provine din tarile situate in Europa, respectiv 93,8%”, se arata in comunicatul emis de Directia Judeteana de Statistica Galati. In aceasta situatie, Camelia Busuioc a explicat ca practic turistii straini nu au ce face in orasul nostru, in conditiile in care acestia sunt deja obisnuiti cu un anumit nivel de trai. “In afara de o plimbare pe Faleza, o masa traditionala intr-un restaurant bun, o vizita la muzeu si una la Gradina Botanica strainii nu au prea multe variante de a petrece timpul”, a explicat Camelia Busuioc. Mai mult, surse din cadrul unui hotel de trei stele din Galati ne-a spus ca cei mai multI dintre strainii care ajung in Galati sunt cei care au afaceri la ArcelorMittal.

Hotelurile de trei stele, preferate de vizitatori

Cei mai multi dintre turistii care raman peste noapte in Galati se cazeaza la hotelurile de trei stele. Cel putin asa arata datele statistice prezentate de DJS, conform carora doar 22,8% dintre vizitatori aleg un hotel de patru stele. Asta si din cauza difentei de pret. Spre exemplu, intr-un hotel de trei stele, la o camera dubla, tariful pe noapte de persoana este de aproximativ 200 de lei, iar la un hotel de patru stele tariful este de aproximativ 300 de lei. Un alt studiu arata ca cei mai multi dintre turisti raman in Galati doar pentru doua zile, maxim trei zile.

Una peste alta, daca in ceea ce priveste numarul de locuitori sau ca suprafata Galatiul ar putea fi comparat, spre exemplu, cu Sibiu, atunci cand vine vorba despre dezvoltare economica, sociala sau turistica diferenta dintre cele doua orase este colosala. Din pacate, aceeasi comparatie ar putea fi facuta cu multe dintre orasele din Romania, iar rezultatul ar fi acelasi atat timp cat interesul autoritatile va ramane la un nivel scazut.

http://www.amosnews.ro/Galati_Mai_multe ... nta-249750

Posted

Galatiul ARE potential turistic. Foarte mare.

Incercati sa nu mai vedeti orasul cu ochi (scirbiti) de galateni, ci asa cum il vede Sheena. Imaginati-va casele vechi renovate, parcurile refacute, strazile curate...

Am facut un tur unei doamne din Iasi, pe strazile vechi (Domneasca, Al. I. Cuza, Traian)... O jumatate de ora nu a spus decit "Ce frumos... Superb... Minunat... "

Iar a doua zi am fost si la Gradina Botanica (unde o prietena si o foarte buna profesionista a facut o prezentare entuziasta).

Cit despre Muntii Macinului... Niste guguloaie, nu?

Ati auzit de rezervatia de fagi unica in tara, Valea Fagilor? Dar de Tutuiatu, Calcata, Pricopanu? Fintina de leac? Sfinxul din Macin? Dar ca vin straini pe mii de euro sa bata cu piciorul zile intregi, cu ghid platit, pentru a avea sansa sa vada specii foarte rare de pasari?

Si nu este nici macar o cabana amarita sau o agropensiune in zona...

Ia aruncati o privire aici: http://picasaweb.google.ro/katalin72/Dobrogea.

Si daca Galatiul va deveni principalul drum spre litoral pentru nordul Moldovei sau transilvaneni (foarte posibil in eventualitatea unui pod peste Dunare), de ce nu s-ar opri aceste sute de turisti la noi pentru o noapte? Si eu m-am oprit la Petrosani doar ca sa urc citeva ore in Paring...

Asa ca, parerea mea: jos ochelarii de cal... Si sa vedem ce putem face

Posted

Chiar crezi ca vor veni strainii (cam cum asteptau bunicii si parintii nostri americanii in anii 50) doar ca sa vada nistre strazi curate in Galati? Sau niste parcuri cat batista? Cam cate locatii (case) vechi, asa cum scrii, sunt in Galati? Ma refer la cele care ar putea fi oarecum interesante. Pe Traian si Cuza, s-avem rezon, in afara ca-ti rupi pantofii (sau masina) nu vad nimic "fabulos"... De acord, fara ochelari de cal. Dar si cu judecata limpede.

Posted

In primul rind, Galatiul e deja plin de straini. In Sidex, in Santierul Naval, in alte firme mixte...

Stiti ce spun cind ii intrebi daca le place la noi? In 9 cazuri din 10: " Too many dogs!" (asta asa, cu bataie la alt topic :)) Cam cu asta ne "mindrim" acum, din pacate.

In alte orase, au doar un bolovan in forma de pokemon si 30 de indicatoare care te duc de mina pina acolo... Turism inseamna, in opinia mea, sa valorifici la maxim tot ce ai, mult-putin cit o fi...

Chiar nu este nimic in orasul asta?

Eu chiar cred ca, desi nu e o atractie in sine, poate deveni posibil punct de popas in drum spre Dobrogea sau mai departe spre litoral . Nu e musai sa traim toti din asta... :)

Tulcea e un oras frumos? :) Si totusi , fiind poarta de intrare in Delta, e tranzitat de mii de turisti in fiecare an. E treaba lor, a tulcenilor, cum si daca profita din asta. Sansa o au si sper sa o foloseasca.

A... ca mi-am adus aminte cu Delta...

Tulcenii au 50% reducere la biletul de vapor. Constantenii nu platesc "vama" la intrare in Mamaia. Dar noi astia din Galati de ce nu avem nici un fel de reducere la bac, ca doar nu trec o data la 5 ani?... Si nici zilnic sa imi scot abonament. Nu ma refer la cei 1,5 lei de persoana ci la nesimtirea de 180 de lei pentru masina.

Parerea mea...

Posted

180 lei??? Esti sigur?? Eu ultima data am trecut pe la Braila :d Era mult mai liber si mult mai bine organizat. Asta apropo si de turismul la Galati. Dar cred ca gresesti cu 180 lei (1.800.000 lei vechi).

Din tot ce-ai spus in ultimul post, Galatiul poate fi cel mult un oras de tranzit, unde eventualii turisti sa doarma o noapte pen'ca nu mai au unde sa se duca. In niciun caz oras turistic. Un oras in care vii sa dormi, asteptand o legatura, nu e oras turistic. Cel mult o halta. Parerea mea e ca ar trebui sa fim constienti ca exista orase "turistice", poate harazite de natura cu ceva deosebit, sau orase "facute" turistice, de oameni. Dar Galatiul, parerea mea, e ca nu se incadreaza in nicio categorie.

• 2 weeks later...
Posted

Eu vad un mare compex de agrement pe toata faleza cu toate facilitatile si tot divertismentul posibil, croaziere pana in austria sau pana in delta, Bratesul devenit resort turistic cu sute de bungalow-uri si nisip fin si curat, gradina botanica infloritoare (nu uscata cum e acum) vad muzeul de arta vizuala promovat si neretrocedat lu' IPS casio, vad fatadele refacute la casele din galatiul vechi si amendati la sange dobitocii care si-au vopsit casele roz-ciclam sau verde(cu siguranta fara acordul primariei), cu o sarbatoare a teilor cand infloresc teii, cu o sarbatoare a dunarii, cu o sarbatoare a (de ce nu?) Combinatului si/sau Santierului Naval, cu complexe comerciale uriase in zona libera, cel mai mare orasi producator de software din romania etc etc etc

Dar pentru asta trebuie sa va opriti din a vota un primar care 4 ani de zile n-a facut absolut nimic! O fi sarac si cinstit, dar asta nu il face un bun primar! Mi se pare inadmisibil ca un oras de talia si importanta galatiului sa fie condus de niste mosi bashiti!

Posted

Uau!

Bravo tata, ai zis exact pe gustul meu!

Cum era reclama aia? " Hai ca se poate! " :)

Si chiar daca nu va deveni oras turisitc, macar noi ca galateni vom fi mindri de orasul nostru si ne vom simti bine ca locuim aici.

Posted

Pai ce s-ar mai putea face pentru ca Galatiul sa fie oras turistic?

Autobuzele liniilor 102 sa fie inlocuite cu autobuze supraetajate dupa modelul Constantei, cele de pe linia Mamaia Estival. M-am plimbat cu asa ceva pe ruta Gara Constanta-Camping Tabara.

Avem Dunare. Pai sa punem niste salupe care sa ne plimbe pe Dunare la pretul de 5 lei/calatorie dupa modelul "Vaporasulul capitanului Nemo" din Constanta.

Sa promovam obiectivele turistice, parcurile mai ales. De exemplu in fata primariei sau prefecturii am vazut un monument cu adevarat interesant. E un parculet mic, care are un mic monument, de marmura cred. E in forma literei "A"

Gradina Publica e mult mai frumoasa decat cea a Brailei. Aleile pavate, fntana arteziana din centru gradinii, e functionala.

Pai ar mai trebui plantate diverse flori de culori diferite, in forma de anumite ornamente. Apoi Parcul rizer. Ar trebui o reparatie "CAPITALA" incepand cu gardul, asfaltarea aleilor care acum sunt facute doar din pamant, plantarea florilor, vopsirea copacilor, etc.

Si am o idee foarte originala. Ce ar fi ca in Parcul Rizer pe timp de vara sa fie un ornament floral, alcatuit din flori albe, rosii, galbene si albastre si fie aranjate in astfel incat sa arate cam asa: Un chenar alb si cu culori alternative sa scrie numele primarului orasului Glati, care este la puere. In alta parte a parcului ar putea fi tot asa din flori de culori diferite, o stema a Galatiului.

-Construirea unor fantani arteziene in centru pe Strada Brailei si strada Domneasca la intersectia celor 2 strazi, iar noaptea sa dea niste spectacole cam in acest fel: http://youtube.com/watch?v=gm_lyeQG28Q&feature=related Dupa cum observati in acest videoclip, miscarile apei din fantana sunt corelate cu muzica. Nu ar fi excelen sa avem asa ceva si in Galati?

Apoi cand se vor uni Braila si Galati ar trebui sa avem un tramvai sau daca pentru edili e prea mare cheltuiala, macar un autobuz care sa mearga pe ruta: Centru-Piata Centrala-Micro 40-Micro 13b-Cartier Vlaicu-Piata Energiei-Micro 19-Cart Dunarea-Strada Brailei-Dig-Apoi intra in braila pe Calea Galati-Bd Cuza-Ajunge la magazinul Winmarkt unde intoarce un pic si intra pe Strada Polona apoi ajunge in Piata Traian-strada Ana Aslan-Strada Scolilor-Hipodrom-Lacul Sarat.

Oare cum ar fi sa avem un astfel de tramvai sau autobuz? De preferabil tot etajat ca cele dupa modelul Constantei daca e vorba pana la urma de autobuze, iar daca ar fi vorba de tramvaie sa aiba locomotiva si 3 vagoane.

Si ar mai trebui ca Braila sa mai faca o halta in statiunea lacul Sarat si sa circule trenuri personale la intervale de 30 minute pe ruta Gaati-Braila- satiunea L.Sarat. A nu se confunda cu localitatea L. Sarat.

Si cel mai bine s-ar face un proiect intre Braila si Galati astfel incat sa devina "Metropola Turistica BRAIGAL"

Nu-i asa ca ar fi minunat? Dar oare cine sa le bage edililor aceasta idee in cap?

A si ar mai putea fi autobuze supraetajate si pe o ruta noua: Gara-Str Garii-Centru-Piata Centrala- Micro 13b-Piata Energiei-Bd SiderurgistilorBd Brailei-Micro 19-Bd Otelarilor-Bd Closca-bd Falezei-Str Domneasca-Garii-Gara, cred ca ar oferi un potential turistic Galatiului

Revin cu un EDIT

Avem plaja Valurile Dunarii! O putem amenaja astfel incat sa arate ca o plaja din statiunea Mamaia! Ca amenajari: dupa cu am zi un vaporas turistic care sa te plimbe pe Dunare Braila-Galati. Un sistem de sonorizare cu boxe pe stalpi care sa emita un post de radio local Radio Alfa, daca mai exista, sau Radio S prin incheierea unui contract intre primarie si respectivul post de radio, amenajate terase, pe tot bulevardul Falezei si pe plaja Valurile Dunarii! Deasemenea pe timpul sezonului estival, Infiintarea unui bazar pe bd Closca Intre Piata Siderurgistilor si intersectia cu strada Saturn si apoi bazarul sa o ia pe strada Saturn pana la intersectia acesteia cu Bd Braila si apoi pe Bd Brailei pana in Piata Siderurgistilor, un bazar care sa semene cu bazarul din Satul de Vacanta din Mamaia. Ce sa contina acest bazar? chiosculete si tarabe cu suveniruri, articole de plaja, Shaormerii, pizzerii, etc. In Piata Siderurgistilor, se poate amenaja cred vreo 2-3 carusele pentru copii, Se poate tine deschis oraselul copiilor si pe sezonul estival. O pista de bowling in aer liber pe langa gradina Botanica sau parcul CFR, Si uite asa o sa devina orasul Galati oras turistic,

Dupa cum a zis cineva, Galatiul nu e oras turistic, ci e un oras ingineresc sau nu mai stiu cum s-a exprimat. Dar din cate observ, Galatiul are si un mic potential turistic, numai ca edilii nu stiu sa il speculeze!

• 2 weeks later...
Posted

O sugestie/idee simpla.

Ce parere aveti de un portal al turismului galatean, pe care sa publicam inclusiv ideile de recuparare, sau de valorizare a obiectivelor turistice ?

Nu costa mult crearea unui astfel de site, efortul e minim fata de rezultatele care s-ar putea obtine.

Cred ca multi investitori nu stiu de astfel de posibilitati, asa ca o informare din partea noastra nu ar strica.

Posted
Pai ce s-ar mai putea face pentru ca Galatiul sa fie oras turistic?

Autobuzele liniilor 102 sa fie inlocuite cu autobuze supraetajate dupa modelul Constantei, cele de pe linia Mamaia Estival. M-am plimbat cu asa ceva pe ruta Gara Constanta-Camping Tabara.

Lol asta ar fi ultimul lucru de pe lista...ce draq sa arati la turisti in gl inafara de faleza? BR-urile? Potcoava? Micro19?

Avem Dunare. Pai sa punem niste salupe care sa ne plimbe pe Dunare la pretul de 5 lei/calatorie dupa modelul "Vaporasulul capitanului Nemo" din Constanta.

sigur ca da... Dunarea noastra e murdara si tulbure. Crezi ca multi ar vrea sa se plimbe pe dunare cu salupa capitanului nemo?

Sa promovam obiectivele turistice, parcurile mai ales. De exemplu in fata primariei sau prefecturii am vazut un monument cu adevarat interesant. E un parculet mic, care are un mic monument, de marmura cred. E in forma literei "A"

Super tare!!! 100mp de iarba uscata cu o cracana de marmura si niste bancute!! ala da obiectiv turistic!!

Gradina Publica e mult mai frumoasa decat cea a Brailei. Aleile pavate, fntana arteziana din centru gradinii, e functionala.

Pai ar mai trebui plantate diverse flori de culori diferite, in forma de anumite ornamente.

Da. E mult mai frumoasa decat a brailei, pt ca a brailei e f. urata, dar GRADINA PUBLICA trebuie complet utilata! NICI MACAR NU AI UNDE SA FACI PIPI DACA IESI LA PLIMBARE!!! daramite sa mai bei vreun suc p-acolo... (si nu vb de barurile din colturi), sau sa dai copilul intr-un carusel, sau chiar sa vezi cateva sute de flori diferite in orice anotimp. Concluzie: nici pt gradina publica nu s-ar obosi nimeni sa vina la gl.

Apoi Parcul rizer.

Ce?? bunica la tara are curte mai mare decat parcul rizer si parcul de la dramatic la un loc...get real...

Ar trebui o reparatie "CAPITALA" incepand cu gardul, asfaltarea aleilor care acum sunt facute doar din pamant, plantarea florilor, vopsirea copacilor, etc.

Ala e bun doar de refacut cinematograful in aer liber si atat. bine ca nu vb si de parculetul de langa primarie (ala cu lupoaica) si de ala din fata de la cec (langa modern) sau de ala de la nespalata... Ce D-zeu??? orice alee cu 2 banci e parc acuma?

Si am o idee foarte originala. Ce ar fi ca in Parcul Rizer pe timp de vara sa fie un ornament floral, alcatuit din flori albe, rosii, galbene si albastre si fie aranjate in astfel incat sa arate cam asa: Un chenar alb si cu culori alternative sa scrie numele primarului orasului Glati, care este la puere. In alta parte a parcului ar putea fi tot asa din flori de culori diferite, o stema a Galatiului.

:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o :roll:

O idee deosebita...Ne va transforma orasul radical...Vor veni oamenii in vizita ca la Caracal

-Construirea unor fantani arteziene in centru pe Strada Brailei si strada Domneasca la intersectia celor 2 strazi, iar noaptea sa dea niste spectacole cam in acest fel: http://youtube.com/watch?v=gm_lyeQG28Q&feature=related Dupa cum observati in acest videoclip, miscarile apei din fantana sunt corelate cu muzica. Nu ar fi excelen sa avem asa ceva si in Galati?

Cum LA intersectia lor? Chiar in strada? Daramam ceasul? Fantana aia kitsch-oasa iti aduce turisti??? A...da... pe cei din Pechea poate....

Apoi cand se vor uni Braila si Galati ar trebui sa avem un tramvai sau daca pentru edili e prea mare cheltuiala, macar un autobuz care sa mearga pe ruta: Centru-Piata Centrala-Micro 40-Micro 13b-Cartier Vlaicu-Piata Energiei-Micro 19-Cart Dunarea-Strada Brailei-Dig-Apoi intra in braila pe Calea Galati-Bd Cuza-Ajunge la magazinul Winmarkt unde intoarce un pic si intra pe Strada Polona apoi ajunge in Piata Traian-strada Ana Aslan-Strada Scolilor-Hipodrom-Lacul Sarat.

Oare cum ar fi sa avem un astfel de tramvai sau autobuz? De preferabil tot etajat ca cele dupa modelul Constantei daca e vorba pana la urma de autobuze, iar daca ar fi vorba de tramvaie sa aiba locomotiva si 3 vagoane.

:mrgreen:

Cati galateni cunosti tu care sa mearga des in braila? Eu cunosc multi braileni care vin in galati :d si cat de practice ar fi autobuzele tale descopertie seara cand treci pe dig?? a..pentru tantari, da, ar fi practic :) Eu zic ca macar strada dintre gl si br ar trebui reasfaltata...Si asa cand intri in jud braila dinspre buzau, incepi sa injuri primarul din cauza starii soselelor. In plus, o asemenea unire ar avantaja doar brailenii...

Si ar mai trebui ca Braila sa mai faca o halta in statiunea lacul Sarat si sa circule trenuri personale la intervale de 30 minute pe ruta Gaati-Braila- satiunea L.Sarat. A nu se confunda cu localitatea L. Sarat.

sigur...lacul sarat e o statiune atat de importanta, e atat de frumos acolo, si s-au investit atat de multi bani, incat un tren la 30 de min se impune!!

Si cel mai bine s-ar face un proiect intre Braila si Galati astfel incat sa devina "Metropola Turistica BRAIGAL"

Nu-i asa ca ar fi minunat? Dar oare cine sa le bage edililor aceasta idee in cap?

Peste vreo 200 de ani, poate da! Acum eu nu sunt incantat de ideea ca un oraj care se dezvolta incet (gl) sa se lege de un oras care se dezvolta extrem de greu, spre deloc (br). Sau ca mafia braileana sa iasa primari peste bucatica mea de curte.

A si ar mai putea fi autobuze supraetajate si pe o ruta noua: Gara-Str Garii-Centru-Piata Centrala- Micro 13b-Piata Energiei-Bd SiderurgistilorBd Brailei-Micro 19-Bd Otelarilor-Bd Closca-bd Falezei-Str Domneasca-Garii-Gara, cred ca ar oferi un potential turistic Galatiului

sigur ca da!!! M19 e superb...cred ca s-ar ingramadi toti sa il vada...la fel si bd Otelarilor, si M13 si P-ta energiei, si piata centrala. NU VOM MAI PUTEA OPRI NAVALA TURISTILOR!!!!!!

De fapt incep sa cred ca primarii gandesc cam ca tine dupa masurile pe care le iau si proiectle pe care le fac.

Revin cu un EDIT

chiar trebuie?

Avem plaja Valurile Dunarii! O putem amenaja astfel incat sa arate ca o plaja din statiunea Mamaia! Ca amenajari: dupa cu am zi un vaporas turistic care sa te plimbe pe Dunare Braila-Galati. Un sistem de sonorizare cu boxe pe stalpi care sa emita un post de radio local Radio Alfa, daca mai exista, sau Radio S prin incheierea unui contract intre primarie si respectivul post de radio, amenajate terase, pe tot bulevardul Falezei si pe plaja Valurile Dunarii! Deasemenea pe timpul sezonului estival, Infiintarea unui bazar pe bd Closca Intre Piata Siderurgistilor si intersectia cu strada Saturn si apoi bazarul sa o ia pe strada Saturn pana la intersectia acesteia cu Bd Braila si apoi pe Bd Brailei pana in Piata Siderurgistilor, un bazar care sa semene cu bazarul din Satul de Vacanta din Mamaia. Ce sa contina acest bazar? chiosculete si tarabe cu suveniruri, articole de plaja, Shaormerii, pizzerii, etc. In Piata Siderurgistilor, se poate amenaja cred vreo 2-3 carusele pentru copii, Se poate tine deschis oraselul copiilor si pe sezonul estival. O pista de bowling in aer liber pe langa gradina Botanica sau parcul CFR, Si uite asa o sa devina orasul Galati oras turistic,

Dupa cum a zis cineva, Galatiul nu e oras turistic, ci e un oras ingineresc sau nu mai stiu cum s-a exprimat. Dar din cate observ, Galatiul are si un mic potential turistic, numai ca edilii nu stiu sa il speculeze!

Mda...acum te apropii de ce ar fi normal sa avem. poate nu in locatiile pe care le propui, si nu exact e propui, dar intentia e buna de data asta. Insa toate aceste lucururi nu aduc potential turistic, ci poate o stare de NORMALITATE pe care galatiul nu o are, si aici ma refer la centre de recreere pentru galateni! NU pentru turisti, ci pt Galateni!

Posted

Cati galateni cunosti tu care sa mearga des in braila? Eu cunosc multi braileni care vin in galati si cat de practice ar fi autobuzele tale descopertie seara cand treci pe dig?? a..pentru tantari, da, ar fi practic Eu zic ca macar strada dintre gl si br ar trebui reasfaltata...Si asa cand intri in jud braila dinspre buzau, incepi sa injuri primarul din cauza starii soselelor. In plus, o asemenea unire ar avantaja doar brailenii...

Doar sambata am numarat vreo 35 de familii de galateni la L.Sarat. :d 1 masina = 1 familie asa am pus socoteala. Daca si-ar lasa masinile acasa ca ar avea cu ce veni ar fi sa zicem 5 lei biletul x 70 pe de o parte + 35x 2,5 (sa presupunem ca au copii pana in 7 ani = 350 lei + 87.5 = 437.5 lei/zi de weekend ar fi asigurati bugetului dar probabil ca atunci toti pensionarii galateni vor vrea si ei la Lac si in conditiile astea incasarile ar fi de ordinul a 5000 lei zilnic

Posted

Deci sambata, zi de maxim aflux turistic, erau 35 de masini de Gl la Lacu' Sarat..

Un autobuz costa 200.000€ (fara etaj) ca sa ai macar unul pe ora, iti trebuie un parc auto de minim 5 bucati.

Tu ai prins un punct culminant turistic de 35 de familii... asta inseamna in medie sub 100 de oameni care vin in cea mai aglomerata zi a saptamanii. Acum calculeaza tu, in cat timp amortizezi o investitie de 1.000.000 € cu bilete de 5 ron stiind ca f. multi din ei tot cu masinile vor veni (pentru ca e mai comod sa iti cari berea la rece, mingea si prosopul de plaja in porbagaj decat cu autobuzul) si ca nici un parinte nu ia bilet unui copil de pana in 10-12 ani, si ca vor mai fi sio gramada de blatisti....

Deci... Se merita? Eu zic ca pana nu vin cateva mii de galateni zilnic la Lacul Sarat, raspunsul va fi nu.