Sari la conținut

Arcada Galaţi - volei masculin (2015-2016)


dcp100168

Postare recomandata

Arcada şi-a aflat adversara din Challenge Cup

Confederaţia Europeană de Volei a stabilit duleurile din primele două tururi din Challenge Cup. Reprezentanta României în Cupa Challenge, Arcada Galaţi, va juca în turul secund al competiţei cu OK Novi Pazar, echipă din Serbia. Meciul tur se va juca la Galaţi, pe 10-12 noiembrie, iar returul în Serbia, pe 17-19 noiembrie.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arcada îşi ia coordonator bulgar pentru sezonul următor

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi, care în luna noiembrie va debuta în cupele europene (Challenge Cup), este foarte aproape de primul transfer pentru sezonul viitor. Conducerea clubului a încheiat cu success negocieriele cu bulgarul Dobromir Dimitrov, coordinator de joc care sezonul trecut a jucat la CSM Bucureşti, iar în foarte scurt timp urmează să fie semnat şi contractul, conform preşedintelui clubului gălăţean, Florin Păcuraru.

Acest transfer nu exclude posibilitatea ca Cristian Bartha, coordonatorul din ultimul sezon, să continuie la Arcada. Clubul i-a făcut o ofertă de prelungire a contractului şi se aşteaptă răspunsul jucătorului.

viata-libera.ro
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Arcada începe Divizia A1 pe terenul vicecampionilor

FR Volei a stabilit programul ediţiei 2015-2015 a Diviziei A1. Arcada va juca primul meci al noului sezon pe terenul vicecampionaei Volei Municipal Zalău, 28 octombrie. Primul meci pe teren proprou va fi jucat de gălăţeni cu nou promovata Tricolorul LMV Ploieşti.
Programul gălăţenilor în tur continuă astfel: etapa  III-a, SCMU Craiova - Arcada, etapa a IV-a, Arcada - Explorări Baia Mare, etapa a V-a, CSM Bucureşti - Arcada, etapa a VI-a, Arcada - Dinamo, etapa a VII-a, VCM Piatra Neamţ - Arcada, etapa a VIII-a, Banatul Caransebeş - Arcada, etapa a IX-a, Arcada - CVM Tomis Constanţa, etapa a X-a, U Cluj - Arcada, etapa a XI-a, Arcada - Unirea Dej.
În primul tur al Cupei, Arcada va juca cu nou promovata Tricolorul LMV Ploieşti. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Marian Apostu, antrenorul voleibaliştilor de la Arcada: “Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători din străinătate”

* Tehnicianul gălăţean spune că a organizat antrenamente şi în perioada de vacanţă, pentru a putea vedea la lucru doi voleibalişti din spaţiul fostei Iugoslavii

Stafful tehnic şi mare parte dintre voleibaliştii echipei Arcada Galaţi se află în activitate chiar şi în vacanţă. Pentru cele mai proaspete informaţii privind formaţia gălăţeană care va debuta la toamnă în cupele europene, am purtat un scurt dialog cu antrenorul principal, Marian Apostu.

- Mai întâi am dori să aflăm dacă stafful tehnic rămâne acelaşi ca în sezonul trecut, în care Arcada a terminat pe locul cinci.
- La acest capitol nu a intervenit nicio modificare, se continuă în aceeaşi formulă.

- Ce ne poţi spune despre modificările din lot?
- Deocamdată ne aflăm în perioada tatonărilor, a negocierilor mai mult sau mai puţin avansate. Săptămâna trecută am avut un oaspete bulgar (n.r. – coordonatorul Dobromir Dimitrov), ajunsesem la un acord, dar, chiar înaintea semnării contractului, acesta a primit o ofertă din Italia, pe care a acceptat-o. În această perioadă avem la Galaţi doi jucători din străinătate, din spaţiul fostei Iugoslavii. Rugăm cât mai multă discreţie pe acest subiect, pentru a nu perturba negocierile, mai ales că mai sunt doriţi şi de alte cluburi. Pe lângă discuţiile cu ei, am organizat şi câteva antrenamente pentru a-i vedea şi în teren, în condiţii de joc, la care au participat şi o parte dintre jucătorii noştri, deşi sunt în vacanţă.

- Cam pe când vom putea vorbi despre conturarea noului lot?
- V-am spus că ne aflăm în perioada căutărilor. Cerşemba şi Zahar mai aveau oricum contract cu Aracada, iar cu Paşcan, Cristudor şi Dumitrache am ajuns la un acord şi s-a semnat prelungirea. Mai suntem în discuţii şi cu alţi componenţi ai lotului din sezonul trecut pentru prelungirea contractelor. Totodată, mai vrem cel puţin trei-patru achiziţii, vizând în acest sens jucători din străinătate ca să formăm un lot cât mai competitiv, pentru că ne aşteaptă un sezon încărcat, dificil, cu meciuri multe atât în campionat şi Cupa României, cât şi în Challenge Cup.

- Deocamdată trei aspecte sunt certe, data şi adversara de la startul campionatului, la fel ca în cazul Cupei României şi al Challenge Cup...
- Într-adevăr, au fost tragerile la sorţi. Primul meci din campionat îl vom susţine în deplasare, pe 28 octombrie, cu VCM Zalău (n.r. - vicecampioana naţională). În ceea ce priveşte partidele din „Cupa României”, vom întâlni în primul tur nou-promovata Tricolorul Liceul „Mihai Viteazul” Ploieşti, cu partide tur-retur, prima pe 14 octombrie. Dacă ne calificăm, vom juca în sferturile de finală cu Dinamo Bucureşti. În Challenge Cup, vom juca cu OK Novi Pazar, din Serbia, cu meciul tur la Galaţi, în perioada 10-12 noiembrie.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Arcada a transferat un ridicător

În cursul săptămânii trecute au continuat discuţiile pentru transferarea unor jucători care să completeze lotul echipei Arcada, participantă în primul eşalon - Divizia A1. Cu o lună înaintea începerii pregătirilor, clubul gălăţean are doar cinci jucători siguri. Tratativele cu cei doi sârbi, aflaţi de mai multe zile la Galaţi, nu s-au finalizat încă. Gălăţenii optează pentru doar unul dintre ei, în timp ce impresarul doreşte să-i transfere „la pachet”.

Până una alta, Arcada a perfectat transferul unui ridicător. Este vorba despre macedoneanul Filip Despotovski, un jucător de 29 de ani, beneficiarul unei experienţe îndelungate. El a mai jucat, în România, la Tomis Constanţa, la Zalău şi Dinamo, ultima dată evoluând în campionatul Rusiei. Arcada mai are doi ridicători: pe Bartha şi Martin, dar cu niciunul nu s-a rezolvat încă prelungirea contractului. Deocamdată, Bartha se pregăteşte la lotul naţional (la care a fost convocat şi Dumitrache) în vederea participării la Liga Europeană.

Antrenorul Marian Apostu este optimist în ceea ce priveşte alcătuirea lotului până la reluarea antrenamentelor, pentru ca pregătirile - programate la începutul lunii viitoare - să debuteze, pe cât posibil, cu efectivul complet.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Voleibalist din Liga Campionilor transferat la Arcada Galaţi

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi este pusă pe fapte mari în următorul sezon, cel în care va debuta în cupele europene, conducătorii clubului reuşind să impresioneze prin reuşitele din prima parte a campaniei de transferuri din această vară. 
Ultima achiziţie este a unui voleibalist care în sezonul trecut a evoluat în Liga Campionilor, la formaţia Dragons Lugano, campioana Elveţiei: brazilianul Caio César Provenzano de Prá (28 de ani). Acesta evoluează pe postul de trăgător fals şi în afară de ţara natală a mai evoluat la echipe din Finlanda (2008-2009), Belgia (2010-2011) şi Spania (2013-2014).

Totodată, Florin Păcuraru, preşedintele clubului, a anunţat şi un transfer din campionatul intern, cel al lui Silviu Suson (26 de ani), care a jucat sezonul trecut la Ştiinţa Explorări Baia Mare şi are în CV şi câteva prezenţe în echipa naţională. De asemenea, sârbul Nemanja Radovic, al cărui contract cu Arcada expirase la sfârşitul ultimului sezon, a semnat un nou angajament cu echipa din Galaţi. 
Prima achiziţie din această campanie fusese, la începutul lunii, valorosul coordonator macedonean Filip Despotovski. În sezonul trecut a evoluat în prima ligă din Rusia, iar anterior, începând din 2008, a evoluat la cele mai titrate echipe ale ultimelor două decenii din voleiul românesc, Remat Zalău, Dinamo Bucureşti şi Tomis Constanţa. El a fost aproape de a ajunge la Arcada de acum un an, mutarea fiind amânată pentru acum de oferta de nerefuzat din Rusia. Şi acum a avut oferte tentante, una din ele de la Rennes (Franţa), pe care le-a refuzat pentru a veni la Galaţi.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Arcada îşi formează lotul pentru cupele europene

* S-a ajuns la un acord de prelungire a contractului şi cu ridicătorul Daniel Martin * Se mai doreşte perfectarea a încă două transferuri

Conducătorii echipei masculine de volei Arcada Galaţi se află într-una din cele mai importante perioade din presezon, cea în care alcătuiesc lotul pentru ediţia următoare de campionat şi debutul în cupele europene. În acest moment, lotul este format din zece jucători, ultima noutate fiind ajungerea la un acord cu ridicătorul Daniel Martin, pentru detaliile contractului ce urmează să fie semnat cât de curând. Respectivul jucător nu este o noutate, el evoluând la Galaţi şi în sezonul trecut.

Între jucătorii care nu vor mai continua la Arcada se află şi coordonatorul Cristian Bartha, care după toate probabilităţile va pleca la SCM Universitatea Craiova, după ce n-a răspuns pozitiv ofertei de prelungire a contractului pe care i-a făcut-o Arcada.

Stafful tehnic gălăţean este acelaşi ca şi în sezonul trecut: Marian Apostu şi Nicuşor Harabagiu.

Astfel, în acest moment, lotul echipei gălăţene de primă ligă se prezintă astfel: Paşcan, Cristudor, Dumitrache, Cerşemba, Zahar, Radovici şi Martin, plus noile achiziţii, ridicătorul macedonean Filip Despotovski, Silviu Suson (de la Ştiinţa Explorări Baia Mare) şi brazilianul Caio Cesar Provenzano de Pra, voleibalist cu prezenţe în Liga Campionilor.

Antrenorul Marian Apostu a spus că sunt negocieri avansate pentru încă două transferuri. „În aşteptare se află legitimarea a încă doi jucători de valoare - un centru şi un secund - cu care suntem în tratative”, ne-a declarat Marian Apostu.

Reluarea antrenamentelor este programată pentru prima decadă a lunii viitoare, iar primul meci oficial va avea loc pe 24 octombrie, în Divizia A1, în deplasare, la vicecampioana VCM Zalău.

Arcada a încheiat al doilea său sezon în prima ligă pe locul cinci, poziţie calificantă în cupele europene. Astfel, Arcada va debuta în Challenge Cup în perioada 10-12 noiembrie, când va întâlni la Galaţi, în prima manşă din turul II, formaţia OK Novi Pazar, din Serbia.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Arcada ţinteşte semifinalele primei ligi de volei

* Antrenorul Marian Apostu mai doreşte perfectarea a încă două transferuri

Deşi primul meci oficial din viitorul sezon este programat tocmai pe 24 octombrie, în deplasare cu vicecampioana VC Municipal Zalău - prima etapă a Diviziei A1, voleibaliştii echipei gălăţene Arcada şi-au reluat de o săptămână antrenamentele. Antrenorii Marian Apostu - principal şi Nicuşor Harabagiu - secund au început pregătirile următorului sezon cu cei zece jucători care compun lotul la ora actuală. Detalii despre ce se petrece în această perioadă la Arcada ne-au fost oferite de antrenorul Marian Apostu.

- Ce v-aţi programat pentru prima parte a pregătirilor?
- În prima fază am urmărit readaptarea la efort, cu antrenamente desfăşurate pe parcursul unei săptămâni. Urmează o a doua etapă, în care ne vom axa pe acumulările fizice. Vom lucra cât se poate de intens în aer liber, pe stadion, precum şi în sala de forţă de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Odată parcurse aceste două faze, va veni o alta, foarte importantă, cea a pregătirii specifice. Vom lucra mult la acest capitol, la Galaţi, dar şi în cadrul unui cantonament.

- Ne spuneaţi, cu ceva timp în urmă, că lotul va mai fi completat cu doi jucători. Ce s-a mai petrecut între timp?
- Suntem în discuţii avansate cu un centru, transfer pe care sperăm să-l rezolvăm în această săptămână. De asemenea, ne interesează un trăgător secund. În anumite perioade, la pregătiri vom mai aduce şi doi juniori. La ora actuală contăm pe zece jucători: Dumitrache, Cristudor, Paşcan, Zahar, Cerşemba, Radovici şi Martin - prezenţi şi în sezonul trecut, plus cele trei achiziţii efectuate în această vară: macedoneanul Filip Despotovski, brazilianul Provenzano de Pra şi Silviu Suson.

- Obiectivul clasării în viitorul sezon este mai îndrăzneţ decât cel de anul trecut?
- La finalul sezonului trecut ne-am poziţionat pe locul al cincilea, care ne permite să jucăm şi într-o competiţie continentală, iar în viitorul campionat ne-am propus o clasare între primele patru. Ştim că nu va fi deloc uşor, dar noi credem că nu ne propunem ceva imposibil. Conducerea tehnică şi jucătorii cred în această şansă şi ne vom lupta pentru realizarea ei. Se va juca în acelaşi sistem competiţional, cu sezon regulat şi apoi jocurile de clasament: play-off al echipelor de pe primele patru locuri, cel pentru locurile 5-8 şi play-out, unde vor juca echipele de pe locurile 9-12 în sezonul regulat. Credem că vom putea fi prezenţi în 1-4, în semifinalele campionatului.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arcada aruncă "Bomba" în voleiul românesc

* Clubul gălăţean a transferat un jucător care a evoluat în trei din cele mai puternice campionate din lume şi care loveşte mingea de la o înălţime de peste trei metri şi jumătate

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a reuşit un nou transfer de răsunet pentru următorul sezon, aducând în lot un jucător care a impresionat, printre altele, în trei dintre cele mai puternice campionate din lume, cele din Italia, Argentina şi Brazilia: centrul venzuelean Ivan Marquez (33 de ani, 2,05 m înălţime).

Publicaţiile de specialitate italiene şi argentiniene spun despre Marquez că are o forţă de atac impresionantă, calitate care i-a adus supranumele “Bomba”, excelează la blocaj şi are un serviciu foarte puternic. De altfel, la Jocurile Americii Centrale şi Caraibelor din 2010 a fost declarat voleibalistul cu cel mai bun serviciu.

Sezonul trecut, Marquez a jucat în prima ligă braziliană, la Ziober Maringa, echippă cu care a ajuns până în semifinale. Anterior a fost două sezoane în Argentina, unde a jucat finala ligii, după alte două ediţii de campionat jucate în Italia (2009-2011).

În Europa a venit prima dată în Spania (2003-2004), de unde a plecat în Belgia, unde a câştigat trei ani la rând campionatul şi cupa cu echipa Knack Roeselare (2004-2007). De asemenea, a reuşit eventul cupă . campionat în Grecia, cu Olympiakos (2008-2009).
A fost prezent cu naţionala Venezuelei la Jocurile Olimpice din 2008 şi la două ediţii de Campionat Mondial, ultima anul trecut.

Sare la aproape patru metri!

Filip Despotovski, noul ridicător al echipei gălăţene, va trebui să se adapteze unui coechipier cum nu a mai avut până acum în carieră, pentru a-i putea pune în valoare detenta lui Ivan „Bomba” Marquez: venezueleanul, care are o înălţime de 2,05 metri, este deţinătorul recordului de înălţime de la care a fost atacată mingea în campionatul argentian, 3,72 metri! Recordul personal în ceea ce priveşte înălţimea la care a ajuns la blocaj este şi el impresionant: 3,67 metri.

Este de aşteptat ca Marquez să fie o prezenţă constantă la meciurile baschetbaliştilor de la Phoenix în Liga Naţională, de vreme ce hobby-ul său este să joace baschet, iar personalităţile din lumea sportului pe care le apreciază cel mai mult sunt tot din sportul cu mingea la coş: Michael Jordan şi Kobe Bryant.

Se mai vrea încă un transfer

Echipa gălăţeană Arcada va debuta în luna noiembrie în cupele europene (Challenge Cup) şi are ambiţii mari pentru al treilea său sezon în Divizia A1, unde şi-a fixat ca obiectiv ajungerea cel puţin până în semifinale. Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, în această vară conducătorii echipei au făcut o campanie de transferuri impresionantă, înaintea lui Marquez fiind aduşi alţi voleibalişti de mare valoare: macedoneanul Filip Despotovski, brazilianul Caio Provenzano de Pra şi Silviu Suson.

Preşedintele clubului, Florin Păcuraru, a spus că se doreşte închiderea campaniei de tranferuri cu încă un trăgător secund, sperând să realizeze acest lucru săptămâna următoare.

În prima etapă din campionat, Arcada va întâlni în deplasare vicecampioana Volei Municipal Zalău, pe 24 octombrie. În Challenge Cup, echipa antrenată de Marian Apostu şi Nicu Harabagiu va debuta direct în turul al doilea, urmând să întâlnească formaţia sârbă OK Novi Pazar, primul meci la Galaţi (10-12 noiembrie).

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Voleibalistul rus Viktor Sysoev, a cincea achiziţie pentru Arcada

De câteva zile se află la Galaţi încă un voleibalist care va întregi lotul prim-divizionarei masculine Arcada. Este vorba despre Viktor Sysoev, care vine din Rusia, unde a evoluat în primul eşalon pe postul de trăgător secund. Are 28 de ani şi dispune de suficientă experienţă competiţională pentru a putea să o ajute pe Arcada în tentativa ei de a ocupa un loc în „careul de aşi”. Acesta este al cincilea transfer şi ultimul din această vară făcut de Arcada.

Sysoev a efectuat examenul medical, trecut cu brio, iar în aceste zile vor fi perfectate documentele de transfer, el deja alăturându-se noilor săi colegi. El este primul voleibalist din Rusia care a optat pentru un astfel de transfer, după ce, cu mulţi ani în urmă, a mai fost la Galaţi un jucător din Transnistria.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Arcada, pe locul secund în turneul din Bănie

Echipa masculină de volei SCM Craiova a câştigat ediţia a cincea a turneului amical „Radu Zamfirescu“, desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute în Bănie. Oltenii au ridicat trofeul deasupra capului după ce au învins Arcada Galaţi, scor 3-1 (27-25, 24-26, 25-19, 25-18). Pe locul doi s-a clasat Arcada Galaţi, locul trei a fost ocupat de Tricolorul Ploieşti, iar Banatul Caransebeş a ocupat locul patru. Rezultatele turneului: joi: Craiova - Ploieşti 3-0, Galaţi - Caransebeş 3-0; vineri: Craiova - Caransebeş 3-1, Galaţi - Ploieşti 3-1; sâmbătă: Craiova - Galaţi 3-1, Ploieşti - Caransebeş 3-0.
Divizia A1 va debuta pe 24 octombrie.

gds.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arcada ţinteşte podiumul

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Sala Sporturilor “Dunărea” de către reprezentanții clubului Arcada, antrenorul Marian Apostu a anunțat obiectivul pentru noul sezon competițional drept clasarea pe podium!
“Anul acesta avem cinci jucători străini în lot, față de trei, câți aveam în sezonul precedent. Am căutat să ne îmbunătățim lotul, să aducem numai jucători de valoare pentru a ne îndeplini obiectivul. Ne dorim ca în prima parte a campionatului să intrăm între primele patru echipe, iar la final să țintim chiar podiumul. Va fi un campionat strâns, sunt 6-7 echipe care se vor bate pentru primele locuri. Nu ne-am întărit doar noi, ci și celelalte formații”, a spus Marian Apostu.

Altfel, în acest weekend, la Sala Sporturilor “Dunărea”, va avea loc cea de-a 15-a ediție a Cupei “Arcada”.  Pe lângă formația gălățeană de volei masculin, vor mai participa alte trei echipe: Dinamo București (câștigătoarea de anul trecut), Tricolorul Ploiești și LPS Piatra Neamț.

sportgalati.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Cupa Arcada" a fost adjudecată de o nou promovată

La Sala Sporturilor “Dunărea” s-a disputat competiţia de volei masculin dotată cu trofeul “Cupa Arcada”, cu participarea a patru echipe din primul eşalon: Dinamo Bucureşti, LPS VCM Piatra Neamţ, Tricolorul LMV Ploieşti şi CS Arcada Galaţi.

Rezultatele înregistrate: Tricolorul - Dinamo 3-0, Arcada - Piatra Neamţ 3-0 (19, 17, 14), Arcada - Tricolorul 1-3, Dinamo - Piatra Neamţ 3-1, Tricolorul - Piatra Neamţ 3-0, Arcada - Dinamo 3-0 (21, 14, 23). Clasament: 1.Tricolorul Ploieşti, 2.Arcada, 3.Dinamo, 4.Piatra Neamţ. MVP-ul competiţiei - Caio de Pra (Arcada).
Arcada a prezentat următorul lot: Mihai Dumitrache, Alexandru Cerşemba, Silviu Suson, Nemanja Radovic, Alexandru Zahar, Marius Pîrvu (libero), Şerban Paşcan, Victor Sysoev, Daniel Martin, Liviu Cristudor (libero), Caio de Pra, Ivan Marquez, Filip Despotovski.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arcada are obiective îndrăzneţe pentru noul sezon

Anul trecut, tot pe vremea asta, Clubul Arcada îşi fixase ca obiectiv clasarea pe locul cinci, după ce obţinuse locul şapte în primul sezon în Divizia A1. Obiectivul a fost îndeplinit, şi echipa Galaţiului a obţinut calificarea într-o competiţie europeană.
În acest sezon, al cărui start are loc mâine, obiectivul este clasarea între primele patru echipe ale primei divizii. Conducerea clubului şi cea tehnică, dar şi numeroşii suporteri ai formaţiei consideră realizabil acest lucru.
Actuala campanie de transferuri a fost foarte bună, sub culorile Clubului Arcada urmând să evolueze nu mai puţin de cinci nou-veniţi, patru străini: Filip Despotovski (Macedonia) - ridicător, Caio de Pra (Brazilia) - trăgător fals, Victor Sysoev (Rusia) - trăgător secund şi Ivan Marquez (Venezuela) - centru, respectiv, românul Silviu Suson - trăgător secund (Unirea Dej). Şi-au prelungit contractele sârbul Nemanja Radovici şi Daniel Martin, ceilalţi componenţi ai lotului fiind jucător din „vechea gardă”: Dumitrache, Cerşemba, Paşcan, Zahar, Cristudor şi Pârvu - ultimii doi jucând pe postul de libero.

Program complet de pregătire

Realizarea unui obiectiv îndrăzneţ presupune şi o pregătire corespunzătoare. Marian Apostu, antrenor principal, secundul Nicuşor Harabagiu şi fizioterapeutul Eugen Pascale au „sunat adunarea” încă din 6 august. Antrenamentele au continuat cu asiduitate - cu accent pe acumulările fizice - iar după o lună a urmat o pregătire centralizată, un cantonament la Cheile Grădiştei, o perioadă foarte utilă în contextul general. Aici s-au urmărit acumulările tehnico-tactice, iar jocurile de verificare care au urmat au pus accent şi mai mult pe acest aspect, dar şi pe omogenizarea echipei. A fost o perioadă densă, cu nu mai puţin de zece jocuri de verificare. Au fost „dublele” din deplasare, la CSM Bucureşti şi Ploieşti, urmate de două turnee puternice, la Craiova şi Galaţi, cu câte trei meciuri fiecare.

„Ne aşteaptă meciuri foarte importante”

Turneul de la Galaţi i-a solicitat din plin pe jucătorii de la Arcada, oferind conducerii tehnice şi o serie de concluzii asupra evoluţiei de ansamblu. Pornind de la acestea, în cursul acestei săptămâni s-au analizat în detaliu comportările pe ansamblu, dar s-a urmărit şi eliminarea carenţelor semnalate. Astfel că meciul de debut, de mâine, să-i găsească pe gălăţeni într-o formă sportivă cât mai bună.
Despre actualul sezon ne-a vorbit şi antrenorul Marian Apostu: „Este un sezon cu multe examene. Mai întâi vom face rodajul în primele etape din campionat, apoi, la începutul lunii viitoare, ne vom prezenta, în premieră, în două meciuri din Challenge Cup, în care vom juca cu sârbii de la OK Novi Pazar (10-12 noiembrie, turul, la Galaţi, 17-19 noiembrie, returul). La începutul anului viitor, pe lângă partidele din Divizia A 1, vor veni şi meciurile din Cupa României. Sunt examene pe care, printr-o continuare a pregătirilor cu cea mai mare atenţie, putem să le trecem cu brio”, a declarat Apostu.

Arcada debutează la Zalău

Primul examen are loc mâine, în deplasare, la Zalău, unde gălăţenii vor avea o adversară redutabilă - Volei Club Municipal. Este vicecampioana ediţiei precedente şi câştigătoarea „Cupei României”. Un meci foarte important, pe care „îl abordăm la victorie”, a mai completat tehnicianul gălăţean. Se ştie că de calitatea prestaţiei în debutul fiecărui sezon pot depinde şi evoluţiile viitoare.
Gălăţenii au plecat ieri la prânz spre celălat capăt de ţară, astăzi va avea loc un antrenament la ora jocului (ora 18,00), iar mâine - marea confruntare. Primul meci de pe teren propriu se va disputa pe 31 octombrie, cu Tricolorul LMV Ploieşti, echipă care s-a impus surprinzător, în faţa gălăţenilor, în „Cupa Arcada”.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

VCM Zalău - Arcada Galaţi 2-3, după 2-0!

Echipa de volei masculin Arcada Galaţi a câştigat, sâmbătă, în deplasare, scor 3-2 (-23, -21, 19, 21, 13), în faţa vicecampioanei VCM Zalău. După ce a fost condusă cu 2-0, Arcada a reuşit o revenire deosebită, impunându-se în prima etapă a Diviziei A1.

Lotul prezentat de antrenorii Marian Apostu şi Nicuşor Harabagiu: Alexandru Zahar, Victor Sysoev, Nemanja Radovic, Silviu Suson, Alexandru Cerşemba, Mihai Dumitrache, Şerban Pascan, Caio de Pra, Filip Despotovski (căpitan), Ivan Marquez, Daniel Martin şi Liviu Cristudor (libero).

În etapa a II-a, Arcada va juca, pe teren propriu, pe 31 octombrie, cu Tricolorul LMV Ploieşti.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arcada, meci pierdut înainte de a-l începe

Moment uluitor marţi seară, 3 noiembrie, la Sala Sporturilor „Dunărea”. Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a pierdut prin forfait partida ce o avea programată cu Tricolorul Ploieşti, în etapa a doua din prima ligă. Motivul este unul incredibil: cei din clubul gălăţean au pierdut legitimaţiile jucătorilor. Cele două echipe au disputat o partidă cu caracter amical.

UPDATE: Legitimaţiile celor de la Arcada au fost găsite, dar au fost aduse la sală prea târziu, cu 36 de minute după ora la care trebuia să înceapă partida. Arbitrii şi echipa oaspete acceptaseră să aştepte 30 de minute înainte de a declara meci pierdut pentru Arcada.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Voleibaliştii de la Arcada au luat un singur punct la Craiova

„La un pas de fericire, ne-a oprit o şovăire” spune un vechi cântec fredonat pe meleagurile noastre. Cam aşa s-au desfăşurat lucrurile la Craiova pentru echipa masculină de volei Arcada, în meciul cu formaţia locală SCM Universitatea şi Arcada Galaţi. A fost partida din etapa a III-a a primului eşalon – Divizia A1, încheiată cu succesul oltenilor cu scorul de 3-2 (20, -20, -24, 22, 12).
Evoluţia scorului arată că succesul ar fi putut reveni oricăreia dintre combatante: 4-0, 8-2, 12-8, 15-16, 19-17, 25-20; 3-5, 7-8, 14-12, 17-19, 20-25; 6-4, 11-11, 15-16, 19-18, 23-23, 24-26. La acest scor, şanse mari mari de victorie avea echipa gălăţeană, care a fost aproape de a-şi adjudeca şi setul patru: 5-3, 11-8, 17-17, 20-20, dar 25-22 la final. La 2-2 la seturi, şansa a surâs, însă, echipei din Cetatea Băniei, care a condus permanent în tie-break: 5-2, 8-5, 12-11 şi 15-12.
Antrenorului Marian Apostu s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale. „Pot spune că, în general, sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, dar cu siguranţă se putea obţine mai mult. Acest examen a trecut, acum trebuie să ne gândim la ce va urma. Miercuri seara (n.r. - ora 17.00, Sala Sporturilor „Dunărea”) ne aşteaptă un examen deosebit  - primul nostru meci în Challenge Cup, cu sârbii de la OK Novi Pazar, în care ne dorim o evoluţie la înălţime şi un rezultat pe măsură”, a concluzionat tehnicianul gălăţean.
Iată „sextetul” folosit la Craiova: Despotovski, Caio de Pra, Marquez, Radovici, Sysoev, Suson - Cristudor (libero). A mai fost introdus în joc Paşcan.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Sala Sporturilor, primul meci de cupă europeană după 15 ani

  • Echipa masculină de volei Arcada va debuta în competiţiile continentale intercluburi, într-un meci cu formaţia sârbă OK Novi Pazar, din Challenge Cup

Moment de referinţă în istoria sportului gălăţean din ultimele decenii: în această seară va fi primul meci de cupă europeană în oraş după o pauză de patru ani, de pe vremea când echipa de handbal fete de la Oţelul exista şi era performantă.

Totodată, va fi prima partidă din cupele europene găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” după 15 ani, de la închiderea acesteia pentru reabilitare în anul 2000. La redeschidere, în 2013, în Galaţi nu mai exista nici o formaţie de club de nivel european. Între timp, deşi înfiinţată în urmă cu doar trei ani şi câteva luni, echipa masculină de volei Arcada a avut o ascensiune impresionantă şi are onoarea de a fi protagonista marelui eveniment din acestă seară.

De la ora 17,00, formaţia gălăţeană va debuta în cupele europene, urmând să întâlnească, în prima manşă din turul II al Challenge Cup, formaţia OK Novi Pazar, din Serbia, o ţară cu volei performant la nivel continental. Echipa oaspete este alcătuită în majoritate din jucători sârbi, sezonul trecut l-a încheiat pe locul patru în campionatul intern, iar în ediţia actuală este pe poziţia secundă.

Macedoneanul Filip Despotovski, căpitanul de la Arcada, a spus că ştie bine adversara de astăzi şi crede că formaţia sa este superioară valoric. „Cunosc foarte bine echipa din Novi Pazar. Acolo sunt nişte jucători de valoare, dar nu sunt la un nivel atât de ridicat ca al celor din echipa noastră, de aceea cred că o să trecem mai departe”, a spus, foarte optimist, Despotovski.

Un alt jucător transferat la Arcada înaintea acestui sezon, brazilianul Caio de Pra, care a jucat chiar în ediţia trecută a Ligii Campionilor, consideră Challenge Cup o competiţie mai motivantă, prin prisma faptului că se joacă în sistem eliminatoriu. „Voi juca pentru prima dată în Challenge Cup, care este o competiţie knock-out: dacă pierzi, eşti eliminat. În sezonul trecut, eu am jucat în Liga Campionilor şi era diferit. Acum, în Challenge Cup,  va fi mult mai frumos pentru că există o motivaţie suplimentară dată de faptul că, dacă nu câştigi, eşti eliminat”, a declarat brazilianul de la Arcada.

Antrenorul Marian Apostu îşi doreşte tribune pline la acest meci, pentru ca susţinerea publicului să-i ajute echipa în obţinerea unui rezultat care să netezească drumul spre calificare. „Întâlnim un adversar cu jucători experimentaţi, care au alături şi entuziasmul unor tineri. Pentru a obţine victoria în acest prim meci şi a ne face mai uşor returul din Serbia în vederea calificării, avem nevoie şi de sprijinul publicului, sper să jucăm cu tribunele pline. Noi le promitem gălăţenilor că vom face tot ce depinde de noi să fie o seară cu victorie în cupele europene”, a declarat Marian Apostu.

Intrarea spectatorilor la meciul Arcada - OK Novi Pazar este liberă.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arcada a jucat entuziasmant la debutul în cupele europene

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi şi-a început prima sa participare în competiţiile europene cu o victorie categorică, obţinută aseară în Sala Sporturilor „Dunărea”. Formaţia gălăţeană a învins echipa OK Novi Pazar (Serbia) cu scorul 3-1 (25-14, 22-25, 25-15, 25-14), în prima manşă din turul II al Challenge Cup.

În primul set, formaţia gălăţeană s-a desprins repede, de la 2-2 s-a ajuns la 7-2 cu rusul Sysoev la serviciu. Oaspeţii au avut o singură tentativă de a conta în acest set, când s-au apropiat la trei puncte (12-9), în rest a fost recital al voleibaliştilor antrenaţi de Marian Apostu, care au câştigat primul act fără emoţii, cu 25-14.

Echipa oaspete, doar cu jucători sârbi în lot, s-a dezmeticit şi a făcut un set secund excelent, pe care l-a şi câştigat. OK Novi Pazar a început mai bine, a condus cu 4-1, Arcada a revenit pentru 5-5, iar de acolo s-a mers cap la cap până spre finalului setului, când sârbii au fost mai exacţi şi de la 20-19 pentru gazde au închis setul în favoarea lor la 22.

În setul al treilea, lucrurile au revenit în făgaşul dorit de publicul care a umplut tribunele. Firavul echilibru s-a rupt de 9-7 pentru Arcada. Cu echipa gălăţeană excelând la blocaj, s-a ajuns la 13-8, iar de acolo sârbii au rămas fără replică şi Arcada s-a impus la fel de categoric ca în primul act (25-15).

Setul patru a avut început similar cu cel secund, OK Novi Pazar a condus cu 3-1, dar acestea au fost ultimele emoţii din acest meci pentru echipa gălăţeană şi suporterii săi. Cei de la Arcada au făcut ravagii cu blocajul, au reuşit cinci puncte consecutive până la 6-3 şi au menţinut ritmul până când, de la 12-8, sârbii n-au mai avut cum să-i faţă. La 20-9, soarta partidei fusese pecetluită, Silviu Suson închizând meciul cu un punct direct din serviciu.

Antrenorul Marian Apostu a mizat pe sextetul: Despotovski, Suson, Sysoev, Caio de Pra, Radovic, Marquez, plus liberoul Cristudor. A mai intrat Mihai Dumitrache.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.