dcp100168 Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Chiar daca are potential pentru a atrage vizitatori din toata tara si chiar din strainatate, singurii turisti care ajung in Galati sunt intreprinzatorii care vin in interes de serviciu. Cel putin asta rezulta din datele Directiei Judetene de Statistica (DJS) Galati, potrivit careia municipiul Galati este vizitat lunar de doar 4.000 de persoane, majoritatea romani, care nu stau mai mult de doua zile! (Bursa)
marqq Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 si banuiesc ca majoritatea alor 4000 de vizitatori sunt din judetul galati
webstar Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 De cca 8 ani locuiesc in Bucuresti. Dar pe 9-08-2008 m-am reantors in Galati. Acum stiu exact ce trebuie facut ca Galatiul sa devina oras. Dupa ce devine oras ne mai gandim si la turism.1) E jegos, nu murdar. Mi-a creat impresia de oras parasit; Peste tot numai hartii, ambalaje alimentare, 0(zero) flori.2) Pe Str. Brailei numai table care obtureaza panorama. Tablele alea se vor panouri publicitare3) Blocurile sunt toate gri murdar4)Asfaltul e cu gaurele si bordurile cu ciobituri.5)Combinatul scoate o gramada de fum. Nu stiu daca e sau nu ecologica treaba, dar cu siguranta este psihologica: Nimeni n-ar trimite un asmatic la tratament in Galati.6) Masinile circula pe sosea haotic, creandu-ti impresia ca impletesc o sosea imaginara.7) Prea multi caini.8) Prea multe cladiri care or sa cada pe tigani(In zona pietei am vazut o asemenea cladire chiar langa piata vis-a-vis de farmacie)9) Prea multi borfasi prezentati ca fiind mafioti.Nu mi-o luati in nume de rau, eu spun doar ce-am vazut. Si pe mine m-a durut sa vad ca orasul in care s-au nascut au crescut si au trait ultimele patru generatii din familia mea arata ca o comuna uriasa de care nu se mai ocupa nimeni. Nu acuz primaria, nu acuz prefectura, cred ca singurii vinovati sunt banii insuficienti si cetatenii certati cubunul simt; Este nevoie de 1000 de tarani de oras si baieti de cartier sa transformi un viitor megalopolis intr-o gena de gunoi.
Relu Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Eu cred că faci o confuzie. Turiştii nu vin într-un oraş neapărat pentru aspectul oraşului, ci şi pentru unele atracţii din împrejurimi. Doar ca o comparaţie, Piatra Neamţ, Iaşi, Braşov, Constanţa, nu arată ca scoase din cutie.
webstar Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Asa este, turistii vin sa vada un obiectiv, sau sa faca ceva, insa operatorii din turism vorbesc tot mai des de un pachet. Acest pachet include o localitate, sa zicem Sulina, un hotel cu spatii de agrement si excursii la Histria, Gura Portitei, padurea secundara a deltei, pescuit, plimbare cu veliere si sa zicem o minicroaziera Sulina-Stramtoarea Bosfor. Dupa cum ai vazut, primul e orasul in care se afla hotelul, iar operatorul o sa aiba grija sa scrie jumatate de pagina despre cele 22 de confesiuni religioase ce se-nteleg dumnezeieste, de cele 10-15nationalitati care nu se cearta de la placuta hexalingva(pt ca nu si-a dorit nimeni una) si printre altele or sa spuna si ca pana la intrarea Romaniei in WW2 localitatea era denumita Venetia Estului; Practic dupa cum se poate vedea, operatorul vinde cioara de pe gard, mai exact parfumul unei lumi incarcata de traditie si bun simt si cizelata de istoria euroregiunii. Crezi ca exista cineva care ar plati sa vada un oras industial in care talharii au veleitati de haiduci si gunoaiele bantuie pe strada, in bataia vantului, ca ciulinii Baraganului?
marqq Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Eu cred că faci o confuzie. Turiştii nu vin într-un oraş neapărat pentru aspectul oraşului, ci şi pentru unele atracţii din împrejurimi. Doar ca o comparaţie, Piatra Neamţ, Iaşi, Braşov, Constanţa, nu arată ca scoase din cutie.eu cred ca tu faci o confuzie.Atata timp cat nu ai piramide sau desene aztece, nu vine nimeni pentru atractiile din imprejurimi. Toti vin pt atractiile din oras (ex. cel mai concludent Praga), care la noi nu exista!Si chiar daca ar fi cum zici tu, turistul nu o sa cumpere nimic de la vulcanii noroiosi, ci tot in buzau va merge sa isi cheltie banii...Si daca orasul nu are ce sa le propuna, turistul pleaca cu banii in buzunar inapoi acasa..deci buba.
tomcat0 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 De cca 8 ani locuiesc in Bucuresti. Dar pe 9-08-2008 m-am reantors in Galati. Acum stiu exact ce trebuie facut ca Galatiul sa devina oras. Dupa ce devine oras ne mai gandim si la turism.1) E jegos, nu murdar. Mi-a creat impresia de oras parasit; Peste tot numai hartii, ambalaje alimentare, 0(zero) flori.2) Pe Str. Brailei numai table care obtureaza panorama. Tablele alea se vor panouri publicitare3) Blocurile sunt toate gri murdar4)Asfaltul e cu gaurele si bordurile cu ciobituri.5)Combinatul scoate o gramada de fum. Nu stiu daca e sau nu ecologica treaba, dar cu siguranta este psihologica: Nimeni n-ar trimite un asmatic la tratament in Galati.6) Masinile circula pe sosea haotic, creandu-ti impresia ca impletesc o sosea imaginara.7) Prea multi caini.8) Prea multe cladiri care or sa cada pe tigani(In zona pietei am vazut o asemenea cladire chiar langa piata vis-a-vis de farmacie)9) Prea multi borfasi prezentati ca fiind mafioti.zici ca locuiesti in Bucuresti? si mai zici ca Galatiul e jegos, plin de gropi, de fum si de caini? Man... inseamna ca tu in Bucurestiul ala stai numai in casa... ala e cel mai deplorabil oras posibil din Romania si n-as sta in el nici macar o ora... circula mai mult pe acolo si n-ai sa mai ai parerea asta despre Galati... sa vezi acolo blocuri daramate, strazi ca dupa bombardament, borfasi la tot pasul, cladiri care cad, ca sa nu mai zic de poluare... Galatiul e parfum pe langa Bucuresti... nu zic ca nu ai avea dreptate cu cateva dintre aspectele vazute de tine... insa nu se compara cu jegul de Bucuresti unde exista numai 2 categorii sociale: foarte bogati si foarte saraci... ma abtin sa mai comentez si alte aspecte.
webstar Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Eu fac parte din clasa de mijloc, si ca mine mai sunt zeci de mii. Nici Bucurestiul nu e parfum, dar are locuri curate, pe strada mea seara se lucreaza la spatiile verzi, la curatarea strazilor si negresit in fiecare dimineata e o echipa de la salubrizare care da cu matura pe trotuare si goleste cosurile amplasate la fiecare 25 de metri. Si ca strada mea mai sunt inca 200(in sectorul 3); In alte sectoare nu e chiar asa, dar lucrurile incep sa se miste.
marqq Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 zici ca locuiesti in Bucuresti? si mai zici ca Galatiul e jegos, plin de gropi, de fum si de caini? Man... inseamna ca tu in Bucurestiul ala stai numai in casa... ala e cel mai deplorabil oras posibil din Romania si n-as sta in el nici macar o ora... circula mai mult pe acolo si n-ai sa mai ai parerea asta despre Galati... sa vezi acolo blocuri daramate, strazi ca dupa bombardament, borfasi la tot pasul, cladiri care cad, ca sa nu mai zic de poluare... Galatiul e parfum pe langa Bucuresti... nu zic ca nu ai avea dreptate cu cateva dintre aspectele vazute de tine... insa nu se compara cu jegul de Bucuresti unde exista numai 2 categorii sociale: foarte bogati si foarte saraci... ma abtin sa mai comentez si alte aspecte. Si eu locuiesc in Bucuresti, si crede-ma ca e uriasa diferenta.Tu vorbesti ca 90% din cei care locuiesc in provincie, si banuiesc ca n-ai stat niciodata mai mult de o saptamana in buc. dar in schimb te dai rotund cu vastele tale cunostinte asupra bucurestiului... Asculta domnule...In bucuresti se face acea mizerie zilnic (si tot zilnic e curatata) pe cand in galati sunt jeguri de luni de zile, pe care nu le strange nimeni. In ultimii 2 ani, in Gl. nu am mai vazut nici o echipa de maturatori (poate ca erau in concediu, sau poate ca maturau repede, si doar in momentul cand eram in casa)! Blocurile nu sunt daramate, ci in constructie!! (diferenta uriasa) Borfasi n-am vazut nici in cartierele rau famate (pe cand in galati gasesti la orice moment din zi si din noapte, in orice loc, un taran din odaia manolache care sa se uite urat la tine si daca cumva te uiti mai mult de 10 sec la el, sa-si incerce briciu' pe tine),cat despre clase sociale, cred ca bucurestiul este singurul oras din tara in care incepe sa existe o clasa de mijloc cinstita Faza cu "bucuresti, cel mai deplorabil oras posibil din Romania" e o ineptie uriasa. In primul rand ortoepic deoarece "deplorabil" nu suporta grade de comparatie ("mai" deplorabil, "cel mai" deplorabil) si "oras posibil" e pleonasm. In al doilea rand e un cliseu/idee preconceputa imbratisata dupa cum ziceam de marea majoritate a provincialilor amestecata cu dorinta romanului de a da cu namol in semeni. Vine din frustrare, incultura, dezinteres, si spirit de turma. si trei, nu e sprijinita de nici un fel de dovada concreta. Ca o concluzie, mi-as dori ca galatiul sa aibe primari, soferi, maturatori, clasa de mijloc, magazine, muzee, atractii turistice, salarii, ritm de constrctie, politie si facilitati precum Bucuretiul
lumy Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 nu am avut ocazia sa vad tot Bucurestiul,am fost insa cateva zile si nu inteleg de ce spuneti ca Bucurestiul arata deplorabil pe langa Galati...chiar nu arata deloc deplorabil,e mult mai frumos si chiar e ingrijit
Relu Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Galaţiul, ca oraş, clar, nu poate fi o atracţie turistică. Nici n-avem cu ce ... Dar amenajarea împrejurimilor ar putea atrage oamenii. Mă gândesc la Siret, Brateş, Gârboavele, Hanu Conachi ...Propaganda ar putea începe chiar cu concitadinii noştri. Spre exemplu, mă laud la bârlădeni: "M-am săturat de oraş, mi-am luat soţia şi m-am dus pe malul Brateşului, am închiriat o căsuţă tot uichendul, am plătit o taxă şi am primit o undiţă iar seara am făcut un grătar cu ceea ce am prins".
tomcat0 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 zici ca locuiesti in Bucuresti? si mai zici ca Galatiul e jegos, plin de gropi, de fum si de caini? Man... inseamna ca tu in Bucurestiul ala stai numai in casa... ala e cel mai deplorabil oras posibil din Romania si n-as sta in el nici macar o ora... circula mai mult pe acolo si n-ai sa mai ai parerea asta despre Galati... sa vezi acolo blocuri daramate, strazi ca dupa bombardament, borfasi la tot pasul, cladiri care cad, ca sa nu mai zic de poluare... Galatiul e parfum pe langa Bucuresti... nu zic ca nu ai avea dreptate cu cateva dintre aspectele vazute de tine... insa nu se compara cu jegul de Bucuresti unde exista numai 2 categorii sociale: foarte bogati si foarte saraci... ma abtin sa mai comentez si alte aspecte. Si eu locuiesc in Bucuresti, si crede-ma ca e uriasa diferenta.Tu vorbesti ca 90% din cei care locuiesc in provincie, si banuiesc ca n-ai stat niciodata mai mult de o saptamana in buc. dar in schimb te dai rotund cu vastele tale cunostinte asupra bucurestiului... Asculta domnule...In bucuresti se face acea mizerie zilnic (si tot zilnic e curatata) pe cand in galati sunt jeguri de luni de zile, pe care nu le strange nimeni. In ultimii 2 ani, in Gl. nu am mai vazut nici o echipa de maturatori (poate ca erau in concediu, sau poate ca maturau repede, si doar in momentul cand eram in casa)! Blocurile nu sunt daramate, ci in constructie!! (diferenta uriasa) Borfasi n-am vazut nici in cartierele rau famate (pe cand in galati gasesti la orice moment din zi si din noapte, in orice loc, un taran din odaia manolache care sa se uite urat la tine si daca cumva te uiti mai mult de 10 sec la el, sa-si incerce briciu' pe tine),cat despre clase sociale, cred ca bucurestiul este singurul oras din tara in care incepe sa existe o clasa de mijloc cinstita Faza cu "bucuresti, cel mai deplorabil oras posibil din Romania" e o ineptie uriasa. In primul rand ortoepic deoarece "deplorabil" nu suporta grade de comparatie ("mai" deplorabil, "cel mai" deplorabil) si "oras posibil" e pleonasm. In al doilea rand e un cliseu/idee preconceputa imbratisata dupa cum ziceam de marea majoritate a provincialilor amestecata cu dorinta romanului de a da cu namol in semeni. Vine din frustrare, incultura, dezinteres, si spirit de turma. si trei, nu e sprijinita de nici un fel de dovada concreta. Ca o concluzie, mi-as dori ca galatiul sa aibe primari, soferi, maturatori, clasa de mijloc, magazine, muzee, atractii turistice, salarii, ritm de constrctie, politie si facilitati precum Bucuretiul mda... ce sa zic... faza cu datul rotund mi se pare absurda dar, ma rog, fiecare intelege ce vrea... Banuiesc ca esti unul dintre cei care au terminat o facultate in Bucuresti si ai ramas acolo ca sa lucrezi... mi se pare ok pentru ca salariile sunt mult mai bune decat in provincie, dar si viata e mai scumpa decat in provincie... in acelasi timp te-ai transformat ca toti cei care merg sa munceasca acolo, intr-un bucurestean cult, interesat de soarta prostiei din provincia asta din care ai plecat si tu, iar cu namolul ai dreptate... oricum n-o sa schimbam noi nimic in privinta asta. Observatia pe care as vrea sa o fac e urmatoarea: 75 % dintre bucuresteni sunt provinciali plecati de prin toata tara, insa cand s-au vazut in capitala si-au schimbat al naibii de repede stiul de viata... exact ca aia care pleaca in Italia 3 zile si cand vin nu mai stiu sa vorbeasca romaneste. Am cunoscut o multime de "mari personalitati" de genul asta... Specific, n-am nimic cu bucurestenii daca s-ar da jos din "inaltimile demiurgice" in care se afla fata de provincialii astia de kkt. Din pacate am reusit sa stau mai mult de o saptamana in supercapitala tarii si tot din pacate am reusit sa ma plimb prin mai tot Bucurestiul, sa vad si bune si rele... Insa ce e mai frumos e ca am stat mult mai putin in capitala Romaniei fata de cat am stat in capitalele Austriei si Bavariei (adica Viena si Munchen - in cazul in care ti s-ar parea ca nu stiu care sunt ... si prefer sa nu vorbesc despre asta) faza cu cele doua categorii sociale a fost o parere personala, mi s-ar parea chiar absurd sa nu existe si categoria de mijloc, insa repet... asta mi-a sarit mie in ochi... probabil curatenia aia se face de cand e Oprescu primar, si nu m-ar mira, insa crede-ma nici la mine la containere in cartier nu era ce am vazut eu pe niste strazi din sect.4... prostia mea gramaticala e infima fata de gustul care mi-a ramas referitor la capitala asta in care toata lumea are impresia ca e buricul Romaniei... sau chiar mai mult. Asta e parerea mea !!! Totusi sa revenim la topic... chiar nu-mi face placere sa vb despre Bucuresti si despre cei care locuiesc in el.
tomcat0 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Eu cred că faci o confuzie. Turiştii nu vin într-un oraş neapărat pentru aspectul oraşului, ci şi pentru unele atracţii din împrejurimi. Doar ca o comparaţie, Piatra Neamţ, Iaşi, Braşov, Constanţa, nu arată ca scoase din cutie.Si chiar daca ar fi cum zici tu, turistul nu o sa cumpere nimic de la vulcanii noroiosi, ci tot in buzau va merge sa isi cheltie banii...Si daca orasul nu are ce sa le propuna, turistul pleaca cu banii in buzunar inapoi acasa..deci buba.ma bag si eu in seama cu urmatorul aspect... anul trecut am fost in voiaj pe la toate manastirile din N Moldovei... si surprizaaaaa n-am cumparat nimic din Piatra Neamt, din Suceava sau Targu Neamt si nici nu m-a interesat aspectul lor... am cumparat numai de la manastiri... asa ca daca la vulcanii noroiosi s-ar amenaja ceva garantez ca lumea ar cumpara numai de acolo si n-ar avea nicio legatura cu Buzaul... in concluzie zic ca ar fi bine ca in preajma obiectivelor turistice din oras sau din imprejurimi sa existe si pensiuni, hoteluri, restaurante, etc.
tomcat0 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 trebuie neaparat sa ma descarc pentru ca nu mai rezist... oameni buni, am fost toata saptamana plecat la Iasi pt. niste examene... orasul facultatii mele... oras de care abia asteptam sa scap pentru ca era plictisitor cand am terminat facultatea acum 10 ani... vreau sa va spun ca in primele 2 zile cand am ajuns acolo nu-mi venea sa cred ca sunt in Iasi-ul ala de care abia asteptam sa scap... am ramas profund surprins... fratilor, Galatiul e la baie rau... da' rau de toooot... nici nu stiu cu ce sa incep... renovari peste tot, curatenie luna, constructii noi si frumoase, se lucreaza si noaptea fratilor... se matura frunzele si gunoaiele toata ziuaaaaa, nu vezi o consignatieee sau vreo baraca pe strazi... nu vezi o terasa neingrijita... vezi oameni cu chip senin, multumiti, fericiti, asa cum sunt ei, nu vezi oameni cu fetze de zici ca le-a bufnit soba in fatza de dimineata (ca in Galatiul asta, cand te uiti la oameni pe strada parca zici ca mai au putin si-ti dau si vreo palma)... ce sa mai zic, taxiurile toate galbene, te duce omul si 1 km daca vrei... nu se supara ca-l scoti din rand ptr. 3 lei... portarul de la facultate ne-a aratat toate salile noi, renovate, toate achizitiile, si asta se intampla luni seara la ora 22... ia duceti-va la Universitate la noi in Galati... te mai ia si la bataie portarul ca l-ai deranjat, ce sa mai vorbim de aratat sali, etc... deci, n-am ce sa zic, tot respectul pt. Iasi... complexul Tudor e incredibil, modernizat tot, Mall-ul cred ca v-a deveni in curand cel mai mare din tara... Bucurestiul e pantaloni scurti... daca aveti drum prin Iasi nu ezitati si vizitati-l... o sa ramaneti surprinsi... mai ales ca pana in 2010 se construieste cel mai mare complex cu fonduri europene... piscine, patinoar, birouri, hoteluri, piste de role... nu mai am cuvinte... sincer nu ma asteptam, ma asteptam sa vad un oras dormind, cum e Galatiul... si iata ca am ramas cu gura cascata... gata, nu mai zic nimic! Mi-e sila de Galati si de jegosii astia de prin prefectura si primarie... se vede golania pe fatza... asta e Galatiul: un oras plin de borfasi, de manelisti, de tzarani cocliti, de tzigani, de lenesi care dorm si asteapta sa le cada din cer si daca se poate sa le mai bage cineva si bani in buzunar... gata ca m-am enervat rau
Sheena Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Iasul a avut noroc de Constantin Simirad care a stiut ce inseamna interesul fata de cetateni si nu a fost deloc interesat sa isi vare in buzunare tot ii trecea prin maini. La fel si Gheorghe Nichita. Tot respectul meu. Si sa arate in continuare de ce e in stare.
kos Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Galatiul nu are "motive" sa devina oras turistic, e clar! Oricata bunavointa am avea sa cautam cateva motive, nu gasim. S-ar putea face ceva pentru turistii aflati in tranzit si carora le-am putea capta atentia cu cate ceva - dar turisti in "tranzit" de unde si catre ...unde??? Ce spunea Relu despre transportul de pasageri cu vaporul ar fi fost o idee: turistii ar fi putut merge din Galati catre Delta Dunarii cu vaporul. Din pacate firmele care se ocupa cu transportul pe apa au renuntat de mult la navele de pasageri, nefiind rentabile (traim in Romania, nu?)
asctgl Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Galatiul poate devenii oras turistic...dar inca il conduc comunistii...ca alceva nu pot spune...Ca oras turistic ai ce sa vizitezi inafara de panzarul li Stefan Cel Mare care a costat 9 miliarde si or sa mai bage inca 2 miliarde s-al puna pe apa.Garboavele daca ai putin cap o poti transforma cu cativa puieti de stejar intr-un parculet frumos combinat cu pista downhill. Iti garantez un astefel de loc daca are promovare in tare iti aduc oameni si din timisoara...sa nu mai vb Brasov si Bucuresti care abea astetpa o astefel de pista la ei acasa, dar autoritatile le au aratat degetul mijlociu...Daca vrei cu adevarat poti sa faci din Galati ce vrei tuh....Cum au spus si mai devreme altii...avem sit arheologic, speologic, Dunarea, Bratesul(care daca ai cap, iar poti sa faci un lucru frumos...ca ti vin si rajahii in vizita...), is multe lucruri care se pot face in Galati.Trebuiesc doar proiecte si oameni care sa fie destul de tari in gura sa se puna cu autoritatile...ca banii vin de la UE...Asociatia noastra are cateva proiecte care ar putea fi realizabile gen cum spuneam despre Garboavele(are o specie unica de stejar in lumea intreaga...stejarul pitic de campie(nu e asa pitic, dar e mai mic ca restul speciilor si e de CAMPIE)."Fii Schimbarea Care Vrei Sa o Vezi In Jur."(Mahatma Gandhi)Cand o sa incepem cateva proiecte o sa fiti siguri ca o sa auziti...deocamdata trebuie sa terminam stagiile juridice ale asociatiei...Va multumesc!Asociatia Stejarul Catre TineriE-mail: asctgl@yahoo.comBlog,Forum: www.asctgl.wordpress.com , www.asctgl.myforum.ro
George Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Si eu sunt de aceesi parere cu asctgl. Parca am invatat la facultate ca si oamenii simpli oisnuiti isi pot infiinta o mica grupare si sa ceara bani de la UE nerambursabili pt un anume proiect care si-l doresc. Problema cred ca se va bloca insa la autoritati cand ceri acordul de constructie si nu vor vrea sa ti-l dea.
asctgl Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Si eu sunt de aceesi parere cu asctgl. Parca am invatat la facultate ca si oamenii simpli oisnuiti isi pot infiinta o mica grupare si sa ceara bani de la UE nerambursabili pt un anume proiect care si-l doresc. Problema cred ca se va bloca insa la autoritati cand ceri acordul de constructie si nu vor vrea sa ti-l dea.Exact asta e problema...doar ca CEDO nu tine cont de partide cand judeca.... CEDO este la inalta curte justitie si judeca doar cazuri de politica si dezvoltare...
riaji Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Am avut acum 2 saptamani drum la Iasi si am ramas si eu impresionat, din nou, de acest oras. Nu exista termen de comparatie al Galatiului cu Iasiul. Nota 10 pentru ei, nota 4 pentru noi. Nici macar cu Bucurestiul nu exista. Si eu locuiesc in Bucuresti, iar in weekend vin in Galati. Pe aceeasi scara, nota 8 revine capitalei (pentru haosul din trafic si pentru monotonia de pe fetele oamenilor )..
Breath Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 In primul rand va spun buna ziua sau seara, depinde cand o sa cititi acest msg.Sunt Bucurestean din tata-n mama si din frunza-n gard. M-am nascut acolo, am trait acolo, am muncit acolo. Cunosc bucurestiul mai ceva decat un GPS cu update de ultima ora. M-am mutat in Orasul Galati de aproximativ o luna, doar ce am mai venit inainte pe aici cateva zile timp de un an. Mi-a lasat o impresie placuta. Oamenii de aici nu sunt ei cei mai civilizati, dar nici jegosi asa cum unii dintre voi spuneti. Cand am venit prima oara pe aici, am inceput sa caut obiective turistice, doream sa ies putin din cotidian. Am mers prin parcuri, faleza, gradina publica, gradina botanica (chiar am prins o expozitie de flori). A fost foarte frumos! Intr-un final, dupa aproximativ un an de zile, am ales sa ma mut aici. De ce? Pentru ca aici mi-am gasit linistea, pentru ca aici e altfel decat in Bucuresti. Iubesc bucurestiul, cu bune si rele, cu moldoveni si ardeleni. Mai mult moldoveni, ce vin sa-si ofere o viata mai buna, veniti din saracie, cautand cele bune. Noi, bucurestenii, va judecam des mai eles femeile voastre. Recunosc aspectul asta, dar recunosc ca noi judecam toti provincialii si uitam ca si noi provenim din randurile voastre, din mos-stramosi!In unele seri, uitandu-ma in jurul meu, in orasul vostru, mi-e dor de Bucuresti, de aglomeratii... dar astea mie nu-mi priesc, sincer.Dar sa revin...De cand m-am mutat aici, am intalnit o gramada de oameni ce traiesc de pe o zi pe alta, oameni ce se descurca foarte bine, la fel ca in Bucuresti. Nu este nimic diferit, decat numarul populatiei raportat la nevoile lor, distanta in km/persoana. Nimic altceva!Cum sa devina Galatiul un Oras turistic?Dar este un oras turistic/industrial! Probabil trebuia pusa altfel intrebarea: Ce putem face sa imbunatatim turismul in orasul Galati!Am sa raspund prin ochii mei de viitor locuitor al acestui oras...Podul peste dunare: Este o investitie ce isi are locul, dar nu acolo unde acum este bacul. Probabil in alta parte, strict pentru traficul intens dintre orasul Tulcea-Galati. Acolo unde este bacul, as lasa la fel, doar ca in locul bacului sa fie mici vaporase de agrement care sa aiba la bordul lor restaurante si baruri, iar pe timpul calatoriei oamenii sa poata servi ceva, iar cursa sa fie si prin centrul industrial (portul industrial).Pentru ca vorbim de Galati, ci nu de Tulcea, pe faleza eu as pune cateva tractorase sau masinute care sa faca trasee pe toata faleza,oamenii optand intre mersul pe jos sau cu acele transportoare.Restaurantul vaporas de pe faleza: Seara sa fie mult mai frumos luminat, spectacole de dans imbracati in marinari, iar ziua poate sa fie undeva intr-o sala expozitie maritima.Restul orasului: M-a atras foarte mult gradina publica si parcul Eminescu: Superb! Ma intreb de ce nu exista acolo puncte mici de agrement!? In Galati exista industrie, vechie sau noua, oamenii sunt atrasi sa vada ceea ce a fost inainte de '89 si dupa! Platesc pentru asta!?Exista numeroase puncte de atractie in Galati, doar ca, din cate am inteles eu, aici ca si in Buc, exista certuri intre Braila si Galati, asa cum in Buc se certa sectoarele intre ele. Oameni buni, suntem Romani, iar asta ne este patria, fiecare oras uneste o Romanie intreaga, daca azi Galatiul mananca mai bine, Braila va manca si ea bine maine! Eu am ales Galatiul, fiind din Bucuresti, asa cum altii au ales Bucurestiul, fiind din Galati! Ceea ce azi inseamna un gand, maine poate insemna o fapta: Locuri de munca, bani mai multi, case mai multe, UN TRAI MAI BUN PENTRU O TARA MAI BUNA!
riaji Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Sincer, Breath, cred ca gresesti. In primul rand pentru ca tot ce propui tu este ori foarte greu de realizat in viitorul apropiat (podul peste Dunare, care, dupa parerea mea, ar fi facut degeaba, pentru ca pe malul celalalt nu ai ce sa faci si ce sa vezi) ori ar fi inutil (tractorase care plimba oamenii pe faleza? nu ti se pare o solutie cam poluanta pentru vegetatia anemica de pe ceea ce a mai ramas din saraca faleza? in plus, lungimea ei este de vreo 2,5 km - in plimbare faci jumatate de ora maxim de la un capat la altul, de ce ar fi nevoie de asa ceva?). Restaurante care fac trasee pe Dunare? Exista, dar sunt scoruri piperate. In plus..In Galati exista industrie, vechie sau noua, oamenii sunt atrasi sa vada ceea ce a fost inainte de '89 si dupa! Platesc pentru asta!? Ce vrei sa spui cu asta? Eu nu vad nimic atragator din punct de vedere turistic in sectorul industrie in tara asta, cu atat mai putin in orasul asta... ce sa vrei sa vizitezi, Combinatul? Asta faceau profesorii impreuna cu elevii, pe vremuri, cand ii obliga partidul.
chirac Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Cred ca lista prezentata mai sus e o gluma! Gradina Zoologica - obiectiv turistic? Ce ar putea vedea aici un neamt sau un italian, comparativ cu ce gradini zoo sunt la ei?Cazinoul Paris Galati????Padurea Garboavele - CE SA VIZITEZE AICI???Bratesul si Vanatorii? Voi v-ati duce niste prieteni pe acolo?Tirighina si Barbosi, invadate de constructii, mizerie, fum de Sidex si alte plezanterii?Mai raman cateva bieserici, insa niciuna nu ar putea avea in ochii unui strain vreo importanta, din pacate.Si, revin la o problema mai veche, cam cum va imaginati ca ar ajunge (fizic) turistii astia nemaipomeniti la Galati? :idea: Pai le avem!Si cum sunt ele acum sunt bune ,insa nu sunt descoperite.Nu vi-sa intimplat nici o data sa merge-ti undeva dupa ceva si sa gasiti alceva?La noi sunt in original dar daca lipsete continutl ... cine-i de vina? :roll:
webstar Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Galatiul este un oras cu potential, insa nu in turism, sau cel putin nu in turismul de agrement. Ce-ar trebui sa faca galatenii? Pai ar trebui sa lase orgoliile, sa mai lase de la ei in lupta Galati-Braila, sa-i ajute pe braileni sa construiasca poduri, aeroporturi, sosele, cartiere noi, iar galatiul sa-si genereze o pressa puternica, o universitate de prestigiu(asta ne lipsesc) si o industrie la parametri E.U.. Daca ai un megalopolis, 2-3 miliarde de dolari investiti in turism pe operioada de 20-30 de ani n-or sa mai insemne asa o mare problema, insa acesti bani ar fi suficienti pentru debarcadere, aducerea in Galati a unei etape din campionatul mondial de hidroglisoare.O sa ma intrebati de ce ar lasa cineva de la el in lupta pentru ciolan... Simplu, un ciolan mai mare; Practic prin generarea unui megalopolis generezi o migrare a purerii dinspre Bucuresti-Craiova spre Bucuresti-Galati
riaji Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Cred ca aici ai dreptate, webstar. Cu timpul, vrand-nevrand, cele doua orase se vor apropia si in cele din urma se vor uni. Cred ca ar fi de bun augur ca Galatiul sa incerce sa devina partea neindustriala a viitoarei aglomerari urbane, cu toate ca deocamdata, avem cam toate motivele sa credem ca ar fi invers la cum arata acum cele doua orase.
Recommended Posts