Jump to content

Cât plătim pentru asigurările sociale?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cât plătim pentru asigurările sociale?

Potrivit Casei Judeţene de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CJPAS), cotele de contribuţii de asigurări sociale ce se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2010 sunt:

- Pentru condiţii normale de muncă, 31,3 la sută (din care 10,5 la sută datorată de angajaţi şi 20,8 la sută datorată de angajatori).

- Pentru condiţii deosebite de muncă, cotele sunt de 36,3 la sută (din care 10,5 la sută pentru angajaţi şi 25,8 la sută pentru angajatori).

- Pentru condiţii speciale de muncă, cotele de contribuţii de asigurări sociale sunt 41,3 la sută (din care 10,5 la sută - angajaţi şi 30,8 la sută - angajatori).

Indiferent de condiţiile de muncă, cota contribuţiei individuale de asigurări sociale, datorată, este de 10,5 la sută. „Cotele de contribuţie ale angajaţilor şi angajatorilor se aplică veniturilor brute realizate, începând cu cele corespunzătoare lunii ianuarie 2010”, mai precizează CJPAS.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cat_platim_la_asigurari_sociale_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.