Sari la conținut

Galaţiul - în topul mondial la viteză de internet


dcp100168

Postare recomandata

Galaţi - locul 9 în Europa la viteza medie a conexiunilor la internet

Akamai, compania care publică cele mai relevante studii privind Internetul, a dat recent publicităţii rezultatele statistice corespunzătoare celui de al treilea trimestru din 2009, iar potrivit acestuia România ocupă locul patru pe plan mondial în funcţie de media vitezelor conexiunilor la Internet, iar în Galaţi sunt cele mai multe conexiuni broadband au viteze de peste 5 Mbps din ţară. Conform raportului „State of the Internet”, România este depăşită doar de Coreea de Sud, Japonia şi Hong Kong, atunci când vine vorba de media vitezelor conexiunilor la Internet. Viteza medie a conexiunilor la Internet pe plan mondial este de 1,7 Mbps, în ţară noastră este 6,2 Mbps, în creştere cu 12% faţă de intervalul similar al anului anterior, iar cea mai mare se înregistrează în Coreea de Sud 14,6 Mbps. În SUA, viteza medie este de 3,9 Mbps, iar în Japonia 7,9 Mbps. În ceea ce priveşte oraşele unde există Internet broadband, peste 5 Mbps, Galaţi se situează pe locul 9 în Europa cu un procentaj de 75%. În vârful clasamentului se află oraşele Pecs şi Miskolc din Ungaria cu 90%, respectiv 88%, pe locul trei fiind oraşul Lyngby din Danemarca cu un procentaj de 87%. Per total, în România 46% dintre conexiuni broadband au viteze de peste 5 Mbps, 33% au viteze între 5-10 Mbs, iar 1,8% au viteze de peste 25 Mbps.

http://www.capital.ro/articol/galati-lo ... mpaign=rss

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Galaţiul e fruntea! Locul 1 în România şi locul 9 în Europa la viteza pe Internet

Oraşul de la malul Dunării a bătul Bucureştiul şi Timişoara, dar şi Parisul, Londra sau Berlinul. Datele au fost date publicităţii de compania Akamai, liderul mondial în studii de impact pe internet. Akamai, compania care publică cele mai relevante studii privind Internetul, a dat recent publicităţii rezultatele statistice corespunzătoare celui de al treilea trimestru din 2009. Potrivit acestuia, România ocupă locul patru pe plan mondial în funcţie de media vitezelor conexiunilor la Internet, iar în Galaţi sunt cele mai multe conexiuni broadband au viteze de peste 5 Mbps din ţară.

Surpriză de la malul Dunării

Galaţiul depăşeşte capitala României, dar şi oraşe importante, precum Timişoara, Constanţa, Cluj sau Iaşi. Pe piaţa oraşului se bat nu mai puţin şapte companii importante, care au toate viteze de peste 11 Mbps. Iată-le, împreună cu viteza asigurată de acestea la conexiuni: ILINK - 53,04 Mbps, EVOLVA - 47,76 Mbps, CCC Bluetelecom- 28,81 Mbps, TRINET - 21,16 Mbps, RDS - 20,75 Mbps, EXTREME NET - 19,27 Mbps, COY SAT -16,81 Mbps, UPC - 11,80 Mbps. Cel mai rapid internet de la Galaţi a fost măsurat la Universitatea „Dunărea de Jos", care în reţeaua proprie (cu peste 3.000 de useri) asigură 64,08 Mbps.

România este pe locul 4 în lume!

Conform raportului „State of the Internet", România este depăşită doar de Coreea de Sud, Japonia şi Hong Kong, atunci când vine vorba de media vitezelor conexiunilor la Internet. Viteza medie a conexiunilor la Internet pe plan mondial este de 1,7 Mbps, în ţară noastră este 6,2 Mbps, în creştere cu 12% faţă de intervalul similar al anului anterior, iar cea mai mare se înregistrează în Coreea de Sud 14,6 Mbps. În SUA, viteza medie este de 3,9 Mbps, iar în Japonia 7,9 Mbps.

În trimestrul 3 din 2009, 46% dintre conexiunile la Internet din ţara noastră au depăşit viteza de 5 Mbps, cu 13% mai multe decât în aceeaşi perioadă din anul anterior.

În ceea ce priveşte oraşele unde există Internet broadband, peste 5 Mbps, Galaţiul se situează pe locul 9 în Europa cu un procentaj de 75%. În vârful clasamentului se află oraşele Pecs şi Miskolc din Ungaria cu 90%, respectiv 88%, pe locul trei fiind oraşul Lyngby din Danemarca cu un procentaj de 87%.

Per total, în România 46% dintre conexiuni broadband au viteze de peste 5 Mbps, 33% au viteze între 5-10 Mbs, iar 1,8% au viteze de peste 25 Mbps.

Companiile de internet din judeţul Galaţi au în total aproape 50.000 de abonaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 81138.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Orange creşte viteza la Internet în Galaţi

Orange România a anunţat astăzi că începând din 3 mai clienţii săi din 11 oraşe vor beneficia de Internet cu viteze de transfer de până la 14,4 Mbps. Clienţii Orange din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti şi Timişoara vor putea transfera din 3 mai un fişier de 5 MB în 3 secunde spre deosebire de 7,5 secunde în prezent, datorită standardului HSDPA 14,4 Mbps. De asemenea, în cele 11 oraşe în care va fi disponibilă noua viteză de navigare pe Internet, clienţii operatorului vor beneficia de o ofertă specială la cumpărarea unui abonament Internet Unlimited 14, pe o perioadă de 24 de luni: reducerea cu 50% a tarifului la abonament în primele 3 luni şi modemul USB Option Icon 515M compatibil cu viteza de 14,4 Mbps, la 1 euro. Orange le oferă clienţilor posibilitatea de a testa serviciile de Internet mobil înainte de a le achiziţiona. Aceştia pot testa gratuit, timp de 15 zile, noua viteză de navigare pe computerul personal. Pentru aceasta, clienţii pot solicita în magazinele Orange un pachet de test.

http://www.capital.ro/articol/orange-creste-viteza-la-internet-in-11-orase-134396.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

România - locul 4 în lume la viteza conexiunilor la internet

România se află pe locul al patrulea în lume şi pe primul loc în Europa în funcție de viteza medie a conexiunilor la internet, arată un raport al companiei Akamai. Țara noastră are o viteză medie a conexiunilor la internet de 7 Mbps în trimestrul al treilea al anului trecut, în urcare cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009. România este depășită numai de Coreea de Sud (14 Mbps), Hong Kong (9,2 Mbps) şi Japonia (8,5 Mbps), se arată în raportul State of the Internet. În topul 10 al ţărilor cu cea mai rapidă medie a vitezei conexiunilor pe net au mai fost incluse alte cinci state europene: Olanda (locul 5 în lume, 6,3 Mbps), Letonia (locul 6, 6 Mbps), Cehia (locul 7, 5,4 Mbps), Elveţia (locul 8, 5,3 Mbps) şi Danemarca (locul 10, 5 Mbps). SUA se află pe poziţia a 12-a în lume, cu o viteză medie de 5 Mbps.

Potrivit aceluiași document, Constanţa este oraşul european cu cele mai bune performanţe în acest domeniu. Clasamentul pe orașe este dominat de Coreea de Sud, cu cel puţin 50.000 de conexiuni la internet şi cele mai rapide viteze. Primele 45 de poziţii sunt ocupate de oraşe din cele două state. Cu o viteză medie de 8,8 Mbps, Constanța este cel mai rapid oraş european pe internet, reușind să detroneze localitatea suedeză Umea. Constanţa ocupă însă doar poziţia a 48-a în lume. Țara noastră mai este prezentă în topul pe oraşe cu Timişoara (locul 70, 7,7 Mbps) şi Iaşi (locul 72, 7,5 Mbps).

http://www.antena3.ro/high-tech/raport-romania-ocupa-locul-al-patrulea-la-viteza-medie-a-conexiunilor-la-internet-117520.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Internet “Fiber Power” la 120 Mbps

UPC lanseaza in 12 orase Internet Fiber Power, servicii internet la la viteze de pana la 120Mbps. Vor beneficia de noua viteza de download clientii din orasele: Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Roman, Buzau, Cluj-Napoca, Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Focsani si Ploiesti. Clientii care opteaza pentru Fiber Power 120Mbps trebuie sa plateasca un abonament lunar de 50 lei.

Potrivit operatorului, noul serviciu va fi disponibil prin intermediul platformei de Internet Eurodocsis 3.0. Eurodocsis 3.0 (Data Over Cable Service Interface Specification) este versiunea europeana a noului standard international de servicii broadband prin cablu coaxial, care permite superviteze de transfer, de pana la 5 ori peste maximumul teoretic oferit de tehnologia ADSL.

http://www.a1.ro/young/gadgets/internet-fiber-power-la-120mbps-148188.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

UPC aruncă pe piaţă cel mai rapid internet prin cablu

UPC lanseaza vineri, in 12 orase, conexiunea de internet de 120 Mbps, in prezent cea mai rapida din Romania.

RCS&RDS, cel mai mare distribuitor de internet din Romania, ofera conexiuni de pana la 100 Mbps, iar cea mai rapida conexiune a Clicknet, operat de Romtelecom, este de 30 Mbps.

De asemenea, UPC anunta o restructurare a abonamentelor, care vor porni de la 15 lei pe luna pentru un abonament de 10 Mbps si vor ajunge la 50 de lei pe luna pentru abonamentul de 120 Mbps.

Potrivit unui studiu GfK publicat la mijlocul lunii martie, RCS&RDS este lider pe piata de conexiuni fixe de internet, cu o cota de 45%. Furnizorul este urmat de Clicknet-Romtelecom, cu o cota de 24%, si de UPC, care controleaza 12% din piata.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/stiri-it-c/upc-arunca-pe-piata-cel-mai-rapid-internet-prin-cablu-59777

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...
  • 1 year later...

Galatiul beneficiaza acum de internet de 200Mbps.

Tot UPC-ul este cel vinovat de aceasta "aroganta".

Vrei sa incerci?

Trimite un PM si vei beneficia de o oferta preferentiala (mai avantajoasa decat cea din magazine sau de pe online).

Editat de djabar1523
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
Galaţiul a ajuns pe locul 7 în lume la viteza de internet

Afacerile anuale înregistrate în sectorul IT&C din România au atins o medie de 2,8 miliarde de euro, însă specialiştii din domeniu susţin că valoarea ar putea ajunge la 10 miliarde de euro, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului /MECT/ Aurel-Sorin Encuţescu, la Summitul Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului. 'În 2014, România avea un număr de peste 64.000 de specialişti în IT, ţara noastră fiind lider european în ceea ce priveşte numărul de angajaţi în sectorul tehnologiei informatice pe cap de locuitor. De asemenea, ocupă locul 6 la nivel mondial pe acest segment. La ora actuală, performanţa financiară a sectorului IT&C din România a crescut. Cifra de afaceri medie anuală a sectorului a ajuns la 2,8 miliarde euro. Specialiştii susţin că targetul României poate atinge chiar 10 miliarde de euro. Sectorul IT a fost singurul în care, în plină criză economică, nu s-au făcut concedieri', a afirmat Encuţescu.

Potrivit oficialului MECT, sectorul IT&C a fost, anul trecut, al treilea contributor brut la Produsul Intern Brut /PIB/, iar investiţiile totale ar putea ajunge la 2,4 miliarde de euro, scrie Agerpres. 'Sectorul IT&C a fost al treilea contributor brut la Produsul Intern Brut al României. Investiţiile totale în sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor ar putea să ajungă, în România, la aproximativ 2,4 miliarde de euro. În momentul de faţă, România se află pe locul 5 în lume în ceea ce priveşte viteza la internet. Dacă ne uităm la statistică, putem vedea că ţări mult mai importante sunt în urma României. Printre primele 20 de oraşe care au acces la cea mai mare viteză de internet, Bucureştiul se află pe locul 4, Galaţi pe 7, Iaşi pe 8, Timişoara pe 9, Ploieşti pe 10, Oradea pe locul 13. Potrivit datelor Băncii Naţionale, în 2013, industria IT s-a clasat pe locul 2 în clasamentul domeniilor exportatoare de servicii', a menţionat Aurel-Sorin Encuţescu.

La nivel general, datele oficiale prezentate luni de secretarul de stat din MECT arată că valoarea investiţiilor directe nete în România se situau la 2,427 miliarde de euro, la 31 decembrie 2013. 'Valoarea investiţiilor nete directe în România se situau, la 31 decembrie 2013, la 2,427 miliarde de euro. Domeniile în care au fost realizate cele mai multe investiţii au fost în industria prelucrătoare şi tehnologia informaţiilor. Practic, dacă vorbim de tehnologia informaţiilor, valoarea investiţiilor, până în prezent, s-a ridicat la 2,050 miliarde de euro', a menţionat reprezentantul MECT.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Galaţiul - în topul mondial la capitolul viteză de internet

Rezultatele studiului realizat de Ookla Net Index privind viteza internetului dezvaluie cateva date suprinzatoare. Pe primul loc in tara se afla orasul Ploiesti, care are o viteza medie de 102.35 Mbps, potrivit Playtech. Dar asta nu este tot, Ploiestiul a fost clasat ca fiind al treilea oras din lume la capitolul viteza de internet, dupa Singapore si Hong Kong.

Pe locul doi in topul national se afla orasul Iasi, care are o conexiune de banda cu o viteza medie de 101.43 Mbps. Iar, de asemenea, sa nu credeti ca Iasiul este departe de topul clasamentului mondial. Acesta ocupa pozitia a cincea.

Pe locul trei se afla Bucurestiul, cu o viteza medie de 95.18 Mbps, urmat de Timisoara (86.55 Mbps), Galaţi (83.24 Mbps), Constanta (77.73 Mbps), Cluj-Napoca (75.14 Mbps), Oradea (70.95 Mbps) si Brasov (66.73 Mbps). Toate aceste orase sunt clasate pana in locul 15 in topul oraselor lumii cu cele mai mari viteze ale internetului, fiind in fata unor metropole precum Tokyo, Seoul si New York.

Media de viteza la descarcare a intregii tari este de 77.15 Mbps, ceea ce ne claseaza pe locul trei in topul mondial. Media de viteza a intregii lumi este de doar 23 Mbps.

Nu doar viteza de descarcare este una impresionanta la noi in tara. Romania a fost clasata pe locul zece cand vine vorba de viteza de incarcare, cu 36.19 Mbps, in timp ce media mondiala este de 10.7 Mbps. Constanta este orasul cu cea mai mare viteza la incarcare, cu 48.9 Mbps, fapt ce claseaza orasul pe locul noua in lume. Acesta este urmat indeaproape de Brasov, care are o viteza de 48.51. Urmatoarele orase din lista sunt Oradea (47.69 Mbps), Iasi (44.44 Mbps) si Galati (42.70 Mbps). Bucurestiul este pe locul sase, cu o viteza medie de incarcare de 38.16 Mbps.

Cu toate ca avem una dintre cele mai rapide conexiuni la internet din lume, serviciile nu sunt atat de scumpe precum s-ar fi asteptat strainii. Costul mediu pe un Megabit consumat in Romania este de 0.71 de dolari. Doar Rusia si Bulgaria au un internet mai ieftin decat al nostru.

hotnews.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Galațiul, pe locul 10 în topul orașelor cu cea mai mare viteză la internet din lume

Se știe că România are printre cele mai bune viteze internet din lume. Performanța este ilustrată și prin faptul că 9 mari orașe din țara noastră se află în top 15 orașe ale lumii cu cele mai mari viteze, în acest clasament Galațiul fiind pe locul 10.

 Iată care este topul orașelor cu cel mai bun internet, în funcție de viteza de download:

1.Singapore (Singapore) – 119,87 Mbps
2.Central District (Hong Kong) – 108,38 Mbps
3.Ploiești (România) – 102,35 Mbps
4.Kowloon (Hong Kong) – 101,98 Mbps
5.Iași (România) – 101,43 Mbps
6.Kansas City (SUA) – 98,17 Mbps
7.București (România) – 95,18 Mbps
8.Paris (Franța) – 87,26 Mbps
9.Timișoara (România) – 86,55 Mbps
10.Galați (România) – 83,24 Mbps
11.Austin (SUA) – 78,79 Mbps
12.Constanța (România) – 77,73 Mbps
13.Cluj-Napoca (România) – 75,14 Mbps
14.Oradea (România) – 70,95 Mbps
15.Brașov (România) – 66,73 Mbps

Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), internetul pe mobil înregistrează o puternică creștere în România, existând 14,8 milioane de utilizatori activi de acest tip. În paralel, conexiunile fixe la internet rămân sunt în scădere, având lunar 4,8 milioane de utilizatori.

În ceea ce privește traficul, utilizatorii de conexiuni fixe înregistrează aproximativ 100GB de trafic lunar, în timp ce pe platformele mobile, observăm o valoare medie de doar 0,6GB de trafic, în fiecare lună. Rata de penetrare la 100 de locuitori a ajuns la 114%.

presagalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

Galațiul, printre județele cu cele mai mari viteze ale internetului fix

Conform datelor Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Galațiul se numără printre județele cu cele mai mari valori ale vitezelor medii de download și upload pentru conexiunile de internet fix.

"Statisticile elaborate de ANCOM pe baza testelor efectuate pe platforma Netograf arată că, în anul 2020, românii au experimentat o viteză medie de download la nivel național de 185,8 Mbps pentru internetul fix, în creștere cu aproape 25 la sută comparativ cu anul anterior, în timp ce viteza medie înregistrată pentru internetul mobil s-a menținut constantă, la 24,2 Mbps, performanțe remarcabile în contextul pandemiei și al volumului sporit de comunicații fixe și mobile", a declarat Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM.

Testele efectuate de utilizatori pe platforma Netograf arată că, în 2020, viteza medie de download la nivel național pentru internetul fix a crescut cu aproape 25 la sută față de anul 2019, până la 185,8 Mbps, în timp ce viteza medie de upload s-a menținut constantă, la 111,4 Mbps.

Sub Cluj și Iași, dar peste Brașov și Timiș

Anul trecut a consemnat, în general, o tendință de creștere a valorilor vitezelor medii de download și upload pentru conexiunile de internet fix înregistrate la nivel de județ, comparativ cu anul 2019. Viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix variază de la un județ la altul, între 95,2 Mbps (Covasna) și 235,5 Mbps (Ialomița).
Galațiul figurează cu o viteză medie de 184,5 Mbps, cea mai mare din întreaga regiune Sud-Est: Vrancea (147,1 Mbps), Buzău (139,3), Brăila (154,7), Tulcea (162,9) și Constanța (149,8 Mbps). Din acest punct de vedere, stăm foarte bine și la nivel național, fiind depășiți doar de București și încă șapte județe, dintre care Iașiul și Clujul sunt foarte dezvoltate în domeniul IT. Astfel, pe primul loc al vitezelor medii de download pentru internetul fix este Ialomița (235,5 Mbps), urmată de București (229,4), Ilfov (215,6), Cluj (209,5), Iași (202,7), Mureș (200,5), Argeș (193,8), Călărași (184,8 Mbps). Aproximativ ca noi sunt județele Brașov (184,1 Mbps), Timiș (181,6 Mbps) și Botoșani (179,8).
În ceea ce privește conexiunile de internet mobil, viteza medie de download variază între 12,9 Mbps (Giurgiu) și 48,9 Mbps (Vrancea). Viteza medie de download la nivel național pentru internetul mobil este de 24,2 Mbps, păstrându-se constantă comparativ cu anul 2019. Viteza medie de upload este de 10,2 Mbps pentru internetul mobil pe parcursul anului 2020, în scădere cu 19 la sută.
"În contextul creșterii cu aproximativ 30 la sută a traficului de internet în rețelele fixe pe durata anului 2020, determinată de implementarea muncii la distanță, mutarea cursurilor școlare și universitare în mediul online și de creșterea semnificativă a componentei de entertainment online, creșterea vitezelor de transfer de care au beneficiat utilizatorii reprezintă un indicator important al rezilienței rețelelor și al performanței serviciului de acces la internet din România", a adăugat Lovin.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.