Jump to content

Primăria plăteşte chirii de 1,5 milioane de euro


Recommended Posts

Posted

Primăria plăteşte chirii de 1,5 milioane de euro

Peste 1,5 milioane de euro din banii plătiţi de gălăţeni pentru taxele şi impozitele lo­ca­le se duc pe chiriile plătite de şase instituţii ale statului care au sediile în clădiri retrocedate foştilor proprietari.

În ultimii ani, mu­ni­ci­palitatea a pierdut în instanţă dreptul de proprietate asu­pra clădirilor în care funcţionează Ma­ternitatea „Buna Vestire", Colegiul Na­ţio­nal „Alexandru I. Cuza", Că­minul de Bătrâni de pe strada Războieni, Casa

Căsătoriilor, Teatrul de Păpuşi „Gulliver". De asemenea, primăria a pierdut şi dreptul de proprietate asupra unei părţi din clădirea în care se află sediul Teatrului Muzical „Nae Leonard".

În cazul imobilului Colegiului „Cuza", retrocedat comunităţii evreieşti în urmă cu cinci ani, Primăria Galaţi plăteşte Societăţii Caritatea o chirie anuală de 300.000 lei.

Pentru Maternitatea „Buna Vestire" plăteşte aceleiaşi comunităţi o chirie de 25.000 lei lunar. Teatrul Muzical îşi va muta magaziile de costume, com­partimentele tehnice, con­ta­bilitatea şi repetiţiile estradei în 20 de containere, iar Teatrul de Păpuşi se va muta la Teatrul Dramatic.

Mai complicată este însă situaţia sediului Primăriei Galaţi, retrocedată de instanţă foştilor proprietari. Zilele trecute, primarul Dumitru Nicolae a semnat procesul-verbal de punere în posesie pentru sediul Primăriei Galaţi a lui Pierre Macri, descendentul familiei care a fost proprietara clădirii fostului „Grand Hotel". Pentru perioada 2007-2009, în care primăria a tergiversat inutil retrocedarea imobilului, prorietarul intenţiona să ceară o chirie de 40.000 euro/lună, dar se pare

că a renunţat, preferând să discute despre prezent şi viitor. În următorii trei ani în care Primăria Galaţi mai are dreptul să funcţioneze în acest sediu, va trebui să plătească 1.100.000 euro/an, adică 3,3 milioane euro. Primarul a anunţat că ar intenţiona să cumpere clădirea. Conducerea primăriei şi reprezentanţii proprietarului, nu au căzut la o înţelegere. Proprietarii sediului în care funcţionează Primăria Galaţi spun că ar vrea 2.353.000 de euro pentru clădire şi 1 milion euro pentru teren, adică 3,3 milioane de euro, în condiţiile în care la DGFP clădirea are o valoare de inventar de 4,4 milioane euro. Conducerea primăriei nu a fost de acord cu cererea proprietarului. Aşa că deocamdată va plăti chirie.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/chiriasi-de-lux-198917.html

  • 6 months later...
Posted

Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi plăteşte comunităţii evreieşti o chirie de 10.000 de euro pe lună!

Aleşii locali propun construirea unui nou sediu pentru Spitalul de Obstetrică Ginecologie, în prezent chiriaş al Comunităţii Evreieşti.Primarul Dumitru Nicolae nu este de acord să se investească într-o clădire nouă, deşi chiria lunară este de aproape jumătate de miliard.

Subiectul Maternitatea „Buna Vestire” revine din nou în atenţia autorităţilor gălăţene după ce conducerea instituţiei a discutat cu membrii Comisiei Buget-Finanţe a Consiliului Local despre statutul de chiriaş al acesteia. Nu este o noutate aceea că maternitatea a fost retrocedată Comunităţii evreieşti şi că, din bani publici, se plăteşte o chirie lunară în valoare de aproape o jumătate de miliard. Din acest motiv, cel al lipsei de sediu propriu, unitatea sanitară nu poate accesa niciun fel de fonduri europene pentru modernizări. Se analizează mai multe variante. E vorba fie de cumpărare, comasare sau construirea unui alt sediu.

Pentru a nu mai fi chiriaşi la Comunitatea evreiască, o parte dintre consilieri a propus construirea unui nou sediu pentru spital, cu bani împrumutaţi. „Această maternitate are două probleme: atât ca proprietate, cât şi ca autorizaţie. În momentul de faţă, clădirea nu este a Primăriei şi nu se doreşte să se investească în modernizarea ei, iar autorizaţia nu mai corespunde. Pe de altă parte, trebuie să îndeplinească nişte norme medicale şi nu cred că le respectă. Noi am propus ca, în acel împrumut de 61 de milioane de lei, să fie inclusă şi construirea unui nou sediu pentru maternitate”, a spus consilierul Petre Alexe.

Primarul Dumitru Nicolae nu doreşte construirea unei noi maternităţi, dar nu este nici dispus să investească într-o clădire care nu aparţine municipalităţii. „Maternitatea nici nu trebuia să fie retrocedată. Cum o obţinem, depinde de cei care sunt la guvernare. Rog pe cei care sunteţi la guvernare să faceţi o hârtie ca iubiţii noştri de la Valorificarea Activelor Statului să ne dea bani pentru a cumpăra maternitatea, nu să facem alta nouă, că ne costă de zece ori mai mult”, a spus Nicolae.

Necesitatea găsirii unei soluţii pentru Maternitatea „Buna Vestire” este împărtăşită şi de dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Acesta susţine că cea mai bună variantă este ca maternitatea să se mute la Spitalul de Copii – la Pediatrie. „În planurile vechi ale spitalul mai exista un corp de clădire. Acest corp poate fi construit acum. Spitalul de copii ar putea câştiga doi neonatologi şi doi anestezişti. Oricum, varianta Spitalului de Copii este cea mai bună. O altă variantă ar fi să se găsească o şcoală sau o grădiniţă dezafectată. Pentru asta trebuie să investească nişte bani, care în timp s-ar amortiza”, susţine directorul DSP Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Maternitatea-Buna-Vestire-caruta_0_452354849.html

  • 1 year later...
Posted

Primăria va plăti şi anul acesta 360.000 de lei chirie pentru Colegiul „Cuza”

Colegiul Național „Al. Ioan Cuza” rămâne în Centru. Asta deși din ce în ce mai multe zvonuri dădeau ca sigură mutarea instituției în Port, la Liceul de Marină, pentru că municipalitatea nu ar mai fi dispusă să plătească chirie fundației „Caritatea”. Varianta mutării nu a fost, însă, pe placul părinților elevilor liceului, astfel că Inspectoratul Școlar Județean și Primăria au stabilit că ar fi mai bine să mai prelungească contractul de închiriere, în valoare de 30.000 lei lunar. Nu este prima dată când colegiul este în pericol de a rămâne fără sediu. Cu toate acestea, administrația locală nu a găsit până acum o soluție mulțumitoare.

Campus început și neterminat

Imobilul în care funcționează Colegiul Cuza - una dintre cele mai apreciate instituții de învățământ din Galați - a fost retrocedat comunității evreiești în urmă cu opt ani. În anul 2006, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a propus Ministerului Educației realizarea obiectivului de investiţii «Campus Colegiul Naţional A.I. Cuza Galaţi», în incinta Școlii nr.7, campus în care liceul urma să funcţioneze. Realizarea obiectivului a fost aprobată prin HG nr. 454/2007, iar lucrările au demarat un an mai târziu. Campusul ar fi trebuit să aibă pe lângă corpul principal, o sală de sport, un corp de clădire pentru laboratoare şi o cantină. Doar că lucrurile n-au mers aşa cum ar fi trebuit. După doar un an, în 2009, lipsa plăţilor efectuate constructorilor i-a făcut pe aceştia să părăsească şantierul, după demararea lucrărilor şi alocarea unor sume importante de bani. De pildă, doar pentru fundaţie s-au cheltuit în jur de 14 miliarde de lei vechi. Evident, o bună parte din bani s-au pierdut, deoarece lucrările s-au degradat între timp. Investiția a fost estimată, la vremea respectivă, la 160 de miliarde de lei vechi. Acum autoritățile vor să reia cât mai repede lucrările, pentru a nu mai exista riscul ca Liceul Cuza să rămână pe drumuri. „Ni s-a cerut de la minister o evaluare, dar rămâne de văzut dacă vom primi ceva bani. Așteptăm votarea bugetului. Promisiuni au mai fost, însă, până nu primim banii, nu ne mai facem speranțe. Cert este că lucrarea trebuie finalizată. Avem un liceu care trebuie să se mute acolo. Din păcate, stadiul lucrării este de doar 25 la sută”, ne-a declarat Laura Marin, şefa învăţământului gălăţean.

Chiriașă în propriul oraș

Colegiul Cuza nu este singura clădire pentru care Primăria plătește chirie. În fruntea listei se află chiar sediul municipalității. Pentru clădirea de pe strada Domnească, aflată la numărul 38, se plătesc lunar, din bani publici, proprietarului Pierre Macri, nu mai puțin de 10.000 de euro. O sumă asemănătoare este achitată și comunității evreiești, pentru maternitatea Buna Vestire, de pe strada Chicoș. Tot comunitatea evreiască primește de la Primărie o chirie lunară de 4.500 de euro pentru căminul de bătrâni de pe strada Războieni.

nepasadegalati.ro

  • 1 year later...
Posted

Primăria Galaţi, cel mai bun chiriaş din propriul oraş. Plăteşte lunar chirii de aproape 40.000 de euro

Primăria Galaţi este cel mai bun chiriaş din propriul oraş. Pentru că mai multe sedii ale unor instituţii publice, inclusiv cel în care funcţionează, au fost retrocedate, municipalitatea plăteşte, lunar, chirii de aproape 40.000 de euro.

În 2010, sediul primăriei din Galaţi a fost retrocedat moştenitorilor fostului proprietar. De atunci, instituţia plăteşte chirie. Contractul de chirie încheiat între municipalitatea gălăţeană şi actualul proprietar a fost renegociat în 2013. Suma a crescut, astfel, de la 8.000 de euro, la 16.000 de euro pe lună, respectiv 192.000 de euro pe an.

Gălăţenii spun că, din banii plătiţi proprietarului s-ar putea construi fără probleme un sediu nou. „Chiria este enormă, 16.000 de euro pentru posibilităţile Galaţiului care sunt foarte modeste, oamenii nu au bani”.

În urmă cu doi ani, municipalitatea părea că a găsit o soluţie. A preluat de la Consiliul Judeţului o veche structură de beton din centrul oraşului, ridicată înainte de 1989 şi care ar fi urmat, după finalizare, să găzduiască şedinţele Partidului Comunist Român. „Acolo urmează să se construiască noul sediu al Primăriei, refăcând această structură. Sigur fiind deja scheletul de beton armat, refacerea este limitată”, afirmă Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi.

În acest moment, există un proiect pentru începerea lucrărilor, însă licitația pentru stabilirea constructorului nu a fost organizată. „Din primăvară ne apucăm de lucrări, doi ani şi jumătate durează. Dar va merita. Gălăţenii vor merita un sediu deosebit, util, funcţional, aşa cum trebuie să fie o Primărie modernă, ghişeu unic şi toate facilităţile unei primării civilizate”, promite Marius Stan, primarul municipiului Galaţi.

Până atunci, Primăria va continua să plătească chirie pentru sediul în care îşi desfăşoară activitatea. Asta în timp ce plăteşte chirii şi pentru alte instituţii din oraş. Colegiul Alexandru Ioan Cuza, Maternitatea Buna Vestire şi Căminul de Bătrâni Războieni funcţionează şi ele în clădiri aflate în proprietatea unor persoane particulare.

digi24.ro

  • 6 months later...
Posted

Primăria Galaţi, chiriaşă de lux. Cu banii plătiţi anul acesta pe chirii ar putea construi încă un Parc Viva

* Cu sumele pe care le plăteşte, numai anul acesta, pentru chiriile imobilelor în care funcţionează instituţii publice, Primăria municipiului Galaţi ar mai putea construi, din temelii, încă un Parc Viva * Cu excepţia sediului administraţiei locale, care urmează a fi construit, pentru restul instituţiilor nu s-au găsit soluţii, preferându-se plata lunară a chiriei de mii de euro

 

Ştiţi ce face Primăria municipiului Galaţi, luna aceasta, cu aproape 40.000 de euro din banii bugetului local? Nu plăteşte vreo investiţie, nu construieşte şi nici nu repară nimic, nici măcar nu plănuieşte să realizeze ceva. Plăteşte chiria pentru nu mai puţin de cinci imobile în care funcţionează instituţii publice: propriul său sediu (cu tot cu parcare şi părculeţul din vecinătate), un spital, un colegiu, un cămin de bătrâni şi, mai nou, o grădiniţă! Potrivit calculelor noastre, numai în acest an suma totală pe care o va plăti municipalitatea drept chirie se ridică la aproape 500.000 de euro. O sumă comparabilă cu cea pe care aceeaşi Primărie a plătit-o pentru a realiza Parcul Viva!

Vă daţi seama, din 2007 şi, respectiv, 2010, de când administraţia locală plăteşte asemenea sume, câţi bani de la bugetul local s-au cheltuit şi ce s-ar fi putut face cu ei?! Singurul aspect pozitiv este acela că, anul viitor, Primăria ar trebui să se mute în casă nouă, şi să scape de cea mai împovărătoare dintre chirii: cea plătită pentru propriul sediu. Pentru restul, însă, va continua să fie chiriaşă de lux.

Chirie de 16.000 de euro

Din aprilie 2010, Pierre Macri este proprietarul imobilului din strada Domnească nr. 38, în care funcţionează Primăria, al parcării aferente clădiririi şi al părculeţului în care se află statuia Lupoaicei, iar municipalitatea este chiriaşă.

Potrivit informaţiilor oficiale pe care le-am obţinut, Primăria a achitat, din 2010 şi până în martie 2013, o chirie lunară de aproximativ 10.000 de euro. Din aprilie 2013, chiria a fost renegociată şi a ajuns la 16.000 de euro pe lună, sumă pe care o plăteşte şi în prezent. Cu cei 792.000 de euro plătiţi, conform calculelor noastre, pentru imobilul din Domnească nr. 38, din 2010 şi până azi, s-ar fi putut realiza, cu siguranţă, multe!

În martie 2016, contractul de închiriere expiră, iar prelungirea lui ar putea aduce o nouă majorare a chiriei. Rămâne de văzut dacă, până atunci, municipalitatea se va putea muta în propria casă nouă, în sediul pe care şi-l construieşte cu opt milioane de euro în locul fostei Săli a Aplaudacilor.

Maternitate închiriată cu 8.500 de euro pe lună

Nu mai puţin de 8.500 de euro pe lună este contravaloarea lunară a chiriei pentru terenul şi clădirile în care funcţionează Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” din strada Nicolae Alexandrescu nr. 9. Primăria plăteşte chirie din anul 2007, de când imobilul a fost retrocedat comunităţii evreieşti, mai precis Fundaţiei "Caritatea" de la Bucureşti. Pe scurt, numai în acest an municipalitatea va plăti 102.000 de euro drept chirie.

Din 2013 se tot promite găsirea unor soluţii pentru mutarea Maternităţii. Cea mai sigură părea mutarea ei la Spitalul CFR din Valea Oraşului, în condiţiile preluării acestuia la Primărie, o posibilitate discutată de primarul Marius Stan cu cel care era la acea vreme ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu. Dar propunerea nu s-a concretizat.

În februarie anul acesta, consilierul local ALDE, Cristian Dima, a propus achiziţionarea imobilelor şi a terenului Maternităţii „Buna Vestire”, ba chiar a ameninţat: „Nu pot vota un buget în care ne propunem să facem o pasarelă de un milion de euro şi nu cumpărăm un spital de 1,6 milioane!”. Primarul Marius Stan i-a replicat, însă, spunând că, atâta vreme cât are mandatul de edil, nu va fi de acord cu nicio afacere cu un partener privat pentru că orice evaluare a unui imobil se poate reinterpreta, peste ani: „Vreau să vă protejez şi să ne protejăm. Da, de când se plăteşte chiria aici, cred că am achitat de două ori valoarea spitalului. Dar tot eu vin şi vă întreb: de ce n-aţi făcut-o în atâţia ani? Faceţi-o acum, când DNA stă pe la uşile tuturor! Nu accept!”, a spus tranşant Marius Stan. Aşa că, numai anul acesta Primăria va plăti, în total, 102.000 de euro chirie pentru Maternitate.

7.200 de euro pe lună pentru o clădire cu risc seismic

În topul celor mai mari chirii plătite de Primăria municipiului Galaţi, locul al treilea este ocupat de suma de 7.200 de euro pe lună pe care administraţia locală o achită comunităţii evreieşti – Fundaţia „Caritatea” – pentru Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”, situat pe strada Aleea Şcolii nr. 1. Clădirea este nesigură în sensul că prezintă risc seismic, şi, în plus, grupurile sanitare sunt vechi (aşa cum este întreaga clădire), motiv pentru care, frecvent, apar defecţiuni tehnice pe care trebuie să le refacă angajaţii Apă Canal.

Din 2007, de când imobilul a fost retrocedat fostului proprietar, nu se poate spune că administraţia locală şi cea şcolară au stat cu mâinile în sân. Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a propus Ministerului Educaţiei realizarea obiectivului de investiţii «Campus Colegiul Naţional A.I. Cuza Galaţi», în incinta Şcolii nr. 7, campus în care liceul urma să funcţioneze, investiţie aprobata prin HG nr. 454/2007. Campusul ar fi trebuit să aibă, pe lângă corpul principal, o sală de sport, un corp de clădire pentru laboratoare şi o cantină, doar că, din lipsa finanţării, lucrările de execuţie, începute în 2008, au fost sistate în 2009. În prezent, lucrarea este realizată în proporţie de 18 la sută.

De-a lungul vremii s-a luat în calcul mutarea elevilor la Liceul de Marină sau la Metalurgic. În urmă cu o lună, pe masa aleşilor locali a ajuns un o propunere de parteneriat între Primăria Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. În document, Universitatea se angaja să-i acorde Primăriei „dreptul de administrare temporară a unui spaţiu din cadrul imobilului situat pe strada Gării nr. 61-63, Corp A, pentru desfăşurarea activităţii de învăţământ preuniversitar de către CNAIC". În contrapartidă, Primăria se obliga să suporte pecuniar modernizarea bazei educaţionale „Portu Roşu”, aflată în proprietatea Universităţii. Rămâne de văzut dacă acordul, cu durata de doi ani, se va concretiza. Dacă nu, Primăria va plăti în acest an 86.400 de euro chirie.

Grădiniţă cu 2.900 de euro pe lună

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 "Cristal", de pe strada Universităţii nr. 45, este cel mai „nou” imobil pentru care administraţia locală plăteşte chirie. După cum v-am informat, aleşii locali au aprobat, încheierea, de la 1 februarie 2015, a unui contract de închiriere pentru sediul grădiniţei cu proprietarul, Horaţiu Ion Eremie, căruia i-a fost retrocedată prin Decizia civilă nr. 610 din 2 decembrie 2013, definitivă şi irevocabilă, pronunţată de Curtea de Apel Galaţi.

Primăria va da bani grei, timp de zece ani, pentru ca micuţii să nu fie daţi afară. În raportul de specialitate al hotarârii se arată că „nu există spaţiu excedentar în vederea mutării unităţii de învăţământ precum şi, din cauza numărului redus al grădiniţelor din zona centrală a municipiului, se impune păstrarea imobilului pentru continuarea activităţii de învăţământ preşcolar".

Prin contractul votat de aleşi, Primaria se obligă să plătească, până pe 14 ianuarie 2024, o chirie lunară de 12.829 de lei (2.915 euro - n.r.). Dar asta nu e tot. Administraţia locală s-a obligat să achite proprietarului şi suma de 141.234 de lei reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a imobilului, ca echivalent al chiriei legal datorate de la 14 ianuarie 2014 şi până pe 31 ianuarie 2015. Din scurt, Primăria trebuia să plătească, în următoarele 30 de zile de la data semnării contractului, 154.063 de lei. În total, pentru toţi cei zece ani de închiriere, suma de plată se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

Chirie de 4.400 de euro pentru Căminul de Bătrâni

Potrivit informaţiilor pe care, la solicitarea noastră, Primăria ni le-a furnizat, contravaloarea chiriei lunare pentru spaţiul cu destinaţia Căminul de Persoane Vârstnice „Ştefan cel Mare” situat pe strada Războieni nr. 15-17 este de 19.480 de lei pe lună (4.427 de euro). Suma este plătită, la fel ca în cazul Maternităţii "Buna Vestire" şi Colegiului "Cuza", comunităţii evreieşti.

Din 2007, de când plăteşte chirie pentru acest imobil, nu am auzit ca municipalitatea să fi căutat soluţii pentru a muta căminul de bătrâni. Aşa se face că, numai în 2015, va achita drept chirie 53.129 de euro!

viata-libera.ro

  • 1 month later...
Posted

O comisie specială va negocia cumpărarea sediului Maternităţii "Buna Vestire"

În urma insistenţelor consilierului local ALDE Cristian Dima, va fi constituită o comisie specială, care va negocia cumpărarea de la Comunitatea Evreiască a imobilelor în care funcţionează Maternitatea "Buna Vestire". Dima a subliniat că plata chiriei pentru imobilele retrocedate a consumat mulţi bani de la Consiliul Local şi că există oportunitatea acestei investiţii. "S-ar putea înfiinţa acolo un centru medical important. Comunitatea Evreiască nu este o persoană fizică, nu se pune problema unor tentative de deturnare a banilor, ea va reinvesti sumele primite în folosul membrilor", a subliniat consilierul.
Dacă, iniţial, respinsese ferm această propunere, primarul Marius Stan s-a răzgândit: "În condiţiile în care oferta celor care deţin spaţiul de acolo este considerată de Consiliul Local ca avantajoasă, eu, unul, îmi asum şi riscurile care ar deriva de aici, pentru că se pare că în societatea de astăzi dacă nu îţi asumi nici un fel de riscuri, nu mai faci nimic, de frică. Dar, eu, personal, mă consider un om curajos. Vom constitui o comisie pentru negocierea preluării spitalului respectiv, iar în cadrul comisiei, dl Dima, pentru că a fost de atâtea ori iniţiator, va fi membru", a anunţat Stan.
Consilierul local PSD Zanfir Ilie s-a grăbit să adauge pe listă şi sediul Teatrului de Păpuşi, transformat în secţie a Dramaticului: "Poate găsim o soluţie pentru ce-am stricat odată...", a spus consilierul.

viata-libera.ro

  • 7 months later...
Posted

Baza "Oţelul", Maternitatea "Buna Vestire" şi sediul "Guliver" ar putea fi cumpărate

Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru cumpărarea bazei sportive "Oţelul", dorită de primarul Marius Stan, dar au cerut ca pe lista de preluări să fie incluse Maternitatea "Buna Vestire" şi sediul în care a funcţionat Teatrul de Păpuşi "Gulliver".
Tocmai de aceea a fost constituită o comisie specială, formată din şefii comisiilor de specialitate din Legislativul local, dar şi din funcţionari din Primăria Galaţi. Comisia va analiza oportunitatea preluării acestor imobile şi va afla preţul cu care vor putea fi cumpărate. Ulterior, fiecare achiziţie, cu preţul aferent şi sursa de finanţare, va fi aprobată în Consiliul Local.

"La ce ne trebuie stadion?"

"Ce echipă performantă avem la fotbal, ca să avem un stadion? Pentru o echipă de Liga a III-a, cred că găsim alte terenuri", a fost dilema consilierului PSD Gheorghe Potârniche, atunci când primarul Marius Stan le-a propus aleşilor să fie de acord cu preluarea Bazei "Oţelul".
"Consideraţi că bazele sunt doar pentru sport de performanţă? Mai există şi sport de masă, educaţie prin sport, iar Primăria este obligată prin lege să asigure condiţii. Câştigăm pentru patrimoniul sportiv al oraşului o bază, altfel suntem în situaţia în care vom mai avea încă o ruină în oraş. ArcelorMittal, neavând activitate sportivă în obiectul de activitate, sunt convins că nu va mai investi şi, neîngrijită, va deveni o altă ruină în oraş. Cred că avem destule ruine!", i-a replicat Marius Stan.
Consilierul Local PSD Zanfir Ilie a propus ca pe lista de achiziţii să fie incluse şi Maternitatea "Buna Vestire" şi un spaţiu pentru Teatrul de Păpuşi "Gulliver", iar propunerea a fost acceptată.

Un milion de euro?

Unii consilieri i-au reproşat edilului că Stadionul "Dunărea" arată jalnic. Marius Stan a replicat spunând că modernizarea Stadionului "Dunărea" ar fi mai scumpă decât achiziţia Bazei "Oţelul": "Avem stadionul "Dunărea", dar dacă facem o evaluare simplă a ce înseamnă modernizarea şi aducerea la un stardard minimal de funcţionare la nivel naţional, înseamnă un minim de 20 de milioane de euro! Numai suprafaţa de joc, cu drenaj, instalaţie de stropit automatizată şi cu instalaţie de încălzit, înseamnă vreun milion de euro. Şi dacă vrei să te duci la un nivel internaţional, trebuie să-l acoperi şi să vii şi cu nocturnă, care înseamnă vreo 15-20 de milioane de euro! Nu putem să ne permitem acum, din bani proprii, să ne gândim la Stadionul "Dunărea", să investim 20-30 milioane de euro. Pe surse, am aflat că suma pentru baza "Oţelul" ar fi de un milion de euro. Ei nu vor să facă afaceri cu comunitatea locală, vor să scape de un obiectiv care le aduce cheltuieli. Lucrul acesta, dacă se va face, se va face la pachet şi cu preluarea bazei Siderurgistul", a spus Stan.

viata-libera.ro

Posted
Quote

iar Primăria este obligată prin lege să asigure condiţii

Pai si stadionul "Dunarea" de ce a fost lasat in paragina?! Cat despre treaba aia cu "obiectul de activitate" m-a albit... Nici Primaria nu are in obiectul de activitate activitatea de numerator de cornere! Are, in schimb, chestii legate de strazi, apa calda, caldura, siguranta, curatenie. Parerea mea.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.