Jump to content

Gălăţeni acuzaţi de trafic internaţional de cocaină


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeni acuzaţi de trafic internaţional de cocaină

Pentru a face rost de bani ca să supravieţuiască, gălăţeanul Marcel Halunga a acceptat să plece în Spania cu scopul de a cumpăra 50 de grame de cocaină la preţul de 50 de euro gramul.

Capul "afacerii" este Gheorghe Dulgheru, care distribuia cocaina consumatorilor din Galaţi.

Poliţiştii au intrat pe fir iar pe patru iunie 2010 au organizat un flagrant, surprinzându-l pe dealer cu o doză de cocaină asupra sa. Ulterior, la locuinţa lui Dulgheru, s-au mai descoperit alte 13 doze de cocaină, iar anchetatorii au constatat că traficul de droguri se derula într-un restaurant din Galaţi. Procurorii au ridicat de la gălăţean 11.100 de euro, despre care se crede că au fost obţinuţi din vânzarea de cocaină.

În dosar este cercetat şi Cristinel Gheorghe Dicianu, faţă de care judecătorii au luat iniţial măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Marcel Halunga şi Gheorghe Dulgheru au fost arestaţi şi riscă să stea după gratii peste 15 ani pentru trafic internaţional de droguri.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Traficul_de_cocaina-o_alternativa_la_somaj_0_331766909.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Traficanţi de droguri condamnaţi la 22 de ani de închisoare

Trei gălăţeni au fost prinşi în flagrant când încercau să vândă cocaină adusă din Spania la un preţ de 50 de euro gramul. Tribunalul Galaţi a confiscat de la traficanţi 11.100 euro şi 3.160 de lei obţinuţi din vânzarea de droguri.

DIICOT Galaţi a destructurat o reţea de traficanţi internaţionali de droguri, care zilele trecute au fost şi condamnaţi de Tribunal. Capul "afacerii" era Gheorghe Dulgheru, care distribuia cocaina la consumatorii din Galaţi.

Intermediar era Marcel Halunga, care a acceptat să plece în Spania cu scopul de a cumpăra 50 de grame de cocaină la preţul de 50 de euro gramul. Poliţiştii au aflat de întreaga operaţiune, iar pe patru iunie 2010 au organizat un flagrant, surprinzându-l pe dealer cu o doză de cocaină asupra lui.

Ulterior, la locuinţa lui Dulgheru s-au descoperit alte 13 doze de cocaină, iar anchetatorii au aflat că traficul de droguri se derula şi printr-un restaurant din Galaţi. Procurorii au ridicat de la gălăţean şi 11.100 de euro, bani obţinuţi din vânzarea de cocaină. Cei doi gălăţeni au avut şi un complice, Cristinel Gheorghe Dicianu, faţă de care judecătorii au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Judecătorii i-au condamnat zilele trecute pe traficanţi la pedepse grele. George Dulgheru şi Marcel Halunga au primit şapte ani de închisoare pentru instigare la introducerea în ţară a drogurilor de mare risc şi şase ani de închisoare pentru procurare, deţinere şi comercializare de droguri de mare risc. În final, ambii vor sta după gratii câte opt ani după ce judecătorii le-au aplicat şi un spor de un an închisoare la pedeapsa cea mai grea. George Cristinel Dicianu a primit şase ani de închisoare pentru deţinere, distribuire şi comercializare a drogurilor de mare risc.

"Dispune confiscarea în folosul statului a sumei de 11100 de euro, ridicată de la inculpatul Dulgheru George în faza de urmărire penală", ne-a declarat judecătorul Florin Meleacă, judecător la Tribunalul Galaţi. Instanţa a confiscat şi aproape 10 grame de cocaină ridicate de la George Dulgheru şi Marcel Halunga, care vor fi distruse.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.