Sari la conținut

1964

Membri
  • Postări

    209
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Tot continutul postat de 1964

  1. Transportul electric pe sine in special. Dubele trebuiesc desfiintate pentru ca produc evaziune fiscala blocheaza traficul aiurea, soferii sunt cum sunt si sunt cam in afara legii.
  2. Strada este exact cum ma asteptam. Canalizarile sunt sub nivelul asfaltului iar in zona cimitirului Eternitatea exista trotuar cu o latime de 10-15 cm !!!!!!! . Este stilul caracteristic de bataie de joc din partea primariei. Nu mai spun de asfaltul valurit pe sensul de mers Eternitatea-IFR in dreptul cimitirului.
  3. In Timisoara, daca te prind aia ca arunci un pachet de tigari pe jos, iti da pe loc 500 de ron amenda. La Cluj exista parkinguri cu tabel electronic si iti arata cate locuri sunt sau daca iti lasi masina pe marginea drumului (unde se poate), te duci la automat sa platesti. La noi, ii dai la baiatu' cu parcarea 1 leu fara chitanta si restul .... evaziune. Daca vrem sa fim mai civilizati, trebuie si ceva constrangere, amenzi mai mari si munca in folosul comunitatii pentru leprele care murdaresc si distrug orasul.
  4. 1964

    Kaufland 2

    Am fost si pot spune ca este cu mult peste kaufland 1. Este mai mare, mai aerisit si mai bine organizat. Ce mi sa parut interesant acolo, e modul de amplasare a caselor, ca un fel de spic. In rest, aceleasi preturi extrem de scumpe, ca la toate hiper din tara si ... cam atat.
  5. Ar fi foarte simplu, dar la noi edilii nu sunt in stare sa faca asa ceva. Munca in folosul comunitatii pana le iese pe nas. Intradevar e mai complicat pentru ca pot interveni avocati cu drepturile omului insa in Cluj exista asa ceva.
  6. 1964

    Teatru National

    De ce nici unul din teatrele noastre nu este national? Ce trebuie sa indeplineasca un teatru ca sa fie national?
  7. Nu te intrebi de ce vor sa suplimenteze numarul de dube fix cu cate au ramas pe din afara? Oare s-au facut studii de trafic de s-au hotarat sa bage ei 170 de dube? Daca s-au facut, de ce dracu' s-au mai facut studiile daca acum trebuie sa modifice? Dubele sunt afacerile lor ilegale si eu nu pot fi indiferent. Eu nu merg cu duba, prefer autobuzul sau tramvaiul pentru ca ambele sunt mai rapide decat duba.
  8. Exagerezi. Sunt in stare sa urce pe trotuar doar ca sa mai agate macar un client. Sunt disperati si sunt in stare sa faca ce vor pentru inca ul leutz. Daca ti s-a intamplat sa nu te ia din statie, inseamna ca sigur nu te-a vazut.
  9. Da... e greseala mea datorita textului lung. Daca e nevoie, deschid un topic si sa spuna fiecare de ce este nevoie in orasul asta pentru ca lucrurile sa se schimbe. Eu am spus de aeroport, altul poate vrea submarin .... si asa mai departe. La un moment dat , dupa ce se considera ca se vor aduna destule idei, cele maibune din ele sa se bage intr-un chestionar sau poll (nu stiu exact cum i se spune). De aici se stie ,,drumul''.
  10. Sa presupunem ca sunt eu un nebun dar....... In tara noastra injuram politicienii si de ce? Orice om, in special, un galatean care e somer (de exemplu), daca vrea sa aibe loc de munca , trebuie sa faca campanie electorala impusa prin diferite metode ale unui partid (nu conteaza ce partid si nu conteaza prin ce metode). Individul de care spun si este in situatia de care am pomenit, trebuie sa alerge si sa il minta pe cetatean ca X este bun si face si drege iar Y este un bulangiu hotz si corupt(si aici stim cu totii ca X si Y sunt ca ''fratii gemeni''). Marea majoritate a galatenilor sunt parte integranta al unui sistem de genul asta(adica bolnav, aservit), aceeasi majoritate sunt pensionari cu o mentalitate invechita reticenta a tot ce este nou si asa orasul nostru a ajuns intr-o situatie grea, suntem cu 20 de ani in urma unor orase gen Cluj sau Timisoara, orase cam de aceeasi marime cu al nostru. Daca acest forum ar dori sa fie popular in randul tinerilor, pentru ca tinerii sunt viitorul, si aceasta comunitate de aici ar dori sa se uneasca si sa se mareasca, ar trebui sa aibe o ACTIUNE care s-ar considera benefica orasului de majoritatea galatenilor (si nu numai) de pe acest forum. Tot acest forum ar trebui sa formeze o comunitate puternica (si aici revin la inceputul postarii mele). Voiam sa spun ca galateanul, de orice categorie ar fi, nu trebuie sa depinda de un partid politic, ci partidul sa depinda de galatean. Nu galateanul ar trebui sa faca lobby unui politician pentru promisiuni desarte ci politicianul ar trebui sa munceasca in slujba cetateanului si sa ii apere interesele. Asa ca, daca zeci de mii de galateni vor ''statie'' de submarin la Galati (nu neaparat aeroport), ar trebui sa i se ia in serios propunerea. Politicienii nostri din Galati ne iau la mijto, ne iau de fraieri tocmai pentru ca nu suntem uniti. Sunt zeci de prioritati VITALE dar cred ca tot cele care aduc bani (si ma refer la infrastructura care sunt mai importante) ar trebui sa fie pe prim plan. Nu uitati ca datorita acestor maxi-taxi din Galati , primaria pierde anual 3-4 milioane de euro anual (evaziune fiscala, bani negri care se duc in buzunarele unor anumite persoane dar nu mai are rost sa mai detaliez pentru ca am mai spus-o si in alte postari) . am cam terminat cu discursul meu lung si plictisitor, asa ca , depinde doar de voi in momentul asta daca vreti sa iesiti din mediocritate sau nu.
  11. Cred, pentru a misca putin economia in zona asta, ar trebui investit in infrastructura, mai ales ca se pot face parteneriate publice-private (la Cluj-Napoca se va mari aeroportul si va fi cel mai mare din Europa Centrala si de Est). Pentru a ne putea ocupa de invatamant, sanatate, pensii si alte lucruri necesare, e nevoie sa atragem bani. Primul pas pentru a atrage bani aici e .... infrastructura, pasul 2, investitiile private (in special in productie) si pe urma primaria va colecta bani din impozite, concesiuni, vor fi mai putini someri, ect. In momentul asta , daca vrei sa se ocupe cineva de sanatate, spitale, scoli, astia ai nostri vor trebui sa cerseasca la Bucuresti. Sunt convins ca o investitie de genul asta, ar dezgheta mult situatia de aici. Trebuie vointa in primul rand si apoi rabdare. Pana la urma o investitie de genul asta ar fi un lucru normal, tinand seama ca sunt orase mai mici care au aeroport. Ca fapt divers, prima cursa aeriana de linie din Romania a fost intre Bucuresti si Galati. Spuneai ca multi ar prefera trenul dar cine s-ar duce cu trenul pana in celalalt capat al tarii? Am cautat din curiozitate cat costa un bilet de avion de la Iasi la Timisoara- doar dus, adica pret mai mare si uite ca are pret comparabil cu cel de tren http://www.esky.ro/zboruri/selectie/?R=OqStLYHI4zO89gDCm5NOlDDy6I1cKam9
  12. Referitor la rentabilitate ,se stie cata lume se duce la Otopeni/Baneasa. Oamenii sunt in stare sa bata 250 km 3 ore in nici un alt punct din tara. Ar fi vital un aeroport. Nu exista zona mai izolata din tara asa cum e Galati pentru ca sunt si drumurile proaste. Un aeroport ar face orasul nostru mai usor de vizitat si l-ar scoate din statutul de ,,capat de linie''. E vital si pentru ca suntem in ,,capatul tarii'' , suntem mult mai dezavantajati decat brasovenii, de exemplu, pentru ca ei sunt aproape de Bucuresti, au acces mult mai facil, mai ales ca se ,,construieste'' si autostrada. Avionul nu este chiar asa de scump si ar fi destule persoane dispuse sa plateasca o suma mai mare (decat la tren) sa ajunga in celalalt capat al tarii cu avionul intr-o ora decat in 16-18 ore cu trenul(plus legaturi) sau vre-o 14 cu masina. Parerea mea este ca din cauza asta orasul este in bezna totala, nu neaparat din cauza indiferentei noastre, ci mai degraba din cauza neincrederii in noi, adica asa cum ai spus mai sus katman, ca nu ai face nimic cu semnaturile, nu se poate sti niciodata. Macar forumul asta ar putea castiga utilizatori (pentru ca in alt topic deschis va intrebati de ce nu prea intra lumea pe aici) si ramanem cu satisfactia ca forumul asta nu e doar un loc unde sa injuri politicienii sau sa ne plangem de gropile de pe Brailei. Cred ca toti ne dorim ca orasul nostru sa fie sus in topuri, avem ghinionul ca ne-au condus si ne conduc politicieni care mai de care si ei mizeaza si pe indiferenta si lipsa asta de incredere a noastra si cumpara palmieri la suprapret; fraudeaza licitatiile si mentin dubele ca sa faca ei o gramada de bani negri (Galatiul , dupa cum se stie, e capitala dubelor); frezeaza gropile (pentru a fi curate pentru asfaltare) si in loc sa le astupe, le lasa de izbeliste si nesemnalizate, iar cand le asfalteaza, nu vor tine mult pentru ca se aduna noriu si apa pentru ca nu au fost asfaltate a timp ; s-au pierdut foarte foarte multe locuri de munca datorita lor, asa ca initiativa sta in mainile noastre. Sa zicem ca semnaturile alea nu ar rezolva situatia dar totusi vor avea un impact insemnat in opinia publica si forumul va capata importanta datorita reclamei aduse de un demers de genul asta. Cat despre sanatate si educatie, sunt domenii de importanta nationala si nu locala. Legat de situatia asta, cititi articolul asta http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cu_avionul-direct_in_sala_de_operatii-_Bebelus_salvat_de_la_moarte_printr-o_operatiune-soc_0_251975055.html , in ce situatie suntem.
  13. E si vina noastra si a presei pentru ca nu stim sa ne unim si sa luam atitudine la modul cum ne conduc politicienii galateni.
  14. Cred ca presa ar putea face ceva. Daca s-ar face o campanie de strans semnaturi, sa se adune cateva zeci de mii, poate chiar o suta de mii , ar fi ceva. Ce ar fi ca forumul galatenilor, daca chiar vrea sa se faca cunoscut in Galati, de ce nu ar pune un panou pe care sa scrie oamenii nemultumirile si o masuta unde sa se stranga ,,semnaturile pt aeroport'' in mai multe zone circulate (Spitalul de Urgenta, Tiglina 2 pe ambele sensuri, Universitate, Facultatea de Mecanica zona str. Basarabiei, Papadie, Faleza in weekend) nu neaparat simultan, ci pe rand , asa cum fac cei de la realitatea tv Bucuresti prin Piata Universitatii sau alte locatii. Acest forum ar castiga mult mai multi galateni dar si orasul ar putea castiga un aeroport, cine stie.
  15. De ce se duc unii la studii in afara? Pentru ca universitatile din tara nu sunt adaptate cererilor companiilor si ma refer la facultatile cu domeniu tehnic. Sunt o gramada de obiecte aiurea numai ca unii profi sa-si pastreze catedrele sa-si ia o caruta de bani. Din cauza asta, dupa ce termini o facultate si nu ai muncit pe timpul studiilor, esti aproape condamnat daca nu ai pile, relatii , cunostinte sa te bage sau macar sa te recomande unde trebuie.
  16. S-a furat si se fura la greu de la CFR. Din ce am auzit de la un angajat la CFR Galati, spunea ca o directoare are firma de microbuze pentru curse interjudetene. Izolati suntem de foarte mult. Nu avem sosele ,eram un capat de cale ferata, nu avem aeroport cu toate ca suntem intr-o extremitate de tara si am fi avut nevoie mult mai mare decat Cluj sau Tg Mures. In vest sunt aeroporturi in orase aoropiate cum ar fi Timisoara, Satu Mare, Arad, Oradea, iar in Moldova sunt doar la Bacau si Iasi. Cel mai apropiat aeroport de Galati e la Bacau, va dati seama cat de important ar fi fost si la noi unul.
  17. Nu dau , indiferent de varsta si starea cersetorilor pentru ca banii se duc la niste grasi chei cu mertzane. Pe unu il ,,cunosc'' si ii zice Grafian .E tigan borat din ic frimu care isi trimite copilul handicapat cu icoana la adunat bani. Mai sunt si tiganii borati de la masnita (Buric&familionul) care-si trimit puradeii la cersit, inainte stateau la intersectia Tecuci cu 1 decembrie, iar acum mai nou umbla prin mijloacele de transport in comun. Mai e o familie de tigani care e ,,nomada'' adica sta in chirie in diverse zone din oras, ei sunt spargatori de apartamente de meserie (o stiu din surse oficiale) si tot la fel, isi trimit puradeii la cersit, uneori prin mijloacele de transport in comun. Oamenii se plimba doar cu taxiuri, pentru ca ei nu si-au permis mertzane, sunt ceva mai ''amarati''. Bani dau de exemplu baiatului ala amarat care sta dimineata in intersectii pe Brailei si vinde ziare sau mai era o fata in parcarea de la popescu taxatoare. Le mai lasam de un covrig pentru ca ei saracii intradevar se chinuie pentru 2 lei si 15 bani lunar.
  18. Stiti ce este Galatiul? Branza buna in burduf de caine. Avem atatea avantaje fata de alte zone pe care nu le exploatam. Am fi putut accesa atatea fonduri europene daca aveam un primar. Am fi avut si noi poate o alta mentalitate daca aveam niste hotarari de consiliu dure care sanctionau aspru cetatenii care arunca gunoaie sau care aduc orice urma de cocalarism urban (si aici ma refer la cum am mai spus; aruncatul gunoaielor pe strada si mai ales a deseurilor in spatii neamenajate, interzicerea si demolarea chioscurile din tabla si sarma, a garajelor maghernite fara autorizatii ... si ar mai fi multe dar mai putin importante decat astea)
  19. Daca vreti sa va auda cineva , va faceti cont pe forumul primariei si puteti posta acolo ce e legat de problema voastra. Garantez aproape 100% ca se rezolva problema.
  20. M-as fi dus la vot dar pe cine naiba sa pun stampila? La urmatoarele alegeri nu ma astept sa apara cineva pe care sa pun stampila. Cred totusi ca la urmatoarele alegeri va iesi lumea de disperare la vot sa-l dea jos pe gerula asta.
  21. Uita-te la topicul cu maxitaxi. Asociatia Transira a trimis o scrisoare catre Primaria Galati in legatura cu viitoarea licitatie din luna mai ac. Au pomenit de fondurile astea care deja sunt accesate de Craiova, Oradea si nu mai stiu ce orase. La noi cu mentalitatea lui Nicolae ce naiba sa facem? Poate nu e rau intentionat dar e depasit si extrem de incapatanat fapt exploatat de niste baieti chiei grasi si cu burta de pe aici. La noi e metoda ,,las ca merge ca prostul tace si inghite''. Ca sa dau un exemplu .. in parcul industrial Cluj vor veni investitii de 3 miliarde de euro, la noi s-a inchis. Sa nu aud ca la noi e greu, e criza. La noi e vorba de mentalitatea asta de carpeala, ciupeala si de mers pe burta. Tot ce va deranjeaza in orasul asta, puteti topicuri pe site-ul primariei si dati-le de treaba.
  22. Aia de la ue incurajeaza transportul electric. Primaria ar contribui cu doar 2% din valoarea proiectului dar stiti cum e la noi. E greu cu munca si de acolo nu se poate fura.
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.