Sari la conținut

Concurs Interjudetean "BUCURIILE LUI DECEMBRIE"


AndreiM

Postare recomandata

Concurs Interjudetean

“BUCURIILE LUI DECEMBRIE"

Organizat de Scoala Gimnaziala nr. 17

“NICHITA STANESCU” Galati în parteneriat cu:

Inspectoratul Scolar al judetului Galati

Casa Corpului Didactic Galati

Sindicatul Învatamântului Preuniversitar Galati

Sectiunea

Creatie artistica Ciclul primar

Premiul I

Elevul GABOR ADRIAN

Clasa a III-a A

Liceul de arta Tg. Mures

Îndrumator: Libeag Maria

Premiul II

Eleva RADUT GEORGIANA ALEXANDRA

Clasa a IV-a B

Scoala nr. 38 “Grigore Moisil” Galati

Coordonator: Prichici Vasilica

Premiul III

Elevul PRAJANU MARIAN

Clasa a IV-a

SAM Siretel

Coordonator: Prajanu Mioara

Mentiune

Eleva COMAN ANDREEA

Clasa a IV-a

Scoala cu clasele I – VIII, Vadul-Parului

Coordonator: Lamba Elena

Premiul special

Elevul HUBATI DORIAN COSTIN

Clasa a IV-a

Scoala gimnaziala nr. 25 “Petru Rares”

Coordonator: Hubati Elena Laura

Sectiunea

Creatie literara Ciclul primar

Premiul I

LARION RUXANDRA

Clasa a III-a

Colegiul National „Jean Monnet” Ploiesti

Coordonator: Oprea Carmen Iolanda

Premiul II

BRÂNDAS ILINCA RALUCA

Clasa a IV-a B

Scoala cu clasele I – VIII „Andrei Muresanu” Oradea

Coordonator: Muscas Ana

Premiul III

AVASILICAI IUSTINA

Clasa a IV-a C

Scoala nr. 12 „Miron Costin” Galati

Coordonator: Bordei Ionica

Mentiune

NEAGU IOANA

Clasa a III-a A

Colegiul National „Jean Monnet” Ploiesti

Coordonator: Oprea Carmen Iolanda

Sectiunea

Creatie artistica Ciclul gimnazial

Premiul I

Cazimir Miruna

Clasa a VII-a

Grup Scolar Vladeni, Iasi

Coordonator: Busuioc Irina Carmen

Premiul II

Iacob Mirela

Clasa aVI-a

Scoala cu clasele I – VIII Liteni, Iasi

Coordonator: Oprea Alina Gina

Premiul III

Plesca Livia

Clasa a VII-a

Grup Scolar Vladeni, Iasi

Coordonator: Busuioc Irina Carmen

Mentiune

Dehelean Raul

Clasa a VII-a

Clubul copiilor si elevilor Lipova, Arad

Coordonator: Iordache Camelia

Sectiunea

Creatie literara Ciclul gimnazial

Premiul I

IBANISTEANU PAULA

Clasa a VI-a A

Scoala cu clasele I – VIII “I. C. Bratianu”

Coordonator: Caraion Mirela

Premiul II

PATRICHE ALINA CLAUDIA

Clasa a VIII-a

Scoala nr. 1 Chiraftei, Galati

Coordonator: Vasile Simona Alice

Premiul III

LAZURCA MARIANA

Clasa a V-a C

Scoala nr. 3 “Mihai Eminescu” Radauti, Suceava

Coordonator: Popescu Maria

Mentiune

CODREANU NARCISA CATALINA

Clasa a VIII-a

Scoala nr. 17 “Nichita Stanescu” Galati

Coordonator: Barbu Anca

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Concurs Interjudetean

“BUCURIILE LUI DECEMBRIE"

Organizat de Scoala Gimnaziala nr. 17

“NICHITA STANESCU” Galati în parteneriat cu:

Inspectoratul Scolar al judetului Galati

Casa Corpului Didactic Galati

Sindicatul Învatamântului Preuniversitar Galati"

Incheierea concursului a avut loc in data de 23.01.2010 la ora 10:00 a.m.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creativitatea inspitata de feeria iernii

Finalizarea concursului

,,BUCURIILE LUI DECEMBRIE “

DECEMBRIE-luna feerică ce aduce valsul fulgilor de nea puri.

DECEMBRIE- Bucuria zăpezii umple sufletele de energie şi veselie, de imaginaţie şi îndârjire în lupta cu nămeţii care parcă vor să stea stavilă în faţa celor ce se aruncă în marea pufoasă de nea.

DECEMBRIE- ultima lună a anului ,cea în daruri , în datini populare. Cei mari şi cei mici fac bilanţul anului care se încheie şi-şi fac ,,daruri pe măsură”.

DECEMBRIE- luna când Moş Nicolae şi Moş Crăciun aduc daruri în ciorăpei sau sub brăduţul vesnic verde din fiecare casă, cu viteza luminii şi în acord de colinde.

DECEMBRIE încheie un an plin de obstacole peste care au trecut toţi oamenii mari şi mici, iar în ultimul ceas, la miez de noapte, soseşte micuţul AN NOU, plin de ambiţie . DECEMBRIE este pentru români luna care a îndeplinit visul de veacuri al generaţiilor, este bucuria întregirii neamului din 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, o bucurie care s-a transformat în Ziua Naţională aRomâniei.

Aceste bucurii sunt transmise elevilor, care sunt prinşi în nenumărate activităţi educative, interculturale şi transdisciplinare. Ele ,,vorbesc” în numele elevilor şi transmit ce este în sufletuele şi inimile lor. Unii se exprimă prin cuvinte, alţii prin mânuirea penelului şi amestecul culorilor; unii îndoaie sau decupează materiale pe care le ansamblează dându-le viaţă şi trimiţând semnale mutuale despre sensibilitatea şi veselia lor. Ingenioşi şi plini de imaginaţie elevii se întrec prin creaţii din cele mai variate.

Acestea au fost argumentele pentru organizarea concursului interjudeţean ,,Bucuriile lui Decembrie” de către Şcoala nr.17,,Nichita Stănescu” din Galaţi ,în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Galaţi şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi, care a sponsorizat acţiunea. Cadrele didactice organizatoare, Doina Enache si Jenica Stefan, au materializat munca elevilor prin acordare de premii variate, valoroase, educative şi motivante pentru alte compeţii.

Concursul acesta s-a dovedit a fi strâns; lucrările au fost variate şi ingenioase la secţiunea-artă şi pline de sensibilitate la secţiunea-creaţii literare. Varietatea zonelor geografice din care au sosit lucrări pentru concurs au dovedit interes din partea cadrelor didactice coordonatoare şi dorinţă de a prezenta la nivel naţional că elevii nostri sunt deosebiţişi sensibili .Am simţit că cel mai dificil pentru elevi s-a dovedit a fi alegerea unei bucurii din luna decembrie. Deşi concursul lăsa libertatea deplină de a jongla nestingherit cu tot ce înseamnă această lună calendaristică, elevii au pendulat între clasicul Moş Crăciun şi textul descriptiv. Nu putem trage decât o singură concluzie: bagajul lecturilor personale este unul foarte important în cultivarea creativităţii elevilor.

Literatura a rămas singura care luptă pentru conturarea personalităţii creatoare a fiecărui copil, pentru definirea interioară a acestora, pentru puterea de selecţie clară a valorilor din realitatea ce ne înconjoară. Milităm pentru implicarea profesorilor şi a elevilor în astfel de concursuri de creaţie literară ce ne amintesc şi nouă, dar şi elevilor noştri că limba şi literatura română nu este doar o materie de studiu ce trebuie abordată strict după „modelul comunicativ–funcţional”, iar cadrele didactice de specialitate nu vizează doar „profilul de formare european”. În şcoli nu se predă „limba europeană”, deci coordonatele individualităţii noastre şi ale copiilor noştri sunt aparte, de o fineţe spirituală infinită.

Finalizarea concursului s-a desfăşurat în sala Casei Corpului Didactic, unde s-a organizat şi vernisajul cu lucrările participante. La festivitatea de premiere, toţi cei care au luat cuvântul au subliniat importanţa acestui tip de activitate în viaţa şcolilor .

Înv. : Jenica Ştefan şi Doina Enache de la Şcoala Gimnaziala nr17,, Nichita Stănescu”Galaţi ne spun:

" Mulţumim cadrelor didactice care au răspuns şi au îndrumat elevii participanţi la concurs, căci fără dânşii acţiunea nu şi-ar fi atins obiectivele şi elevii nu-şi valorificau potenţialul creativ."/" Cu toţii, profesori, elevi, părnţi şi autorităţi locale, ar fi bine să nu rămânem indiferenţi la astfel de acţiuni şi să organizăm mai des acest gen de concursuri care solicită copiii, fiindcă scopul fundamental al unei societăţi morale şi al unei şcoli moderne ar trebui să fie „educaţia pentru valorile umane”

Ca organizatori, mulţumim colegilor din Galaţi şi din ţară, care au vrut să-şi îndrume elevii spre această competiţie ."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In sfarsit a fost publicat si in Viata Libera :rolleyes:Articol "Bucuriile lui Decembrie"

Concurs

Premiile de la Galaţi pleacă în toată ţara

Autor:Cristina S. Carp

Astazi 3 februarie 2010

Afisari: 42

Elevi din toată ţara, participanţi la un concurs interjudeţean coordonat de o şcoală din Galaţi, au aflat, săptămâna trecută, dacă se numără printre premianţi.

Concursul “Bucuriile lui Decembrie” s-a desfăşurat în ultima lună a lui 2009, dar festivitatea de anunţare a câştigătorilor competiţiei a avut loc abia în ianuarie, la Casa Corpului Didactic (CCD) Galaţi.

Acolo s-au aflat nu doar elevi, ci şi reprezentanţi ai instituţiei organizatoare, Şcoala Nr. 17 “Nichita Stănescu”, şi ai celor partenere, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, CCD şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar.

Concursul s-a adresat elevilor de ciclul primar şi de gimnaziu, fiind organizat pentru secţiunile creaţie literară şi creaţie artistică (pictură sau colaj).

Deşi aflată la prima ediţie, competiţia s-a bucurat de o participare numeroasă. Participanţii au reprezentat nu mai puţin de 24 de judeţe diferite.

Premiul I pentru ciclul primar, la capitolul creaţie artistică, a revenit unui concurent din Tg.Mureş, Adrian Gabor. Premiul la categoria literatură a ajuns în Ploieşti, la Ruxandra Larion.

Marii câştigători de la gimnaziu au fost, la categoria creaţie artistică, Miruna Cazimir (Iaşi) şi, la categoria creaţie literară, Paula Ibănişteanu (Tulcea).

Câteva premii au rămas şi în Galaţi, la Alexandra Georgiana Răduţ (clasa a IV-a, Şcoala 38 “Grigore Moisil”), Dorian Costin Hubati (clasa a IV-a, Şcoala 25 “Petru Rareş”), ambele la creaţie artistică, dar şi la Iustina Avasilicăi (clasa a IV-a, Şcoala 12 „Miron Costin”), Narcisa Cătălina Codreanu (clasa a VIII-a, Şcoala 17 „Nichita Stănescu”), la creaţie literară.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.