Sari la conținut

Cum se circulă în Galaţi


ultramarine

Postare recomandata

Mașini blocate în trafic pe câțiva kilometri înte Galați și Șendreni. Se pictează o zebră!

Situație infernală, marți după-amiază, pe unul dintre cele mai circulate drumuri care asigură legătura municipiului Galați cu nord-vestul județului. Mii de șoferi s-au trezit blocați în trafic la o oră de vârf pe DN 25 (drumul de Tecuci), când mulți dintre oamenii care lucrează în Galați dar locuiesc în afara orașului se întorceau acasă. Coada de mașini care s-a format în urma unui blocaj ce s-a divedit a fi în centrul comunei Șendreni, se întindea de la ”Borcan” până la locul unde o echipă de muncitori lucra de zor la amenajarea unui marcaj rutier, mai precis a unei treceri de pietoni vizavi de grădiniță și de magaznul Profi. Situația i-a indignat pe conducătorii auto care s-au văzut nevoiți să stea zeci de minute în convoi sau să se deplaseze cu viteză de melc. „Nu puteau face asta noaptea?”, a fost părerea generală a celor afectați de situație. Astfel de lucrări la ore intens circulate nu sunt o noutate, cel puțin în Galați, amenajarea acestora pe timp de zi fiind de natură să perturbe grav traficul.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu se fac zebre noaptea pe drumurile naționale. Cozile infernale de la ieșirea din Galați au o explicație

Nervii întinși ai șoferilor și cozile kilometrice de mașini care s-au format în ultimele două zile pe DN 25, între Galați și Șendreni, au o explicație mai profundă decât cea pricepută de majoritatea. Drumarii, care lucrează la amenajarea unor marcaje rutiere pentru siguranța pietonilor, susțin că trebuie să muncească ziua, pentru că noaptea sunt riscuri mari ca muncitorii să fie accidentați de șoferii vitezomani care circulă pe această rută.

Două zile la rând, nu a existat șofer care să meargă din Galați spre Șendreni și care să nu fi înjurat, în barbă, faptul că la noi lucrările la șosele se fac mai bine pe timp de zi. Marți și miercuri, șirul de mașini care se deplasa pe sensul Galați-Tecuci se întindea de la ”Borcan” până în centrul comunei Șendreni, acolo unde o echipă de muncitori meșterea la asigurarea unei treceri  de pietoni cu ”covorașe” roșii, speciale pentru a-i avertiza pe șoferi și pe pietoni că pe acolo trebuie redusă viteza și, la nevoie, acordată prioritate.
Manopera nu se putea face noaptea, contrar părerii generale, susțin reprezentanții Secției Drumuri Naționale Galați, pentru că riscurile erau incomensurabil mai mari pentru muncitori. Astfel, amenajarea marcajelor de la Șendreni (marți) și de la Movileni (miercuri) a dus la formarea cozilor de mașini pe timp de zi, șoferii fiind nevoiți să aștepte la semafoarele temporare montate pentru semnalizarea lucrărilor.
"S-a luat decizia montării acestor covorașe pentru că în ultima perioadă au avut loc multe accidente rutiere mortale pe trecerile de pietoni amplasate pe drumurile naționale. Având în vedere specificul segmentului de pe DN 25 pe care s-a lucrat în aceste zile, la Șendreni și Movileni, am făcut o ședință consultativă și am hotărât să ne asumăm riscul de a lucra ziua, pentru că noaptea muncitorii noștri ar fi fost în pericol. Practic, în aceste zone se circulă cu viteze mari pe timpul nopții, chiar și în localitate și am fi riscat să ne fie omorâți oamenii, or, nu ne permitem așa ceva", ne-a declarat miercuri, 5 octombrie, Petru Tudorache, șeful Secției Drumuri Naționale Galați.
Potrivit sursei citate, astfel de momente neplăcute îi mai așteaptă pe șoferi și în perioada următoare. Joi, 6 octombrie, urmează să fie executate astfel de lucrări pe DN 26, în comuna Tulucești, la marcajul din centrul localității, unde săptămâna trecută o femeie a fost ucisă după ce a fost acroșată pe marcajul pietonal. Lucrările sunt preconizate a fi finalizate vineri, 7 octombrie.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Trafic rutier deviat prin incinta autogării de pe strada Ana Ipătescu

Primăria municipiului Galați informează că, pentru efectuarea unor lucrări necesare fabricii de ulei de pe strada Ana Ipătescu, în perioada 14.10.2022 – 28.10.2022, se închide tronsonul de stradă din apropierea autogării, traficul rutier urmând să fie deviat prin incinta acesteia.

„Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale”, transmite municipalitatea.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Trafic auto închis pe anumite tronsoane de străzi

Începând din 14 noiembrie 2022, se închide traficul auto pe următoarele tronsoane de străzi: strada Logofăt Tăutu (tronsonul cuprins între strada Universității și strada Nicolae Gamulea), strada Ion Creangă (tronsonul cuprins între strada Logofăt Tăutu și strada Fraternității), strada G-ral Iacob Lahovary – strada Labirintului (tronsonul cuprins între strada Ion Creangă și strada A.I. Cuza) și strada Universității (tronsonul cuprins între strada Logofăt Tăutu și A.I. Cuza), anunță Primăria Galați.

„Facem precizarea că, în prima parte, se vor executa lucrările pe strada Logofăt Tăutu - strada Ion Creangă – strada Lahovary, urmând ca, ulterior, să se execute lucrările de pe strada Universității.

Termenul final de încheiere a lucrărilor este 15 martie 2023. Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor. Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Precizăm că semnalizarea rutieră poate suferi modificări, în funcție de natura lucrărilor.

Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, transmite Primăria Galați.

Măsurile sunt necesare în vederea realizării proiectului Reabilitare rețea apă potabilă Dn 100 mm.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Traficul auto în zona Spicu, închis o lună şi jumătate

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 26 noiembrie 2022, ora 00.00 - 7  ianuarie 2023, ora 24.00, strada Domnească se închide traficului auto, în zona Spicu, pe tronsonul cuprins între str. Brăilei și str. Navelor, pentru organizarea evenimentului „Orășelul lui Moș Crăciun”.

Conducătorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone au la dispoziție următoarele rute alternative:
1. str. Portului – str. Navelor – str. Egalității – str. Fraternității – str. Domnească;
2. str. Brăilei – str. Traian – bdul. Marea Unire – str. Portului.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor pe tronsonul de stradă destinat activităților festive.

În perioada 26 noiembrie 2022 -– 7 ianuarie 2023, traseele de autobuz 10 (Micro 19 - Damen), 15 (Piața Centrală - Gara CFR), 24 (Shopping City - Damen) și 34 (Micro 13B - Intfor) vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe str. Prelungirea Traian - bdul. Marea Unire - str. Portului, atât la tur, cât și la retur. Pe retur, traseele 10, 24 și 34 vor deservi și stația „Centru”. Stațiile de autobuz „Spicu”, amplasate pe str. Navelor, vor fi suspendate în această perioadă.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trafic auto închis pe bd. Marea Unire

Primăria municipiului Galați informează că se închide traficul auto în perioada 29 noiembrie 2022, ora 08.00 – 5 decembrie 2022, ora 08.00, pe bdul. Marea Unire, tronsonul cuprins între str. Traian (Biserica Precista) și str. G-ral Al. Cernat (Parc Viva), pentru buna desfășurare a „Serbărilor Sfântului Andrei”.

Pe durata blocării tronsonului de stradă, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone au la dispoziție următoarele rute alternative:

1. bdul. Marea Unire – str. Regiment 11 Siret – bdul. George Coșbuc/str. Brăilei

2. str. Portului – bdul. Marea Unire - str. Traian;

3. str. Brăilei – str. Domnească;

4. str. Traian – str. Roșiori – str. Brăilei.

Pentru a preveni apariția blocajelor în trafic, se recomandă evitarea rutei str. Al. Cernat – str. Armata Poporului – str. Roșiori.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat activităților festive.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Restricţii majore de trafic şi pe strada Brăilei. Modificări şi în transportul public local

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare activităților organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, se închide traficul auto pe strada Brăilei, tronsonul cuprins între strada Cristofor Columb (zona Trei Star) și Inelul de Rocadă. Astfel, pe 1 Decembrie 2022, în intervalul orar 11.00 – 16.00, se aplică următoarele restricții:

* Între orele 11,00 – 12,00, se închide circulația autovehiculelor pe strada Brăilei, tronsonul cuprins între strada Cristofor Columb și bulevardul George Coșbuc, precum și pe tronsonul cuprins între bulevardul George Coșbuc și strada Constructorilor, doar pe sensul de mers către Inelul de Rocadă, cu excepția mijloacelor de transport public;

* Între orele 12,00 – 16.00, se închide circulația autovehiculelor pe strada Brăilei, tronsonul cuprins între bulevadul George Coșbuc și Inelul de Rocadă, pe ambele direcții de deplasare.

“Subliniem că intersecția dintre strada Brăilei și bulevardul George Coșbuc va rămâne deschisă traficului rutier în intervalul 11,00 – 16,00, cu excepția momentului traversării acesteia de către convoaiele de tehnică militară, când va fi interzisă circulația autovehiculelor civile în intersecția menționată”, precizează administraţia locală.

Pe durata desfășurării evenimentelor organizate de Ziua Națională a României, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone au la dispoziție următoarele rute alternative:
1. strada Brăilei – bulevardul Siderurgiștilor – strada Basarabiei – strada Traian – strada Brăilei;
2. bulevardul Marea Unire – strada Regiment 11 Siret – strada Brăilei;
3. bulevardul Marea Unire – strada Cloșca – bulevardul Siderurgiștilor;
4. strada Brăilei – strada Cristofor Columb – strada Mihai Eminescu – strada Alexandru Cernat – strada Mihail Kogălniceanu – bulevardul George Coșbuc.

“Pentru evitarea apariției blocajelor în trafic, recomandăm evitarea rutei strada Alexandru Cernat – strada Armata Poporului – strada Roșiori.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat activităților festive”, subliniază municipalitatea.

În ceea ce privește transportul public, intervalul 12,00 – 16,00, vor surveni următoarele modificări:
-  traseele 10, 102 și 105 – de la Inelul de Rocadă vor fi deviate pe strada Cloșca – bulevardul Marea Unire – strada Prelungirea Coșbuc – strada Brăilei și retur, cu mențiunea că în data de 01.12.2022 traseul 102 va fi asigurat cu autobuze;
-  traseul 23 - de la Inelul de Rocadă va fi deviat pe strada Siderurgiștilor -  strada Gh. Doja – bulevardul George Coșbuc și retur;
-  traseul 20 – va fi deviat pe strada Siderurgiștilor -  strada Gh. Doja – bulevardul George Coșbuc – strada Brăilei, cu retur pe strada Brândușei;
-  traseul 9 - de la Inelul de Rocadă va fi deviat pe strada Siderurgiștilor -  strada Gh. Doja – bulevardul George Coșbuc – strada Brăilei și retur;
-  traseul 16  va fi deviat pe bulevardul Cloșca – strada Siderurgiștilor și va deservi stațiile "Casa Roșie";
-  traseul 37 va fi suspendat în acest interval;
-  traseul 11 va fi deviat de la IREG pe strada Gh. Doja – bulevardul George Coșbuc – strada Brăilei și retur.

"În timpul defilării tehnicii militare, mijloacele de transport vor respecta indicațiile agenților de poliție rutieră, fiind posibile opriri ale circulației și întârzieri în grafic", precizează Primăria.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Programul unor mijloace de transport în comun va fi prelungit

Primăria municipiului Galați informează că în noaptea dintre ani se va prelungi programul unor mijloace de transport în comun, având în vedere locurile de desfășurare a evenimentelor prilejuite de Revelion. Totodată, vor exista și unele devieri de trasee.

Se prelungește programul de transport până la ora 01.30 pentru traseele 9, 11, 20, 28 și 102, după cum urmează:

Traseul 9 (Țiglina III – Gara CFR) – asigurat cu 2 autobuze, scurtat, cu întoarcere pe str. Eroilor;

Traseul 11 (Micro 13b – Piața Centrală) – asigurat cu 4 autobuze;

Traseul 20 (Complex Siret – Gara CFR) – asigurat cu 2 autobuze;

Traseul 28 (Micro 19 – Bariera Traian) – asigurat cu 4 autobuze, scurtat, cu întoarcere la Shopping City Galati;

Traseul 102 (Micro 19 – Bariera Traian) – asigurat cu 4 autobuze.

Precizăm că modificările la traseele 9 și 28 vor fi valabile doar pentru cursele suplimentare. Programul de transport detaliat cu plecările de la capetele de traseu și tranzitările stațiilor principale va putea fi consultat pe site-ul operatorului de transport S.C. Transurb S.A.

Referitor la închiderea străzii Brăilei pe sensul de coborâre (între str. Traian și str. Domnească) în data de 31.12.2022, începând cu ora 21.30, vor surveni următoarele modificări în circulația mijloacelor de transport în comun:

Traseul 9 (Țiglina III – Gara CFR) va fi deviat de la Potcoava de Aur pe str. Traian – str. Basarabiei – str. Mihai Bravu – str. Gării, returul rămânând nemodificat;

Traseul 11 (Micro 13b – Piața Centrală) va fi deviat de la Potcoava de Aur pe str. Traian – Piața Centrală, returul rămânând nemodificat;

Traseele 102 (Micro 19 – Bariera Traian) și 105 (Micro 19 – Grădina Publică) vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe str. Traian – str. Basarabiei – str. Domnească, retururile rămânând nemodificate, cu mențiunea că traseul 102 va fi asigurat cu autobuze;

Totodată, se mențin devierile anterioare pentru traseele 10, 15, 24 și 34 pe str. Traian – bld. Marea Unire – str. Portului, atât la tur cât și la retur. Pentru traseul 15, autobuzul care asigură cursa cu plecare de la ora 23.05 de la Gara CFR, va circula pe traseul str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Brăilei – bld. Dunărea – bld. Galați – str. Oțelarilor – Micro 19.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se închide traficul pe bulevardul Marea Unire, pentru Bobotează

Pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei, se închide traficul auto pe bulevardul Marea Unire, tronsonul cuprins între Parc Elice și str. G-ral Al. Cernat (Parc Viva), vineri, 6 ianuarie 2023, între orele 12,30 - 15,30, a anunțat Primăria Galați.

Pe durata blocării tronsonului de stradă, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 tone au la dispoziție următoarele rute alternative: 1. bulevardul Marea Unire - strada Regiment 11 Siret - bulevardul George Coșbuc/strada Brăilei; 2. strada Portului - bulevardul Marea Unire - Artera rutieră de legătură aferentă Parc Elice - strada Traian; 3. strada Brăilei - strada Domnească; 4. strada Traian - strada Roșiori - strada Brăilei.

Pentru evitarea apariției blocajelor în trafic, se recomandă evitarea rutei strada Al. Cernat - strada Armata Poporului - strada Roșiori.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat activităților menționate.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Restricții de trafic și devieri ale unor mijloace de transport în comun, pe 24 ianuarie

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați anunță că, pentru buna desfășurare a acțiunilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie 2023, sunt necesare unele restricții de trafic și devieri ale unor mijloace de transport în comun.

Astfel, în intervalul orar 13,00 - 14,00, traficul rutier va fi restricționat pe strada Domnească (tronsonul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Cezar) și pe strada Dimitrie Bolintineanu (tronsonul cuprins între arterele Domnească și Științei).

Rutele ocolitoare recomandate pentru autovehicule sunt:

• Pe direcția Centru - Parc CFR: strada Domnească – strada Ep. Melchisedec Ștefănescu – strada Grădina Veche – strada Cezar – strada Domnească;

• Pe direcția Parc CFR – Centru: strada Domnească – strada Radu Negru – strada Științei – strada V. Alecsandri – strada Domnească;

• Pe direcția Piața Centrală – Parc CFR: strada Traian – strada Rizer – strada V. Alecsandri – strada Gradina Veche – strada Cezar – strada Domnească;

• Pe direcția Parc C.F.R. – Piața Centrală: strada Domnească – strada Radu Negru – strada Științei – strada Basarabiei – strada Dr. Al. Carnabel – Piața Centrală.

În intervalul 12,30 – 14,30 vor surveni următoarele modificări în programul de transport:

- troleibuzele care asigură traseul 102 (Micro 19 – Parc CFR) vor întoarce în Centru pe strada Brigadierilor;

- autobuzele de pe traseul 105 (Micro 19 – Grădina Publică) vor circula deviat pe strada Domnească – strada Basarabiei – strada Traian – Spitalul Militar și retur;

- autobuzele de pe traseul 26, din Bariera Traian vor circula deviat pe strada Traian - strada Basarabiei – strada Domnească – strada Gării – Gara CFR și retur.

Autobuzele care asigură cele două trasee vor respecta toate stațiile aferente străzilor pe care sunt deviate.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Restricţie în vederea remedierii unui accident de teren pe str. Combinatului

Primăria municipiului Galați informează că, începând de astăzi, în vederea remedierii unui accident de teren de pe str. Combinatului (fosta Prelungirea Brailei), în zona intersecției cu str. Barboși, circulația autovehiculelor pe str. Combinatului se va desfășura pe jumătate de cale, pe câte o bandă de mers, în ambele direcții de deplasare.

Precizăm că, pentru fluidizarea traficului și pentru prevenirea unor evenimente rutiere, au fost instituite următoarele măsuri:
- conducătorii de autovehicule care se deplasează pe str. Combinatului, pe direcția de mers către Drumul de Centură, vor avea interzis în a efectua virajul la stânga pe str. Barboși;
- conducătorii de autovehicule care se deplasează pe str. Barboși, la intersecția cu str. Combinatului, vor avea interzis în a efectua virajul la dreapta pe str. Combinatului.

Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Restricţii de trafic pe strada Ștefan cel Mare

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare, pe strada Ștefan cel Mare, sunt necesare unele modificări în trafic, începând din data de 3 martie 2023. Astfel, în perioada 03.03.2023 – 30.06.2023, vor fi instituite următoarele restricții de circulație pe str. Ștefan cel Mare, tronsonul cuprins între str. Traian și zona intersecției cu str. Arcașilor, în două etape.
Etapa 1. În perioada 03.03.2023 – 30.04.2023, se închide total circulația autovehiculelor pe str. Ștefan cel Mare, tronsonul de pe latura nordică a Spitalului de Boli Infecțioase. În ceea ce privește circulația mijloacelor de transport în comun, autobuzele care asigură traseul 40 (Bariera Traian – Metro), pe sensul de deplasare spre Bariera Traian nu vor mai deservi stația “Spitalul nr. 3” amplasată pe b-dul George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și str. Alexandru Măcelaru.
Etapa 2. În perioada 01.05.2023 – 30.06.2023, pe str. Ștefan cel Mare, tronsonul cuprins între colțul NV al  Spitalului de Boli Infecțioase și zona intersecției cu str. Arcașilor, se va circula pe jumătate de cale, pe câte o bandă pentru fiecare direcție de mers.
Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trafic îngreunat pe str. Domnească

Primăria municipiului Galați informează că, în vederea executării lucrărilor pentru realizarea proiectului „Reabilitare rețea apă potabilă str. Domnească, tronson cuprins între str. Eroilor și str. Gării”, începând de astăzi, 6 martie 2023, traficul rutier pe acest tronson va fi îngreunat.

Menționăm că lucrările se vor desfășura pe tronsoane de drum de aproximativ 50 metri și vor afecta banda unică destinată troleibuzelor și parțial banda a 2-a, pe direcția de mers către str. Gării.

De asemenea, începând din 7 martie 2023, stația „Teatrul Dramatic”, care deservește traseul de troleibuz 102, se va muta în fața Regionalei CFR Galați, de pe str. Domnească, pe tronsonul cuprins între str. Eroilor și str. Universității.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intersectie inchisa traficului

Primăria municipiului Galați informează că, în vederea executării în regim de urgență a lucrărilor pentru remedierea accidentului de teren din intersecția str. Brăilei cu bdul. George Coșbuc și str. Regiment 11 Siret, vineri, 10 martie 2023, între orele 10.00 și 18.00, această intersecție va fi închisă traficului rutier pe direcția nord – sud. Lucrările vizează aducerea la starea inițială a carosabilului, respectiv frezare și asfaltare.

Astfel, traficul rutier în intersecția str. Brăilei cu bd. George Coșbuc și str. Regiment 11 Siret se va desfășura după cum urmează:
- Str. Brăilei: se va circula doar pe direcția de mers înainte sau la dreapta;
- Bdul. George Coșbuc: se va circula doar pe direcția de mers la dreapta;
- Str. Regiment 11 Siret: se va circula doar pe direcția de mers la dreapta.

Rute ocolitoare recomandate sunt următoarele.
Pe axa nord – sud:
- bdul. George Coșbuc – str. Mihail Kogălniceanu – str. Gheorghe Doja – bd. Siderurgiștilor; - Inelul de Rocadă;
- bdul. George Coșbuc – str. Mihail Kogălniceanu – str. Constructorilor – str. Brăilei;
- bdul. George Coșbuc – str. Mihail Kogălniceanu – str. G-ral Al. Cernat – str. Brăilei.

Pe axa sud – nord:
- str. Regiment 11 Siret (zona Complex Țiglina 1 – Cinema VIP) – str. Brăilei – bd. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja - str. Mihail Kogălnicenu – bd. George Coșbuc;
- str. Regiment 11 Siret (zona Complex Țiglina 1 – Cinema VIP) – str. Brăilei – str. Constructorilor – str. Mihail Kogălnicenu – bd. George Coșbuc;
- str. Regiment 11 Siret (zona Palatul de Justiție) – str. Brăilei – str. G-ral Al. Cernat – str. Mihail Kogălnicenu – bd. George Coșbuc.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor.

Și în ceea ce privește transportul public vor fi o serie de modificări.

Trasee care tranzitează str. Reg. 11 Siret – 10 (Micro 19 – Damen) și 20 (Complex Siret – Gara CFR):
- ambele trasee vor tranzita str. Regiment 11 Siret doar pe sensul de deplasare Țiglina I – Romtelecom;
- stațiile Tribunal, Bloc E6 (spre Complex Francezi), Complex Francezi (spre Orășelul Copiilor) și Orășelul Copiilor (spre str. Brăilei) vor fi suspendate.

Trasee care tranzitează bdul George Coșbuc – 23, 24 și 34:
Traseul 23 (Shopping City – Auchan)
- pe relația Shopping City – Auchan nu este afectat;
- pe relația Auchan – Shopping City va fi deviat pe bdul. Siderurgiștilor – str. Gh. Doja – bdul. George Coșbuc.

Traseul 24 (Shopping City – Damen)
- pe relația Damen – Shopping City nu este afectat;
- pe relația Shopping City – Damen va circula deviat pe str. Gh. Doja – bdul. Siderurgiștilor – Inelul de Rocadă – str. Brăilei.

Traseul 34 (Micro 13B – INTFOR)
- pe relația INTFOR – Micro 13B nu este afectat;
- pe relația Micro 13B – INTFOR va circula deviat pe str. Gh. Doja – bdul. Siderurgiștilor – Inelul de Rocadă – str. Brăilei.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Se închide traficul auto pe strada Eroilor

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor privind reabilitarea rețelei de apă, în perioada 3 – 7 aprilie, se închide traficul auto pe strada Eroilor, capătul dinspre strada Domnească, pe o lungime de aproximativ 15 metri.

Totodată, traficul pe strada Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se va desfășura îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a doua de deplasare a străzii Domnească.

În ceea ce privește transportul public, autobuzele care asigură Traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR), pe sensul de deplasare Gara CFR – Piața Centrală, vor fi deviate pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor – str. Traian.

Pe durata desfășurării lucrărilor, șoferii pot opta pentru următoarele rute ocolitoare:
- str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu;
- str. Domnească – str. Gării – str. Traian;
-  str. Traian – str. Eroilor – str. Universității – str. Domnească;
- str. Domnească – str. Gării – str. Al. I. Cuza – str. Nicolae Gamulea – str. Domnească.

Pe durata desfășurării lucrărilor se recomandă șoferilor evitarea străzilor Nicolae Gamulea și Logofăt Tăutu.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și semnalele agenților de circulație.

Lucrările sunt necesare pentru realizarea obiectivului „Reabilitare rețea apă potabilă str. Domnească, tronson cuprins între str. Eroilor și str. Gării”.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Capcanele restricțiilor de trafic din Galați

Restricțiile de trafic de pe strada Eroilor, capătul dinspre strada Domnească, ar trebui să se încheie vineri, 7 aprilie 2023. Desigur, dacă muncitorii respectă ceea ce a anunțat Primăria Galați și intervențiile nu se prelungesc.

Cert este că joi, 6 aprilie 2023, șoferii mai puțin informați continuau să intre în „capcana” întinsă de autorități și de constructori. Adică rulau cu avânt pe strada Eroilor dinspre Nicolae Bălcescu și descopereau cu surprindere că nu pot ajunge în Domnească, așa cum intenționau. Pentru că nici măcar un indicator nu le atrăgea atenția că accesul pe Domnească este blocat de lucrări, cale de 12 metri. Și că intrarea pe strada Eroilor nu-i duce nicăieri, obligându-i să se întoarcă.

De surprize au parte și călătorii de pe Traseul 15. Minibuzul trece fără să oprească pe lângă stațiile de la Parfumul Teilor și de pe strada Gării, și oprește abia în fața Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, pentru stația pe care ar fi trebuit să o facă la Policlinică... Reamintim că traficul pe strada Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se desfășoară îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a doua de deplasare.

Toate restricțiile sunt necesare pentru buna desfășurare a lucrărilor de „Reabilitare rețea apă potabilă strada Domnească, tronson cuprins între strada Eroilor și strada Gării”.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Traficul auto pe strada Eroilor va rămâne închis până pe 14 aprilie

Primăria municipiului Galați informează că traficul auto va rămâne închis până pe 14 aprilie, pe strada Eroilor, capătul dinspre strada Domnească, pe o lungime de aproximativ 15 metri. Măsura este necesară întrucât condițiile meteo nu au permis derularea tuturor lucrărilor programate inițial în această săptămână pentru reabilitarea rețelei de apă.

Totodată, traficul pe strada Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se va desfășura îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a doua de deplasare a străzii Domnească.
În ceea ce privește transportul public, autobuzele care asigură Traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR), pe sensul de deplasare Gara CFR – Piața Centrală, vor fi deviate pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor – str. Traian.

Pe durata desfășurării lucrărilor, șoferii pot opta pentru următoarele rute ocolitoare:

 - str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu;
 - str. Domnească – str. Gării – str. Traian;
-  str. Traian – str. Eroilor – str. Universității – str. Domnească;
 - str. Domnească – str. Gării – str. Al. I. Cuza – str. Nicolae Gamulea – str. Domnească.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și semnalele agenților de circulație.

Lucrările sunt necesare pentru realizarea obiectivului „Reabilitare rețea apă potabilă str. Domnească, tronson cuprins între str. Eroilor și str. Gării”.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se prelungeşte termenul de finalizare a lucrărilor de pe strada Eroilor

Primăria municipiului Galați anunță că se va prelungi termenul de finalizare a lucrărilor de pe strada Eroilor, în zona intersecției cu strada Domnească, până la data de 21 aprilie. Prelungirea termenului este cauzată atât de apariția unor lucrări suplimentare, care au necesitat comandarea unor piese, dar și de condițiile meteo nefavorabile din ultimele zile.

În aceste condiții, traficul pe str. Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se va desfășura îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a 2-a de deplasare a străzii Domnească. Totodată, autobuzele care asigură Traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR), pe sensul de deplasare Gara CFR – Piața Centrală, vor fi deviate pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor – str. Traian.

Pe durata desfășurării lucrărilor, șoferii au la dispoziție următoarele rute ocolitoare: str. Domnească - str. Gării - str. Nicolae Bălcescu; str. Domnească - str. Gării - str. Traian; str. Traian - str. Eroilor - str. Universității  str. Domnească și str. Domnească - str. Gării - str. Al. I. Cuza - str. Nicolae Gamulea - str. Domnească.

Pentru fluidizarea traficului, conducătorii auto sunt îndemnați să circule cu atenție, să respecte semnalizarea rutieră temporară și semnalele agenților de circulație.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Strada Domnească va fi închisă în noaptea de Înviere

Primăria municipiului Galați informează că strada Domnească va fi închisă în Noaptea de Înviere, pe tronsonul cuprins între str. Basarabiei și str. Episcop Melchisedec Ștefănescu, în intervalul 15 aprilie 2023, ora 23:00 – 16 aprilie 2023, ora 01:30.

Pe durata desfășurării evenimentului, recomandăm conducătorilor de autovehicule următoarea rută ocolitoare: str. Domnească – str. Basarabiei – str. Traian – str. Rizer – str. Dimitrie Bolintineanu – str. Domnească (tur-retur).

Atenție! În data 15.04.2023, începând cu ora 21.30, recomandăm ferm posesorilor/proprietarilor de autovehicule să nu staționeze/parcheze pe str. Domnească, pe tronsonul cuprins între str. Basarabiei și str. Ep. Melchisedec Stefănescu.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și semnalele agenților de circulație pe durata derulării evenimentului.

Totodată, vor surveni următoarele modificări în circulația mijloacelor de transport în comun:
- Traseul 26 (Gara CFR - Micro 13), cursa cu plecare de la Gara CFR de la ora 23:05 va fi deviată pe str. Basarabiei - str. Traian;
- Traseul 102 (Micro 19 - Bariera Traian), cursa cu plecare din Micro 19 de la ora 22:28 se va modifica și va fi cu plecare la ora 22:20;
- Traseul 102 (Micro 19 - Bariera Traian), cursa cu plecare din Micro 19 de la ora 22:43 va fi anulată.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Se prelungeşte termenul de finalizare a lucrărilor de pe strada Eroilor

Primăria municipiului Galați anunță că se va prelungi termenul de finalizare a lucrărilor de pe strada Eroilor, în zona intersecției cu strada Domnească, până la data de 28 aprilie. Prelungirea termenului este cauzată atât de apariția unor lucrări suplimentare, care au necesitat comandarea unor piese, dar și de condițiile meteo nefavorabile.

În aceste condiții, traficul pe str. Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se va desfășura îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a 2-a de deplasare a străzii Domnească. Totodată, autobuzele care asigură Traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR), pe sensul de deplasare Gara CFR – Piața Centrală, vor fi deviate pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor – str. Traian.

Pe durata desfășurării lucrărilor, șoferii au la dispoziție următoarele rute ocolitoare: str. Domnească - str. Gării - str. Nicolae Bălcescu; str. Domnească - str. Gării - str. Traian; str. Traian - str. Eroilor - str. Universității  str. Domnească și str. Domnească - str. Gării - str. Al. I. Cuza - str. Nicolae Gamulea - str. Domnească.

Pentru fluidizarea traficului, conducătorii auto sunt îndemnați să circule cu atenție, să respecte semnalizarea rutieră temporară și semnalele agenților de circulație.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A patra prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor de la intersecţia Eroilor - Domnească

În loc să dureze cinci zile, cum s-a anunțat inițial, adică în intervalul 3-7 aprilie, lucrările care au bulversat traficul pe străzile Eroilor și Domnească s-au prelungit la o lună - până pe 5 mai 2023. Cel de-al patrulea anunț de întârziere a datei de finalizare a fost transmis, vineri, de Primăria Galați.

"Primăria municipiului Galați anunță că se va prelungi termenul de finalizare a lucrărilor de pe strada Eroilor, în zona intersecției cu strada Domnească, până pe data de 5 mai. Prelungirea termenului este cauzată de apariția unor lucrări suplimentare care au necesitat comandarea unor piese", transmite administrația locală.

În aceste condiții, traficul pe strada Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se va desfășura în continuare îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a 2-a de deplasare a străzii Domnească. Totodată, autobuzele care asigură Traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR), pe sensul de deplasare Gara CFR - Piața Centrală, vor fi deviate pe strada Gării - strada Nicolae Bălcescu - strada Eroilor - strada Traian.

Pe durata desfășurării lucrărilor, șoferii au la dispoziție următoarele rute ocolitoare: strada Domnească - strada Gării - strada Nicolae Bălcescu; strada Domnească - strada Gării - strada Traian; strada Traian - strada Eroilor - strada Universității - strada Domnească și strada Domnească - strada Gării - strada Al. I. Cuza - strada Nicolae Gamulea - strada Domnească.

Pentru fluidizarea traficului, conducătorii auto sunt îndemnați să circule cu atenție, să respecte semnalizarea rutieră temporară și semnalele agenților de circulație. Reamintim că termenele de finalizare anunțate până acum au fost: 7 aprilie, 15 aprilie și 28 aprilie. Rămâne de văzut dacă 5 mai va fi un termen final realist.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trafic întreunat pe str. Brăilei, la intersecția cu bd. George Coșbuc și str. Regiment 11 Siret

Primăria municipiului Galați informează că începând de luni, 8 mai 2023, pe str. Brăilei, la intersecția cu bdul. George Coșbuc și str. Regiment 11 Siret, se vor executa lucrările necesare pentru cuplarea conductelor, în vederea realizării proiectului „Alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Galați și Smârdan”. Pentru realizarea obiectivului se vor executa lucrări ce implică săpături pe strada Brăilei. Lucrările se vor executa pe timpul nopții, circulația rutieră urmând a se desfășura îngreunat.
Pentru desfășurarea fluentă a traficului, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și semnalele agenților de circulație.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Restricții de trafic pe strada Aurel Vlaicu

Potrivit Primăriei Galați, circulația autovehiculelor pe strada Aurel Vlaicu, pe tronsonul cuprins între strada Vizantea și bulevardul George Coșbuc, este restricționată pentru buna desfășurare a unor lucrări. Este vorba despre lucrările la căminul de la rețeaua de apă potabilă de pe strada Aurel Vlaicu, în intersecția cu bulevardul George Coșbuc, parte a proiectului "Alimentare cu apă și canalizare în aglomerările urbane Galați și Smârdan - Rețea apă potabilă DN600 (fontă)", a cărui realizare a început pe 31 mai 2023.

Primăria nu precizează cât timp va dura restricția: "Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de natura și evoluția lucrărilor. Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto și pietonii sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc.), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform legislației în vigoare", transmite Primăria.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Restricții de trafic auto și trasee deviate pentru Zilele municipiului Galați

În perioada 8 iunie, ora 00,00 - 12 iunie, la ora 14,00, va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Marea Unire, tronsonul cuprins între strada Navelor și strada Regiment 11 Siret (Parc Viva), precum și pe strada Traian, tronsonul cuprins între strada Roșiori și bulevardul Marea Unire, anunță Primăria Galați. Măsura este necesară pentru buna desfășurare a evenimentelor dedicate Zilelor municipiului Galați.
„Accesul riveranilor către adresa de domiciliu sau al autospecialelor de intervenție (SAJ, ISU, MAI) se va realiza pe culoarele de acces prevăzute dinspre strada Navelor și strada Regiment 11 Siret”, precizează municipalitatea.

Conform Primăriei, pe 10 și 11 iunie, în transportul public de călători se vor opera următoarele devieri de trasee:

- Traseul 10: pe strada Domnească – strada Gării – strada Dogăriei – strada George Enescu – strada Portului, cu retur pe strada Portului - strada George Enescu – strada Dogăriei - strada Gării – strada Nicolae Bălcescu – strada Brăilei;

- Traseul 15: pe strada Domnească – strada Gării – Gara CFR, cu retur pe strada Gării – strada Nicolae Bălcescu – strada Eroilor – strada Traian – Piața Centrală;

- Traseul 24: pe strada Domnească – strada Gării – strada Dogăriei – strada George Enescu – strada Portului, cu retur pe strada Portului - strada George Enescu – strada Dogăriei - strada Gării – strada Nicolae Bălcescu – strada Brăilei;

- Traseul 34: pe strada Domnească – strada Gării – strada Dogăriei – strada George Enescu – strada Portului - Intfor, cu retur pe strada Portului - strada George Enescu – strada Dogăriei - strada Gării – strada Nicolae Bălcescu – strada Brăilei.

Primăria reamintește că, în perioada 10 iunie - 17 septembrie 2023, în fiecare weekend, începând de sâmbătă dimineața până duminică seara, precum și în zilele de sărbători legale, se va închide circulația autovehiculelor pe strada Domnească, tronsonul cuprins între strada Navelor și strada Brăilei.

În acest interval, sunt disponibile următoarele rute alternative:

- bulevardul Marea Unire – strada Regiment 11 Siret – strada Brăilei;

- strada Portului – strada Ana Ipătescu – strada Gării;

- strada Portului – strada George Enescu - strada Dogăriei – strada Gării;

- strada Traian – strada Roșiori – strada Brăilei.

„Pentru fluența traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale”, transmite Primăria Galați.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

O parte din strada Domnească, închisă timp de 10 ore

Primăria municipiului Galați informează că strada Domnească, pe tronsonul cuprins între străzile Eroilor și Col. Nicolae Holban, va fi închisă circulației autovehiculelor, sâmbătă, 17 iunie 2023, în intervalul 08.00 – 18.00, pentru buna desfășurare a lucrărilor din cadrul proiectului de reabilitare a rețelei de apă potabilă.

În acest interval, se pot folosi următoarele rute ocolitoare:

- Axa Sud - Nord: str. Domnească – str. Eroilor – str. Traian;

- Axa Nord – Sud: str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită.

Mijloacele de transport public local de călători vor fi deviate după cum urmează:

- traseul 102 va fi asigurat pe toată durata zilei cu autobuze; în intervalul 07.45 - 18.15, de la Potcoava de Aur autobuzele vor fi deviate pe str. Traian - str. Basarabiei - str. Domnească, cu retur pe str. Domnească - str. Gării - str. Nicolae Bălcescu - str. Brăilei;

- traseul 105, în intervalul 7.45 – 18.15,  de la Potcoava de Aur va fi deviat pe str. Traian - str. Basarabiei - str. Domnească, returul rămânând nemodificat;

- traseul 9, in intervalul 7.45 – 18.15, va fi deviat de la Potcoava de Aur pe str. Traian - str. Basarabiei - str. Mihai Bravu - str. Gării - Gara CFR, returul rămânând nemodificat;

- traseul 11, în intervalul 7.45 – 18.15, va fi deviat de la Potcoava de Aur pe str. Traian - Piața Centrală, returul rămânând nemodificat.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.