Jump to content

Centru de intervenţie şi salvare la ArcelorMittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Centru de intervenţie şi salvare la ArcelorMittal Galaţi

Compania siderurgică a inaugurat cel mai mare Centru de Interveţie şi Salvare pentru situaţii de urgenţă din România. Unitatea este amplasată pe platforma siderurgică şi este complet dotată cu echipamente moderne de intervenţie. În cadrul Centrului vor activa 200 de voluntari, angajaţi ai Combinatului. Aceştia urmează cursuri speciale de salvare, tehnici de prim ajutor şi intervenţie rapidă. "ArcelorMittal consideră că sănătatea şi siguranţa angajaţilor săi este principala prioritate şi îşi continuă proiectele în acest domeniu, în ciuda contextului economic", a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi.

Toţi angajaţii ArcelorMittal Galati care sunt membri voluntari ai Echipei de Salvare şi Intervenţie vor lua parte la programe complexe de training ce vor avea loc lunar, pentru a putea interveni şi oferi prim ajutor în caz de explozie, accidente cu gaz, cutremure, dezastre naturale sau evacuări din spaţii închise ori de sub dărâmături. Noul Centru de Intervenţie este deja echipat cu aparate specializate, truse de prim ajutor, măşti de oxigen şi aparate automate de resuscitare prin defibrilare.

Având o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, Centrul de Intervenţie găzduieşte, pregăteşte şi oferă întreţinere pentru aparatele de intervenţie. Unitatea recent inaugurată a primit autorizarea INSEMEX Petroşani, I.S.U. şi pe cea a Inspecţiei Muncii. Autorităţile au apreciat pozitiv deschiderea acestui Centru. "De-a lungul anilor, am crescut numărul programelor ce aveau drept scop protecţia sănătăţii angajaţilor noştri şi vom implementa toate măsrile necesare pentru a atinge ţinta noastră de zero accidente de muncă", a adaugat Thierry Le Gall.

Compania continuă planul său de îmbunătăţire a sănătăţii şi siguranţei în Combinat. Pentru aceasta, a suplimentat bugetul în acest domeniu cu 1,2 milioane de euro. Până acum bugetul alocat a fost de 2 milioane de euro, bani destinaţi unor proiecte de siguranţă dar şi modernizării a facilităţilor sociale pentru angajaţi (vestiare, duşuri, etc.) aflate în incinta Combinatului. Fondurile suplimentare vor fi folosite pentru noi proiecte care vor elimina riscuri de accidente mortale (Life Threat Situation) precum: noi sisteme de alarmă, camere pentru terapie cu oxigen, reconstruirea platformelor, modernizări de macarale şi alte utilaje.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cel_mai_mare_centru_de_interventie_si_salvare_din_Romania_a_fost_inaugurat_la_ArcelorMittal_0_331767200.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.