Jump to content

Contract pentru modernizarea cartierelor Micro 19, 20 și 21


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Contract semnat pentru modernizarea cartierelor Micro 19, 20 și 21

Cartierele Micro 19, 20 și 21 vor beneficia în curând de ample lucrări de modernizare ce presupun în principal refacerea străzilor, aleilor și trotuarelor, precum și crearea de noi locuri de parcare.

„Așa cum am promis, continuăm să dăm un aspect modern cartierelor orașului. Acum vorbim de cartierele Micro 19, 20 și 21, unde vom reface străzile, trotuarele, aleile și vom amenaja noi locuri de parcare odată cu desființarea vechilor garaje. În plus, vom derula lucrări de reparații la parcările existente și le vom extinde acolo unde spațiul permite, vom realiza sensuri unice pentru fluidizarea și siguranța traficului, vom realiza infrastructura necesară pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice și hibrid și vom derula lucrări de întreținere a spațiilor verzi. Totul pentru gălățenii să se bucure de cartiere moderne, deschise și primitoare”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

În acest scop, în urma licitației publice, a fost semnat contractul de achiziție publică „Reparații sistem rutier și regenerare urbană cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21”, având ca ofertant câștigător Asocierea CITADINA 98 SA – CRICONS SRL – DREAMS RIVIERA SRL, lider de asociere CITADINA 98 SA,  cu o propunere financiară de  27.204.085 lei fără TVA.

Lucrările din cadrul proiectului se vor derula pe o perioadă de patru ani, prin încheierea unui  contract multianual cu alocare valorică anuală.

Este vorba despre primul din cele patru loturi care vizează modernizarea celor 13 cartiere (Micro 19, Micro 20, Micro 21, Micro 38, 39A, 39B, 39C, Mazepa I, Mazepa II, Țiglina I, Aurel Vlaicu I, II și Siderurgiștilor).  

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19

Cele două construcţii provizorii care "parazitează" zona eliberată de garaje din vecinătatea Spitalului Județean, aflată în plină restructurare urbană, au devenit "virale" pe grupurile de pe Facebook. Gălăţenii se întreabă, ironic sau nu, de ce încă "rezistă", în condiţiile în care întregul areal din jur se modernizează. Concret, în cadrul proiectului de regenerare şi modernizare urbană a cartierelor gălăţene, demarat de Primăria Galaţi, sunt în curs de amenajare locuri de parcare şi o cale de acces.

Pentru că se fac speculaţii cu privire la cele două construcţii - un garaj şi un spaţiu comercial - am solicitat administraţiei locale explicaţii privind situaţia lor juridică şi motivul pentru care sunt încă acolo. Conform Biroului de Presă al Primăriei, se poartă discuţii cu proprietarii lor. Unul este proprietar atât pe construcţie cât şi pe teren, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea, iar celălalt este proprietar doar pe construcţie, terenul fiind al Primăriei Galaţi şi concesionat pe 30 de ani, până în 2030.

"Facem demersuri în vederea evaluării şi acordării unor despăgubiri, astfel încât să putem să le demolăm şi să fie toată zona supusă modernizării urbane", ne-au asigurat reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că pregătirea terenului pentru modernizare a început anul trecut. “Se demolează garajele de lângă Spitalul Judeţean”, scriam în ediţia din 10 noiembrie 2021 a ziarului “Viaţa liberă”, anunţând că Galaţiul urma să scape de o nouă baterie de garaje. "Sunt 69 de garaje din zona de la Spitalul Judeţean pentru care s-au transmis notificările de desfiinţare pe 28 octombrie 2021. În 20 de zile de la confirmarea de primire a notificării, posesorii garajelor trebuie să le desfiinţeze. La acest moment, încă mai vin confirmări de primire a notificărilor transmise de către Poliţia Locală", ne explica, la solicitarea noastră, Biroul de Presă al administraţiei locale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria cumpără cu 11.000 de euro un garaj ca să-l... demoleze

Nu mai puţin de 11.000 de euro ar putea plăti Primăria municipiului Galaţi pentru a cumpăra şi demola una dintre construcţiile care parazitează zona eliberată de garaje din vecinătatea Spitalului Județean, aflată în plină restructurare urbană. Este vorba despre un garaj proprietate privată, deţinut de un gălăţean care este proprietar şi pe terenul de sub construcţie, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea. În ceea ce priveşte cealaltă construcţie provizorie, încă se poartă negocieri cu avocatul celui ce are o concesiune asupra terenului, valabilă până în 2030.

"Facem demersuri în vederea evaluării şi acordării unor despăgubiri, astfel încât să putem să le demolăm şi să fie toată zona supusă modernizării urbane", ne asigurau reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi, în articolul "De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19", publicat în ediţia de marţi, 12 aprilie 2022, a ziarului "Viaţa liberă".

Iată că pe masa aleşilor locali a ajuns un proiect de hotărâre prin care "se aprobă cumpărarea de către municipiul Galați a imobilului situat în strada Costache Conachi nr. 1A, format din teren în suprafață de 60 mp și construcție (garaj) în suprafață de 28 mp printr-un contract de vânzare-cumpărare. Se însușește prețul de vânzare-cumpărare al imobilului, în cuantum de 11.000 de euro, conform procesului-verbal al Comisiei de negociere constituite în baza HCL 279/27.05.2021. Cheltuielile ocazionate cu autentificarea contractului de vânzare-cumpărare vor fi suportate de către cumpărător - Municipiul Galați", se arată în proiect.

Explicaţii oficiale

În raportul de specialitate, se arată faptul că sunt în desfăşurare lucrări de "Reparații sistem rutier și resistematizare urbană - cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21". Lucrările au ca obiect reparații la carosabil și trotuare, amenajare parcări și spații verzi în zona vizată. Pentru a executa lucrările conform proiectului, a fost necesară desființarea construcțiilor provizorii (garaje) din zona amplasată în partea de sud a Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați.

Numai că, în bateria de garaje existentă, a fost identificat un teren proprietate cu garaj şi un spaţiu comercial cu concesiune pe teren, care nu pot fi desfiinţate.

"În vederea continuării lucrărilor din proiect este necesară desfiinţarea acestor două construcţii. În acest sens s-a procedat la evaluarea imobiliară prin expertiză tehnică a celor două imobile", se arată în adresa Direcției de Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice - Serviciul Reparații Străzi și Imobile, care a solicitat demararea procedurii de răscumpărare a acestui imobil.

Negocieri

Conform documentelor, pe 11 aprilie 2022, Comisia de negociere în vederea achiziționării unor imobile, formată din membrii comisiei de Buget Finanţe a Consiliului Local, s-a întâlnit cu proprietarii celor două imobile. Comisia de negociere a hotărât în unanimitate achiziționarea imobilului - teren și construcție - la prețul de 11.000 de euro. Preţul a fost agreat şi de proprietarul garajului, care, iniţial, ceruse 12.000 de euro.

În ceea ce priveşte celălalt imobil, i-a fost transmis reprezentantului proprietarului, un avocat, raportul de evaluare. Acesta ar urma să discute cu clientul său, urmând să comunice Comisiei de negociere hotărârea luată. De asemenea, i-a fost adus la cunoştinţă existenţa în cartea funciară a construcţiei a unei sarcini constând în urmărirea silită a imobilului pentru suma de 126.963 de lei.

Rămâne de văzut cât de repede vor ajunge autorităţile la o înţelegere pentru a putea finaliza lucrările de regenerare urbană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

După dispute privind preţul, aleșii locali au aprobat achiziția garajului de 11.000 de euro

Cu 20 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere, a fost aprobată cumpărarea, cu 11.000 de euro, a imobilului situat pe strada Costache Conachi nr. 1A, format din teren în suprafață de 60 mp și construcție (garaj) în suprafață de 28 mp. Este vorba, aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", despre una dintre cele două construcţii care "parazitează" restructurarea urbană începută în Micro 19, lângă Spitalul Judeţean. Pentru a putea demola garajul, Primăria este nevoită să-l cumpere cu tot cu teren, de la proprietarul lui, care a obţinut suprafaţa respectivă prin Legea retrocedării. Decizia a stârnit discuţii în Consiliul Local.

Proiectul de hotărâre privind achiziţia garajului şi a terenului de sub el a fost iniţiat nu doar de primarul Ionuţ Pucheanu, ci şi de consilierii care au participat la negocierile cu proprietarul imobilului - Sorin Enache, Viorel Bogatu, Dumitru Poalelungi, Rodica Ciucă (PSD), Laurenţiu Onose şi Adriana Silion (PNL), Daniela Şarpe (USR PLUS).

Discuţiile din şedinţa de ieri a Consiliului Local au fost deschise de grupul USR PLUS, prin consilierii Daniel Zinica şi Flavia Susnoschi, care au cerut clarificări asupra modului în care s-a ajuns la preţul de 11.000 de euro. Ca argument au fost adus faptul că, în ianuarie anul acesta, Consiliul Local a aprobat vânzarea unui garaj situat pe strada Basarabiei nr. 6B, cu suprafaţa construită desfăşurată de 32 mp, cu preţul de 3.216 euro fără TVA.

"Achiziţionăm nu doar construcţia, ci şi terenul", a fost explicaţia viceprimarului Sorin Enache, precizând că în situaţia de pe Basarabiei nr. 6B a fost vândută doar construcţia, nu şi terenul de sub ea. Din culisele negocierii garajului din Micro 19 vă putem spune că serviciul Primăriei venise cu o ofertă de 9.000 de euro, proprietarul a cerut 12.000 de euro şi în urma discuţiilor s-a ajuns la 11.000, pentru care s-a bătut palma.

"Eu zic că a fost o înţelegere profitabilă pentru ambele părţi, pentru că nu se blochează proiectul. Nu mai facem aceleaşi greşeli care s-au făcut la <<Palatul Gheorghiu>>, când i s-a oferit proprietarului apartamentului 10.000 de euro şi am stat trei ani în procese până când a hotărât instanţa să-i dăm 55.000 de euro. Am ratat două proiecte europene care se mulau exact pe specificul <<Palatului Gheorghiu>>", a explicat viceprimarul Enache.

Politicianul a extins discuţia, arătând situaţia terenului pe care este ridicată sala de spectacole a Liceului de Arte, aflat în litigiu: "I-am oferit proprietarului 140 de euro/mp, dar nu a fost de acord, pentru că voia 170. Când i-am oferit 170, nu a fost de acord, că a vrut 190. Ne dăduse în judecată, avea prezumţia că va câştiga. I-am oferit 190 de euro, nu mai vrea. Este eficient pentru o administraţie publică? Tragem de o mie de euro şi pierdem patru ani de dezvoltare?".

La întrebarea punctuală a lui Daniel Zinica - preţul pe metru pătrat în cazul imobilului din Micro 19 - city managerul Cezar Bichescu a răspuns: "Nu m-aş uita chiar atât de mult la preţul pe metru pătrat, ci la timpul pe care îl putem pierde în cazul în care nu ajungem la un consens. Dacă rămâne un singur garaj pe locul respectiv, nu putem duce la bun sfârşit investiţia. Ne vor da în judecată şi blocăm aceste proiecte nu pentru câteva luni, ci pentru ani. 11.000 de euro nu ştiu dacă e mult sau puţin. Nu ştiu dacă putem să cuantificăm timpul pe care îl pierdem în 500 sau 1.000 de euro".

Conform explicaţiilor oficiale, ar fi un preţ de 183 de euro pe metru pătrat, fără a fi luată în calcul valoarea construcţiei.

"Din analiza noastră, a rezultat clar că este oportună achiziţia, preţul este rezonabil şi din perspectiva altor costuri care se pot genera. Orice întârziere de lucrări va duce cheltuieli suplimentare pentru finalizarea respectivei parcări", a punctat consilierul PNL Laurenţiu Onose.

Proiectul a fost supus la vot şi surprinzător, una dintre iniţiatoarele lui, Daniela Şarpe, s-a abţinut. Consiliera a explicat că, în calitate de supleant la comisia de negociere, a fost de acord cu oportunitatea achiziţiei, dar s-a schimbat opţiunea partidului din care face parte...

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Concesiune răscumpărată cu 40.000 de lei fără TVA, după garajul de 11.000 de euro

După garajul pe care îl cumpără cu tot cu terenul de sub el, plătind 11.000 de euro, Primăria Galați va trebui să răscumpere, cu 40.256 lei fără TVA, o concesiune, și astfel să poată demola construcțiile care parazitează restructurarea urbană din Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean. Un proiect de hotărâre în acest sens a ajuns, spre dezbatere și aprobare, pe masa aleșilor locali.

"De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19", scriam în ediția din 12 aprilie 2022 a ziarului "Viața liberă". Este vorba despre un garaj pe care Primăria îl va cumpăra cu tot terenul de sub el cu prețul de 11.000 de euro - aprobat de aleșii locali - și despre un spațiu comercial ridicat pe un teren pe care administrația locală l-a concesionat pe 30 de ani, până în 2030. Un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune prin răscumpărare a ajuns pe masa aleșilor locali. "Se aprobă valoarea de răscumpărare a imobilului, spațiu comercial, fără teren, de 40.256 lei fără TVA", se arată în document.

Conform raportului de specialitate, în fosta baterie de garaje adiacentă în partea de sud a Spitalului Județean, "a fost identificat un teren în suprafață de 63 mp, proprietatea privată a municipiului Galați, pentru care există în derulare un contract de concesiune, valabil până la data de 22 mai 2030. Pe terenul respectiv este realizată o construcție cu destinația de spațiu comercial. Având în vedere oportunitatea realizării investiției propuse, asigurarea unui cadru urbanistic unitar și modern, este necesară încetarea concesiunii și punerea terenului la dispoziția Direcției Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice".

Conform cauzelor contractuale, "în cazul în care interesul național sau local o impune, răscumpărarea concesiunii se poate face numai prin act administrativ al organului care a aprobat concesiunea, concedentul asigurând și achitând concesionarului despăgubirea corespunzătoare valorii investiției, care trebuie să fie promptă, adecvată și efectivă, pentru care se va întocmi o documentație tehnico-economică, în care se va stabili prețul răscumpărării".

Expertiza tehnică imobiliară extrajudiciară a fost întocmită de către PFA Muja Doru, pentru spațiul comercial fără terenul aferent, situat în Micro 19, strada Textiliștilor nr. 2, aferent bloc L1. Valoarea care a rezultat pentru imobilul expertizat este de 40.256 de lei fără TVA. Mai rămâne doar ca aleșii să fie de acord!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Peste 45.000 de lei pentru demolarea unei maghernițe

Retrasă de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, răscumpărarea unei concesiuni necesară pentru demolarea unei construcții parazitare din Micro 19 a revenit pe masa aleșilor, dar cu o valoare mai mare. Astfel, de la 40.256 de lei fără TVA, cât fusese propusă inițial, valoarea de răscumpărare a imobilului, spațiu comercial fără teren, a ajuns la 45.232 de lei fără TVA.

„După garajul pe care îl cumpără cu tot cu terenul de sub el, plătind 11.000 de euro, Primăria Galați va trebui să răscumpere o concesiune, și astfel să poată demola construcțiile care parazitează restructurarea urbană din Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean. Un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune prin răscumpărare a ajuns, spre dezbatere și aprobare, pe masa aleșilor locali”, scriam în ediția din 19 mai 2022 a ziarului „Viața liberă”. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de luna trecută, dar a fost retras. A revenit acum, în dezbaterea comisiilor. Ce s-a schimbat?

În documentele precedente se arăta că expertiza tehnică imobiliară extrajudiciară a fost întocmită de către PFA Muja Doru, iar valoarea care a rezultat este de 40.256 de lei fără TVA. În documentația de acum se arată că raportul e evaluare a fost întocmit de Serviciul Public Geotopocad Expert și că a rezultat o valoare de 45.232 de lei fără TVA, care va fi supusă votului aleșilor locali.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, în partea de sud a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” a existat o baterie de garaje, din care au mai rămas două construcții parazitare: un garaj, care a fost cumpărat deja cu terenul de sub el, și un spațiu comercial edificat pe un teren în suprafață de 63 mp, proprietatea privată a municipiului Galați, pentru care există în derulare un contract de concesiune, valabil până la data de 22 mai 2030. Având în vedere oportunitatea realizării investiției propuse, asigurarea unui cadru urbanistic unitar și modern, este necesară încetarea concesiunii și punerea terenului la dispoziția Direcției Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice".

Conform cauzelor contractuale, "în cazul în care interesul național sau local o impune, răscumpărarea concesiunii se poate face numai prin act administrativ al organului care a aprobat concesiunea, concedentul asigurând și achitând concesionarului despăgubirea corespunzătoare valorii investiției, care trebuie să fie promptă, adecvată și efectivă, pentru care se va întocmi o documentație tehnico-economică, în care se va stabili prețul răscumpărării".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cine supervizează lucrările din Micro 19, 20 şi 21

Pentru servicii de supervizare a lucrărilor de refacere a sistemului rutier şi regenerare urbană în cartierele Micro 19, 20, 21, Primăria tocmai a atribuit un contract în valoare de 274.000 de lei fără TVA firmei Oanaliv SRL.

Durata contractului este de 108 luni, dintre care 48 de luni contractul de execuție a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanție.

Misiunea firmei va fi să ofere Primăriei garanția că executantul lucrărilor şi-a îndeplinit toate responsabilitățile asumate prin contract, respectă prevederile legale, reglementările tehnice și caietele de sarcini.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(Vineri, 19 august 2022)

A început demolarea garajului de 11.000 de euro

Primăria municipiului Galați a făcut plata pentru garajul cumpărat cu tot cu terenul de sub el și a început desființarea construcției. Este vorba, așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", despre una dintre coșmeliile care parazitează regenerarea urbană aflată în derulare în cartierul Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean.

Consilierii locali au fost de acord cu achiziția imobilului situat pe strada Costache Conachi nr. 1A, format din teren în suprafață de 60 mp și construcție (garaj) în suprafață de 28 mp, cu prețul de 11.000 de euro. Din culisele negocierii garajului din Micro 19 vă putem spune că serviciul Primăriei venise cu o ofertă de 9.000 de euro, proprietarul a cerut 12.000 de euro şi în urma discuţiilor s-a ajuns la 11.000, pentru care s-a bătut palma. "Eu zic că a fost o înţelegere profitabilă pentru ambele părţi, pentru că nu se blochează proiectul. Nu mai facem aceleași greşeli care s-au făcut la «Palatul Gheorghiu», când i s-a oferit proprietarului apartamentului 10.000 de euro şi am stat trei ani în procese până când a hotărât instanţa să-i dăm 55.000 de euro. Am ratat două proiecte europene care se mulau exact pe specificul «Palatului Gheorghiu»", a explicat, în ședința din luna aprilie a acestui an, viceprimarul municipiului Galați, Sorin Enache.

Reamintim, garajul a fost proprietate privată, fiind deţinut de un gălăţean care era proprietar şi pe terenul de sub construcţie, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea. Joi, 18 august, construcția nu mai avea uși, intrarea fiind restricționată cu benzi. În imediata vecinătate, se află o altă construcție parazitară care își așteaptă demolarea. Pentru a fi desființată, aleșii au votat răscumpărarea concesiunii care viza imobilul, spațiu comercial fără teren, pentru suma de 45.232 de lei fără TVA.

Ar mai trebui spus că pentru execuția lucrărilor de "Reparații sistem rutier și regenerare urbană cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21", care vor dura patru ani, Primăria a atribuit un contract de 27.204.085 de lei fără TVA, Asocierii Citadina 98 SA - Cricons SRL - Dreams Riviera SRL. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, în aceste cartiere se vor reface străzile, trotuarele, aleile și se vor amenaja noi locuri de parcare, odată cu desființarea vechilor garaje.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Scoși din răbdări de lucrările începute și abandonate în Micro 19

Bucuria că trotuarele și străduțele sfărâmate pe care le străbat zilnic beneficiază, în sfârșit, de reparații, că regenerarea urbană va schimba fața veche și degradată a cartierului lor s-a cam risipit pentru gălățenii din Micro 19. Mai ales după ce au înțeles „strategia” constructorilor: încep o lucrare, apoi o abandonează și dispar. Partea și mai proastă este când trotuarele „atacate” de muncitori devin mai greu practicabile decât erau înainte, iar locurile din parcările și așa insuficiente sunt ocupate de resturi și materiale de construcție.

Dacă la finele lunii septembrie, gălățenii din Micro 38 se plângeau că trăiesc într-un nor de praf din cauza lucrărilor începute și abandonate de la Paște, acum locuitorii din Micro 19 au ajuns la capătul răbdării, din cauza intervențiilor neterminate de constructori. În urma sesizărilor primite, care s-au dovedit cât se poate de întemeiate, am încercat să obținem explicații de la Primăria Galați și mai ales, un termen de reluare și finalizare a lucrărilor.

Borduri noi, trotuare bombardate

„După mult trâmbițata schimbare la față a cartierului Dunărea - și aici mă refer la: schimbat borduri, asfaltări de străzi, trotuare, amenajări de parcări și altele - Primăria a cam uitat să termine treaba. Da, într-adevăr, au schimbat bordurile pe strada Conachi Costache (stradă perpendiculară pe strada Laminoriștilor), au turnat asfalt pe carosabil, dar atât. Trotuarele au rămas ca după bombardament. Eu, care sunt sănătos, în putere, merg cu greu pe aceste trotuare, dar ce să mai vorbim de un bătrân, o persoană cu dizabilități în scaun cu rotile, o mamă cu un copilaș în căruț”, ne-a sesizat un gălățean care locuiește pe strada Laminoriștilor. „Pe strada Laminoriștilor, altfel stă treaba. Au amenajat câteva locuri de parcare și au schimbat bordurile doar pe o parte a străzii. Și atât. De la sfârșitul lunii iunie, e liniște și pace. Nu au mai mutat un pai de colo-colo. Vă invit să faceți o plimbare la pas pe aceste două străzi pentru a vă convinge de cele scrise”, ne-a transmis cetățeanul.

Absurd de Galați, cu locuri de parcare

„Tatăl meu este o persoană cu dizabilități (suferă de o boală neurologică) de aproximativ 20 de ani. Până anul acesta, nu a vrut să își facă acel ecuson de parcare gratuită pentru persoane cu dizabilități, pentru că pe stradă putea merge destul de bine, doar susținut de cineva. Dar boala evoluează, lent, dar evoluează. Din luna iunie, i-am luat scaun cu rotile pentru a se putea deplasa pe stradă în siguranță. Și așa îmi este greu să îl cobor din apartament să îl duc unde are nevoie, dar să îl pun în scaunul cu rotile, să îl duc la mașină, pentru că nu mereu găsesc loc de parcare aproape de scara blocului, este destul de greu și pentru el, dar și pentru mine. Drept urmare, a făcut cerere la Primărie și pentru un loc de parcare rezervat pentru persoane cu dizabilități cât mai aproape de domiciliu (menționez că locuim în aceeași scară, la același etaj). A făcut această cerere în luna august, acest an. După două săptămâni, primește răspuns că da, vor veni să identifice locația pentru marcarea locului de parcare, în cursul anului. Dar... îl atenționează că din ianuarie trebuie să meargă din nou la primărie să depună actele necesare pentru menținerea locului de parcare. Și ne umple de stimă domnul primar, domnul director al Direcției de Lucrări Publice și șeful Serviciului Reparații Străzi și Imobile. Păi.... până în ianuarie mai sunt două luni și să mă duc să depun actele necesare pentru ce, că locul nu este marcat?!”, ne-a reclamat gălățeanul.

Dacă tot veni vorba de parcări, o altă sesizare a venit din partea unui alt cetățean: „Au stricat parcarea din spatele blocului M19 și așa au lăsat-o. Când mai termină lucrările? Când dă zăpada?”.

Ce am întrebat Primăria

Pentru că toate aceste nemulțumiri s-au dovedit cât se poate de întemeiate, așa cum se poate vedea din imagini, am solicitat Primăriei să ne răspundă punctual la aceste sesizări și să ne ofere următoarele informații: cine execută lucrările începute în Micro 19; care este motivul pentru care intervențiile nu s-au finalizat, cel puțin în zonele „atacate" din Micro 19; când s-au sistat aceste lucrări și care este motivul; când vor fi reluate și care este termenul de finalizare pentru zonele lăsate în șantier. Și, desigur, care este motivul pentru care, din luna august și până acum, nu a fost marcat locul de parcare solicitat de gălățeanul cu dizabilități și din ce moment va putea beneficia de el.

Ce ne-a răspuns municipalitatea

Lucrările din cadrul obiectivului „Reparații sistem rutier și regenerare urbană cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21" sunt executate de către Asocierea Citadina '98 SA – Cricons SRL – Dreams Riviera SRL.

„Este vorba despre un contract valabil pe o perioadă de patru ani, ce cuprinde cele trei cartiere și care a fost semnat în toamna anului trecut. Constructorul a acționat o perioadă în cartierul Micro 19, urmând să revină în scurt timp asupra unor zone unde mai sunt de executat lucrări, iar în prezent intervine în diferite zone ale cartierului Micro 20, cartier care face parte din același contract.

În cartierul Micro 19 s-a lucrat intens în zona Spitalului Județean, unde s-au demolat vechile baterii de garaje și s-au creat noi locuri de parcare. Fiind vorba despre un contract pe o perioadă de 4 ani, constructorul a luat decizia în vara acestui an de a interveni o perioadă și în cartierul Micro 20, astfel încât să se creeze noi locuri de parcare și să fie refăcute străzi și trotuare și în acest cartier. Chiar dacă există posibilitatea conform contractului să se acționeze pe o perioadă de 4 ani, în zonele la care faceți referire din cartierul Micro 19 se va interveni mult mai repede”, ne-a transmis Biroul de presă al administrației locale.

În ceea ce privește locul de parcare de care are nevoie gălățeanul cu dizabilități Primăria susține că „există o planificare ținând cont și de alte solicitări, dar avem în vedere ca luna viitoare să fie marcat și acest loc”.

Să sperăm că măcar acest fapt se va concretiza cât mai curând. Cât despre restul... răbdare, atenție pe unde călcați și pingele rezistente...

Ține, Doamne, copacii, până-i taie Gospodărire Urbană!

„În fața blocului O2 de pe strada Laminoriștilor, este un copac uscat în totalitate, iar unul este aplecat periculos de mult, astfel încât a ridicat și asfaltul. I-am cerut doamnei administrator de nenumărate ori să facă sesizări la Gospodărire Urbană, dar am rămas cu vorba, atât. Nu ne rămâne decât să ne rugăm la Doamne-Doamne să nu cadă cumva acești copaci pe oameni, mașini sau apartamentele apropiate”, ne-a reclamat un gălățean care locuiește în imobilul amenințat de arbori.

Dacă tot se execută lucrări în cartier, poate ar fi util ca muncitorii să facă echipă cu Gospodărire Urbană și să taie arborii uscați și vegetația care a năpădit trotuarele și spațiile verzi nou create.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.