Sari la conținut

Gălăţeni înecaţi în râurile şi lacurile din judeţ


dcp100168

Postare recomandata

Paznic, găsit înecat în Dunăre

Paznicul de noapte al unei firme care operează în Portul Galaţi a fost dat dispărut, luni dimineaţă, iar câteva ore mai târziu cadavrul bărbatului a fost scos din apele Dunării, a anunţat Ionel Petrea, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi. Dispariţia lui Ştefan Ganea, de 54 de ani, a fost anunţată de către colegii săi care veniseră la muncă în schimbul întâi. După căutări care au durat câteva ore, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în Dunăre, în zona Danei 20 a Portului Galaţi. Petrea a declarat că au început cercetările, dar că nu se poate vorbi deocamdată despre un accident de muncă. "Muncitorul era angajat al firmei Ecotaste SA, care se ocupă cu recuperarea deşeurilor din plastic de pe Dunăre. El a dispărut în timpul orelor de lucru, iar dispariţia sa a fost anunţată de către colegii de serviciu. Trupul neînsufleţit al muncitorului a fost găsit trei ore mai târziu, în zona danei 20. Nu se cunoaşte deocamdată cauza decesului, de aceea nu îl putem clasifica acum ca fiind accident de muncă", a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pescar braconier, înecat în propriul năvod

Neculai Onose, pensionar, de 63 de ani, din Galati, a fost gasit plutind pe luciul de apa al amenajarii piscicole apartinând SC Transmir SRL Murgeni. În urma cercetarilor s-a stabilit ca omul s-a innecat din cauza de... prostie, el incercând sa braconeze in balta respectiva, cu o plasa, care este interzisa pentru pescuit. S-a incurcat in propriul navod care l-a tras la fund. Politistii din Murgeni au stabilit ca moartea s-a datorat unui accident la braconaj, lucru confirmat si de necropsia victimei.

La sfârsitul saptamânii trecute un pensionar din Galati, Neculai Onose, de 63 de ani, care avea casa si in satul Cârja, si-a gasit sfârsitul intrun mod stupid, pe când incerca sa braconeze intro amenajare piscicola din satul Cârja. Amenajarea piscicola, care apartine SC Transmir SRL Murgeni, este deseori « atacata » de braconieri, dar aceasta este singura data când se intâmpla un accident stupid, ce a dus la decesul braconierului. Neculai Onose, desi locuia in Galati, era pensionar si avea cu ce trai, a venit la casa de la Cârja si in noaptea de 4/5 aprilie a plecat la pescuit, cu o ava (o plasa de pescuit cu trei feluri de ochi, mari si mici, alternativ). Inspectorul de politie Daniel Cojocaru, seful Politiei Orasenesti din Murgeni a precizat ca Neculai Onose a fost gasit plutind pe balta. Imediat s-au declansat cercetarile pentru a se stabili imprejurarile in care acesta a decedat. « Din cercetari a reesit ca Neculai Onose era la braconat. El era imbracat cu un costum de cauciuc si având ava legata de gât, incercând sa o intinda, s-a incurcat cu un picior in ochiurile plasei, iar plasa fiind grea, când a intins-o in apa l-a tras la fund. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului de Urgenta « Elena Beldiman » din Bârlad, pentru efectuarea necropsiei. Nu au existat suspiciuni cu privire la moartea lui, pentru ca nu avea urme de violenta pe corp, iar moartea s-a datorat asfixierii prin inec », a precizat inspectorul Daniel Cojocaru. Emil Savin, proprietarul baltii unde s-a intâmplat nenorocirea a precizat ca este pentru prima data când se intâmpla un asa eveniment nefericit la amenjarea sa piscicola, desi ea este « atacata » de foarte multe ori de braconieri.

http://www.gardianul.ro/2008/04/11/lini ... 12261.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Copil de opt ani, înecat în iaz

La 13.04.2008, în jurul orelor 17.00, R. Florin Aurel, de 8 ani, din satul Bursucani, comuna Bălăbăneşti, în timp ce se juca cu un alt copil pe marginea unui iaz din apropierea locuinţei, s-a aplecat după un băţ scăpat în iaz, malul s-a surpat, iar copilul a căzut în apă, înecându-se. Cazul este instrumentat de lucrătorii Postului de Poliţie din comuna Bălăbăneşti pentru a elimina orice suspiciune privind moartea copilului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Înghiţit de Siret

Un cioban din Tudor Vladimirescu a dispărut în apele Siretului în timp ce încerca să treacă râul înot. Ionel Gheorge, de 27 de ani, originar din localitatea Piscu, păzea oile unui cetăţean din Tudor Vladimirescu. Miercuri după-amiază, a vrut să treacă pe malul celălalt al Siretului, însă din cauza curenţilor puternici nu a reuşit şi s-a dus la fund. În zona unde se presupune că tânărul s-a înecat a sosit un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a început căutările. Pentru că tânărul nu a fost găsit, cercetările au continuat şi în cursul zilei de ieri, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, locotenentul Eugen Chiriţă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Un tânăr s-a înecat la scăldat

Moartea a ales. Doi colegi de serviciu din Galaţi, care au intrat să se scalde într-un canal de la marginea oraşului, au fost luaţi de curenti. Numai unul a supravieţuit. Celălalt nu ştia să înoate şi a fost tras în adâncuri. Mai multe echipaje de pompieri au pornit în căutarea lui. Trupul bărbatului nu a fost găsit încă, iar pompierii văd puţine şanse în demersul lor. În zonă, curenţii sunt puternici, iar apa poate atinge şi 5 metri în unele zone. Chinul pompierilor pare fără sfârşit, aceştia nu se luptă doar cu vârtejurile de apă, ci şi cu vegetaţia abundentă din zonă.

http://www.protv.ro/stiri/eveniment/un- ... canal.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde este Iulian Iftimie?

Dispărut în canal

Gălăţeanul Iulian Iftimie a fost dat dispărut duminică dimineaţă, la ora 8.05, prin apelul unic de urgenţă 112, a declarat locotentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. "Iulian Iftimie, de 38 de ani, se afla în zona Zătun, şi se presupune, conform indiciilor, că după ce a făcut baie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-unul din canalele de irigaţie din zonă, nu a mai ieşit la mal. Operaţiunea de căutare durează de duminică dimineaţa, luni lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi continuând să cerceteze fiecare metru din zona indicată. Începând de marţi sunt aşteptaţi scafandrii", a precizat Eugen Chiriţă.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25495

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

Copil înecat în iaz, cadavru scos la iveală din Dunăre

În zbaturile navei "Tudor Vladimirescu", acostată pe malul stâng al Dunării, a fost descoperit ieri după-amiază cadavrul unei femei care pare să fi stat în apă aproximativ două luni de zile. Descoperirea macabră a fost făcută de un navigator care a anunţat imediat Poliţia. O echipă operativă a Poliţiei Transporturi Navale din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Galaţi a descins la faţa locului şi, cu ajutorul unor navigatori, a fost scos din apă cadavrul care a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei pentru a se stabili cauza morţii. Iniţial, poliţiştii au crezut că este vorba de cadavrul unei femei de circa 20 de ani despre care s-au primit informaţii că s-ar fi aruncat în Dunăre pe data de 25 aprilie, în zona Trecere Bac. Numai că în urma primelor cercetări a reieşit că femeia al cărei cadavru a fost descoperit în Dunăre este în vârstă de circa 60-70 de ani. "Nu a fost identificată deoarece nu avea acte asupra sa şi din pricina faptului că a stat destul de mult în apă probabil e şi greu de recunoscut iar alte caracteristici ale feţei şi corpului le vom stabili după necropsie. Ca semn particular are tatuată o cheie de lacăt pe antebraţul mâinii stângi, tatuajul are circa 1 cm. Era îmbrăcată cu două tricouri cu mânecă scurtă, unul verde cu inscripţia "Andreas" şi altul bleumarin cu inscripţia "London" iar pe deasupra avea un pulover din bumbac alb. Femeia avea un pantalon de pijama gri şi pe deasupra un pantalon tip bluejeans negru. Îi rugăm pe toţi cei care ar putea da relaţii cu privire la acesată persoană să ne contacteze", a precizat Paraschiv Jecu din cadrul Biroului Transporturi Navale Galaţi.

Pe lângă acest eveniment cercetat de poliţiştii de la Transporturi, tot ieri, într-un iaz de lângă Cosmeşti s-a înecat un copil care încerca să se scalde.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Tragedie la Nicoreşti

Intervenţie contracronometru în zona comunei Nicoreşti în apropierea digului unui canal de irigaţii. Un bărbat din localitate, care se afla cu maşina pe marginea drumului improvizat pe dig, a pierdut controlul volanului şi a căzut cu maşina în canalul în care apa are o adâncime de circa 1.20 metri. Maşina s-a răsturnat şi a rămas cu capota la fund şi cu roţile în sus. Unul dintre pescarii din zonă, martori ai tragediei, a anunţat prin 112 accidentul şi a fost trimis un echipaj de la SMURD Tecuci. "Interveţia a fost anevoiasă deoarece apa era plină de mâl şi destul de adâncă, iar şoferul era deja în stare de inconştienţă şi era încarcerat în maşină. În cele din urmă acesta a fost descarcerat şi transportat în Salvare, unde s-au făcut câteva minute manevre de resuscitare deoarece bărbatul intrase în stop cardiorespirator. A fost transportat spre cea mai apropiată unitate sanitară cu manevre continue de resuscitare, dar a decedat, din păcate, pe drum", a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator din cadrul SMURD Galaţi. Lucrătorii de la postul de poliţie din localitate au deschis o anchetă asupra circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

Copil de doi ani înecat într-o baltă

O fetiţă, în vârstă de doi ani şi cinci luni a murit, azi-noapte, într-un mod absolut stupid, lângă ieşirea din tunelul de cale ferată de la Docăneasa (exact la graniţa dintre judeţele Galaţi şi Vaslui. De altfel, poliţiştii au avut o mică problemă în a stabili competenţa teritorială cu privire la caz.

Andreea Mihaela Velea fusese lăsată nesupravegheată de părinţii săi şi, chiar lângă terasamentul căii ferate a alunecat, a căzut într-o baltă adâncă de nici jumătate de metru şi s-a înecat.

Copilul provine dintr-o familie numeroasă, mai având încă şapte fraţi. După ce tatăl său a rămas fără serviciu, fiind concediat de la CFR, cu toţii s-au mutat într-o clădire dezafectată a unui canton de cale ferată. Cadavrul copilului a fost descoperit de personalul de întreţinere al şinelor. „Corpul neînsufleţit a fost preluat de Serviciul Medicină Legală Bârlad şi urmează ca în urma rezultatelor pe care le vom primi de acolo să stabilim cu exactitate cauza morţii", a declarat comisarul Ştefan Constandache, şeful Biroului TF de la Poliţia Transporturi Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Copil-ani-mort-conditii-stupide_0_245375533.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Moarte suspectă la Vânători

Un bărbat de 40 de ani din comuna Vânători şi-a pierdut viaţa în condiţii misterioase. Marcel Misăilă lucra ca paznic la o amenajare piscicolă din comună, iar corpul său a fost găsit de echipajele de salvare în urmă cu câteva ore. Din câte se pare, omul a murit înnecat, dar nu se poate preciza cu exactitate cum a ajuns tocmai pe mijlocul lacului. Localnicii din zonă spun că Misăilă, tată a doi copii era un foarte bun înotător, şi în niciun caz nu s-ar fi avântat atât de departe fără un motiv întemeiat. Poliţia a deschis dosar penal în cauză, pentru a stabili cuexactitate cauza decesului şi pentru a cerceta dacă există suspiciuni că omul ar fi fost omorât de braconierii care acţionează în zonă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Moarte-suspecta-Vanatori_0_283771660.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tragedie la Zătun

Crimă sau accident?, s-au întrebat mulţi, la auzul veştii că paznicul de la balta Zătun a fost găsit înecat în mijlocul apei. Marcel Misăilă, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit sâmbătă dimineaţa, la ora 5,30, plutind în apa lacului. Un apel la 112 a fost cel care a declanşat imediat ancheta asupra circumstanţelor în care omul, bun înotător, a ajuns să-şi piardă viaţa.

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „Conform primelor cercetări, bărbatul a intrat în apă să aducă o bărcuţă de jucărie înapoi, şi nu s-a mai putut întoarce la mal. Moartea lui a fost clasată ca accident de muncă, cauza fiind investigată de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi de Procuratura de pe lângă Judecătorie”.

„Procurorii sunt la faţa locului, împreună cu inspectorii ITM. Cadavrul nu prezintă urme de violenţă, dar cauza este în cercetare”, a declarat şi Ionel Gâlcă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

În urma lui Marcel Misăilă rămân soţia şi cei doi copii mici. Clară ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, oglinda lacului nu istoriseşte nimic despre clipele de agonie ale celui care a fost soţ şi tată.

Paznic peste baltă şi livadă

„Bărbatul în vârstă de 43 de ani asigura paza întregului perimetru, care include balta şi livada. În jurul orei 5,30, s-a deplasat în largul apei, la o distanţă de circa 25-30 de metri, pentru a recupera o mini ambarcaţiune cu radio-comandă. Este posibil să se fi încurcat în nişte ierburi. Cum acest eveniment s-a petrecut la locul de muncă al bărbatului, în timpul programului, continuăm cercetările pentru a stabili dacă în cauză putem vorbi despre un accident de muncă”, a precizat directorul-coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Si-a_vazut_moartea_cum_vine_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Un bărbat s-a înecat în lacul Vânători

Tragedia s-a produs luni după amiază, iar cadavrul a fost căutat o noapte întreagă, dar fără succes. Corpul neînsufleţit a ieşit la suprafaţă a doua zi.

Moarte misterioasă în cazul lui Florin Fanac, în vârstă de 47 ani, care şi-a găsit sfârşitul în lacul Vânători. A plecat de acasă să adune iarbă pentru animale şi nu s-a mai întors. Ca să facă faţă mai uşor caniculei a intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Martorii au observat că bărbatul nu mai apare şi au sunat imediat la 112. Scafandri l-au căutat o noapte întreagă dar fără succes. Corpul neînsufleţit a ieşit la suprafaţă abia a doua zi. „Corpul victimei nu prezintă semne de violenţă. În momentul de faţă poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a înecat bărbatul”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea autopsiei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_barbat_a_vrut_sa_se_racoreasca_in_lacul_Vanatori_si_s-a_inecat_0_302370117.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Un pescar gălăţean s-a înecat descurcând firul undiţei

Un pescar din Galati si-a gasit sfarsitul in balta "Horghidan", de pe raza municipiului Adjud. Politistii din Adjud au fost sesizati despre acest fapt duminica in jurul orelor 22.05. Deplasati la fata locului, oamenii legii au putut constata ca cele sesizate se confirma, iar persoana identificata era Petrea S., de 68 de ani, din Galati. Din primele cercetari a rezultat ca omul venise cu un prieten sa pescuiasca in balta situata langa municipiul Adjud. La un moment dat, firul unditei s-a incurcat in plantele din apa si Petrea a intrat sa rezolve situatia, dar s-a inecat. Cadavrul pescarului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Vrancea pentru efectuarea necropsiei, in functie de rezultatul careia se vor dispune masurile legale.

http://www.monitorulvn.ro/monitorul_de_vrancea-2-93877.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Mătcaş înecat în Siret

Un ziler din judetul Galati a murit duminica dupa ce a venit la scaldat cu un grup de colegi. Raducu S., 21 ani, din comuna galateana Matca, lucra cu ziua in Marasesti, iar duminica, dupa citeva ore bune de munca, tinarul a hotarit sa se racoreasca in apele Siretului. Impreuna cu mai multi colegi a mers pe malul apei, dar dupa ce a intrat in riu a disparut aproape imediat, din cauza curentilor puternici. In acest an, cinci persoane au murit dupa ce au fost inghitite de apele Siretului.

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=51697

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Înecat găsit în Siret la Nămoloasa

La Nămoloasa, comuna gălăţeană la care se ajunge doar trecând prin alt judeţ (Vrancea), pompierii au făcut sâmbătă dimineaţă o descoperire sinistră. Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „La o staţie de pompare din Nămoloasa, la kilometrul 32, salvatorii au scos din apele Siretul cadavrul aflat în stare avansată de descompunere al unei persoane. În acest moment, Medicina Legală şi Poliţia Galaţi fac demersuri pentru stabilirea identităţii victimei şi aflarea cu exactitate a cauzelor morţii sale”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Venea_un_inecat_pe_Siret_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Necunoscut înecat în Prut la Frumuşiţa

Încă nu este cunoscută identitatea bărbatului găsit plutind pe apele râului Prut, în localitatea gălăţeană Frumuşiţa. Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă (ISU) Galaţi: „Duminică dimineaţă, la ora 10,30, Poliţia Frumuşiţa a descoperit în apele Prutului cadavrul unui bărbat. Un echipaj ISU a plecat spre Frumuşiţa, unde, la ora 14,00, operaţiunile de scoatere a cadavrului din apă erau în curs de desfăşurare".

http://www.viata-libera.ro/articol-Necunoscut_inecat_in_Prut__2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poveste tragică din Cahul terminată la Galaţi

Înecat în Prut, pe malul moldovenesc, găsit pe cel gălăţean. Este, pe scurt, tragedia trăită de o familie din localitatea Brânză, judeţul Cahul din Republica Moldova, de unde a dispărut acum circa trei săptămâni Ion Chietroi, de 17 ani.

”Seara trecută ne-au anunţat că au găsit aici un băiat cam de vârsta lui şi ne-au spus să venim să îl recunoaştem. El e. Ce să spun? E nepotul nostru. Trăia cu bunica lui după divorţul părinţilor. Mergea la şcoală. A fost supărare mare acum trei săptămâni, după ce bunica l-a acuzat că el i-ar fi furat calul şi l-a vândut. Dar nu s-a putut dovedi asta. De atunci a dispărut de acasă. L-am căutat peste tot şi uite tocmai unde l-a adus apa... peste graniţă”, spunea Ilie Bratu, unchiul tânărului. Mătuşa lui spune însă că tânărul avea şi altă supărare. ”Ne-au zis de aici că i-au găsit în buzunar o scrisoare de adio de la o fată, Dorina, care îi scria băiatului că de acum îi doreşte să aibă noroc în dragoste”, spunea Valentina Bratu, mătuşa tânărului. Cei doi soţi Bratu au ajuns primii la Galaţi deoarece stau mai aproape de graniţă. Ei au fost şi cei care l-au recunoscut pe tânăr.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/poveste-tragica-din-cahul-terminata-la-galati-2795.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Fetiţă de 4 ani înecată într-un lac de pe digul Galaţi-Brăila

Nenorocirea a indoliat o familie de lipoveni din Braila, care sarbatorea a doua zi de Craciun. Fetitia lor de patru ani s-a inecat intr-o copca din lacul inghetat de la marginea orasului.

De cand au vazut ca nu mai e, rudele au cautat-o peste tot pe fetita; au cerut apoi ajutorul politistilor. Cainele cu care fata se juca mereu a fost cel care i-a condus pe parinti la lacul inghetat din apropierea soselei dig Braila-Galati, aflat la un kilometru distanta de casa lor. Au gasit-o dupa sase ore de cand o vazusera ultima data jucandu-se cu cainele in fata casei.

Politistii incearca sa afle cum a disparut fetita. Rudele cred ca ea a ajuns pe lac, tinindu-se dupa catelul familiei.

Azi-noapte dupa ce trupul micutei a fost scos din apa si dus la Serviciul de Medicina Legala, parintii fetei au mers la politie pentru a da declaratii despre cele intamplate.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/braila-fetita-de-4-ani-gasita-inecata-intr-o-copca-dintr-un-lac-inghetat.html

Moartea Irinei Condrat, de 4 ani, a zguduit comunitatea de lipoveni din municipiul Brăila. Fetiţa, care era surdo-mută, a plecat sâmbătă după-amiază de acasă, contrar obiceiului ei. Adulţii, care stăteau la masa de Crăciun, nu i-au observat dispariţia decât după două ore. După şase ore de căutări în tot oraşul, dar şi în împrejurimi, cu câinii de urmă, poliţiştii au găsit-o pe fetiţă înecată într-un lac din apropierea digului Brăila-Galaţi, unde mersese, cel mai probabil, ca să se dea pe gheaţă. Pojgiţa subţire s-a rupt, iar copila a fost înghiţită de apă.

http://www.click.ro/actualitate/din_tara/timp-sarbatorea-craciunul-fiica-ineca_0_1100290026.html#

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Bărbat înecat în barajul de la Movileni

Descoperire macabră la barajul de la Movileni. Ieri, în cursul dimineţii, un localnic a observat un cadavru plutind pe apă şi prin serviciul de urgenţă 112 a fost anunţat un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. După ce s-au chinuit cam o oră, pompierii au reuşit să scoată cadavrul bărbatului. Este vorba de Cristinel Grigoraş din Cosmeşti. „Bărbatul în vârstă de 52 de ani a plecat de duminică de acasă, a fost dat dispărut, dar până în momentul în care nu s-a găsit cadavrul nu se ştia nimic de soarta lui. În acest caz a intervenit un echipaj al Secţiei de Pompieri Tecuci, un ofiţer şi cinci subofiţeri care au coordonat acţiunea. Poliţiştii continuă ancheta, pentru a stabili cauza morţii bărbatului”, a precizat col. Gabriel Rângheanu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Cadavrul a fost preluat de către Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei. „Din primele cercetări a reieşit că bărbatul a plecat la scăldat şi nu a mai apărut apoi. De abia marţi persoana a fost anunţată ca fiind dispărută de la domiciliu”, a declarat cms. Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Scăldat cu final tragic

Sfârşit de săptămână negru pentru o familie din judeţul Galaţi. Un bărbat din comuna Folteşti a murit înecat după ce s-a aruncat în apele Prutului. Se pare că acesta consumase alcool din belşug şi a vrut să se răcorească. A intrat în apă însă n-a mai ieşit. Când soţia a văzut că au trecut ore bune de când bărbatul a plecat de acasă, şi-a anunţat rudele şi au plecat în căutarea lui. Trupul neînsufleţit a fost găsit după câteva ore. Alţi doi bărbaţi, din Pechea şi Smulţi, au fost şi ei la un pas să-şi piardă viaţă după ce au intrat în apă fără să ştie să înoate. Din fericire aceştia au fost salvaţi la timp.

presagalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Barbat inghitit de apele fluviului

Tragedia s-a petrecut la finele săptămânii trecute, în timp ce victima se afla cu familia la scăldat, în zona Plajei Lipoveneşti din Brăila. Ca orice înotător pasionat, Vasile L., de 62 de ani, s-a aruncat în apele fluviului ca să se răcorească, numai că, după ce a înotat circa 100 de metri în aval, a dispărut în adâncuri.

Speriaţi, membrii familiei au sunat la Poliţia Transporturi Galaţi. După ce au aflat circumstanţele în care Vasile L. a fost înghiţit de ape, oamenii legii împreună cu echipaje ale ISU şi pescari au cercetat zona în care dispăruse bărbatul. Căutările au fost zadarnice, anchetatorii presupunând că trupul omului fusese luat de curenţii puternici.

Presupunerile le-au fost confirmate două zile mai târziu, când cadavrul bărbatului a ieşit la suprafaţă, în zona Port Bazinul Nou Galaţi. Potrivit cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei în vederea stabiliri cauzelor morţii. În funcţie de rezultat, anchetatorii vor da soluţia legală în acest caz.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A venit la plajă şi s-a înecat

Duminică, pompierii militari au găsit la câteva sute de metri de bacul care face legătura cu judeţul vecin trupul băiatului de 23 de ani dispărut sâmbătă în apele Dunării. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din Trifeşti (Iaşi), care muncea în judeţul Galaţi. Sâmbătă după amiază, a venit să se relaxeze pe plaja de la I.C. Brătianu. În jurul orei 16.00, a intrat în apă şi nu a mai ieşit. Din câte se pare, nu ştia să înoate. Cei doi prieteni cu care se afla la Brătianu au sunat la numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului au ajuns pompierii militari de la Măcin şi reprezentanţii Poliţiei Transporturi, Măcin. „Tânărul a dispărut la kilometrul 150+300, pe malul drept al Dunării. În prima zi de căutări, cu toate eforturile depuse, trupul băiatului nu a fost găsit. De abia duminică, la ora 20.40, cadavrul tânărului a ieşit la suprafaţă, la aproximativ 100 de metri de locul în care a dispărut“, a declarat Dumitru Hogea, din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi. Cadavrul a fost dus la morga din Tulcea pentru efectuarea necropsiei.

adevarul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

O tânără de 16 ani s-a înecat în Siret

O fată în vârstă de 16 ani s-a înecat sâmbătă în Siret, în zona Barboşi. Pompierii gălăţeni de la ISU au fost alertaţi, iar în prezent au început să caute trupul adolescentei.

Acesta este al doilea caz de înec din ultima perioadă. Ultimul caz a fost cel al unui băiat de 13 ani, înecat în Dunăre, la Plaja Vacanţa.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O fată de 16 ani s-a înecat în apele Siretului

O fată de 16 ani este căutată de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, după ce sâmbătă a dispărut în apele Siretului, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, adolescenta a intrat în Siret în zona Barboşi, lângă Galaţi, dar la un moment dat nu a mai ieşit la suprafaţă.

Câteva persoane aflate la plajă pe mal au sesizat incidentul la 112. Salvatorii de la ISU, aflaţi în bărci pneumatice, au început căutările încă de sâmbătă, le-au continuat duminică, dar încă nu au găsit trupul fetei.

antena3.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Bărbat înecat în iazul de la Drăculeşti

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Drăculeşti, comuna Măstăcani, a plătit cu viaţa minutul de răcoare pe care şi l-a dorit după o zi de muncă. Bărbatul se întorcea, ieri după-amiază, de la câmp. Fusese cald şi cum trecea pe lângă un iaz şi-a zis că nu ar strica să se scalde ca să se răcorească. A fost ultimul lucru pe care l-a făcut. A intrat în apă şi ca fulgerat a căzut din picioare. Au încercat oamenii care munceau  n zonă să îl scoată, dar era prea târziu.

„Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost solicitat să intervină în localitatea Drăculeşti, unde un bărbat se părea că s-a înecat. S-au făcut eforturi pentru salvarea acestuia, dar din păcate nu s-a reuşit”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Urmează ca necropsia să stabilească dacă bărbatul a murit înecat sau a făcut un stop cardiac atunci când a intrat deodată, încălzit, în apa rece a iazului.

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.