Jump to content

Cele mai zgomotoase locuri din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cele mai zgomotoase locuri din Galaţi

Potrivit informaţiilor care ne-a fost furnizate de către directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi, Geanina Hanţă, în primele 8 luni ale acestui an au fost efectuate 239 de determinări ale nivelului de zgomot, dintre care 128 au fost realizate conform programului de monitorizare, iar 111 au fost efectuate la solicitarea agenţilor economici. Potrivit directorului instituţiei, Geanina Hanţă, au fost constatate 43 de depăţiri ale nivelului zgomotului maxim admisibil conform Ordinului 158 al Ministerului Mediului. Pe lista locaţiilor unde au fost realizate în primele 8 luni ale acestui an determinări ale nivelului de zgomot se află două zone feroviare, şi anume Galaţi şi Barboşi, unde nivelul decibelilor măsuraţi a depăşit limita admisibilă, şi anume de 70. Astfel, în zona gării Galaţi nivelul maxim de decibeli măsurat s-a ridicat la 79 (în timp ce nivelul mediu a fost de 74,31), în timp ce în zona gării Barboşi valoarea maximă a decibelilor a fost de 78 (în timp ce nivelul mediu s-a ridicat la 73,10).

Cât de zgomotoase sunt parcurile

Măsurători ale nivelului de zgomot au fost efectuate în primele 8 luni ale acestui an şi în patru parcuri din oraş, şi anume Grădina Publică, Faleza Superioară a Dunării, Parcul Viva şi Orăşelul Copiilor din Ţiglina 1, locaţii unde nivelul maxim admisibil de decibeli este de 45. Dacă ar fi să ţinem seama de nivelul mediu al decibelilor măsuraţi, am putea spune că cel mai liniştit loc dintre cele patru este Orăşelul Copiilor (unde nivelul mediu de decibeli a fost de 40,32), în timp ce cel mai gălăgios loc ar fi Faleza Superioară a Dunării, unde nivelul mediu de zgomot a fost de 43,5 decibeli. Cu excepţia Orăşelului Copiilor, în celelalte trei locaţii a fost atins nivelul maxim de zgomot admisibil, şi anume de 45 de decibeli, aşa cum a reieşit din măsurători.

Cea mai zgomotoasă intersecţie din Galaţi

Este cea dintre străzile Prelungirea Brăilei şi Drumul de Centură, unde nivelul mediu de zgomot măsurat a ajuns la 73,62 decibeli, peste nivelul maxim admisibil, care este de 70. Nivelul maxim de zgomot măsurat în această intersecţie a fost de 78 de decibeli, în timp ce nivelul minim măsurat a fost de 65 de decibeli. A doua intersecţie zgomotoasă este cea dintre străzile Brăilei şi Coşbuc, unde nivelul mediu de zgomot măsurat a fost de 70,11 dB, în timp ce nivelul maxim de zgomot măsurat a fost de 76 de decibeli. Măsurătorile efectuate în alte intersecţii au scos la iveală depăşiri ale nivelului maxim admisibil de zgomot şi la intersecţia străzilor Coşbuc cu Traian, Siderurgiştilor şi Gheorghe Doja.

Care sunt cele mai zgomotoase locuri din Galaţi

Dacă ar fi să facem un clasament în funcţie de nivelul maxim măsurat al decibelilor, pe primele trei locuri s-ar situa zona gării Galaţi (79 dB măsuraţi), urmată pe locul secund de intersecţia dintre Prelungirea Brăilei şi Drumul de Centură şi zona feroviară Barboşi (78 dB), locul trei fiind ocupat de interescţia dintre străzile George Coşbuc şi Brăilei (76 dB).

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/cele-mai-zgomotoase-locuri-din-galati.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.